RECEPTAI » DESERTAI

VARŠKĖS PYRAGAS PAGAL RIEBŲ KATINĄ

 

Labai jau gražiai tie pyragai atrodo nuotraukose, tad nusprendžiau vieną pats pagaminti. Iš gausybės receptų pasirinkau man labiau patikusį... :) Skonio neperteiksiu, bet jis superinis. Gal dėl to, kad dėjau grūdėtą varškę su visu skysčiu iš indelio... Mums reikės: TEŠLAI: - 200g. sviesto, - 200g. cukraus, - 2 a.š. vanilinio cukraus, - 300g. miltų, - 1 kiaušinis - 1 a.š. kepimo miltelių, - 2 š. kakavos. Sviestą išlydome, leidžiame atvėsti kiek ir sudedame cukrų. Gerai išmaišome kol cukrus ištirps. Tada dedame kiaušinį, vanilinį cukrų, miltus, kepimo miltelius, kakava ir viską gerai išmaišome. Turi gautis masė, kuri nekibs prie rankų, jei kimba įdėkite kiek miltų. ĮDARAS: - 500g. varškės, - 200g. grietinės, - 100g. cukraus, - 1 a. š. vanilinio cukraus, - 4 kiaušiniai, - 1 apelsinas, - 2 š. krakmolo. Varškę suplakame su grietinę. atskirai suplakame kiaušinius su cukrumi ir van. cukrumi. Įtarkuojame apelsino žievelės. Tada dedame sumaišytą varškę su grietine ir pilame įspaustas apelsino sultys, dedame krakmolą. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Man gavosi skysta masė, tad pyliau ją su samčiu ir bijojau, kad nesutrauks... :) Kepimo formą išdedame tešla (2/3), likusią tešlos dalį sudėsime ant įdaro viršaus. Tada dedame į įkaitintą orkaitę iki 180C ir kepame 45min. Bet gautas rezultatas pranoko lūkesčius. Varškės įdaras gavosi lyg kremas, ar koks pudingas...

 

 

 

 

SKANAUS