RECEPTAI » DESERTAI

TORTUKAS SU BRAŠKĖMIS PAGAL RIEBŲ KATINĄ

 

Kai pasirodo pirmosios braškės ir lauke saulutė sako, kad jau vasara, norisi ir vasariško deserto. Tad šį lengvą tortuką pasigaminsite kiekvienas namie. Sakau kiekvienas, nes pats va šį gaminau pirmą kartą. Mums reikės: - 500g. grietinėlės, - 2 v.š. želatinos, - 2 v.š. cukraus, - 400g. braškių, - 3 abrikosai, - 2 kiviai, - 1 lapas biskvito. Želatina supilame į stiklinę vandens, paliekame kelioms minutėms. Tada ant mažos ugnies maišome kol želatina ištirps. Grietinėle išplakame su cukrumi. Į ją supilame želatiną. Ir vėl išmaišome. Braškių nepjaustome, susmulkiname tik abrikosus ir kivius. Tada užpilame vaisius sudėtus inde ir ant viršaus uždedame biskvito lapą, jį taip pat suvilgdome grietinėle. O tada į šaldymo kamerą penkioms valandoms. Skanaus.

 

 

 

SKANAUS