RECEPTAI » KARŠTI PATIEKALAI

Karštai rūkyta lašiša

 

Manau nesuklysiu sakydamas, kad lašiša yra viena iš mėgstamiausių žuvų Lietuvoje. Tad rūkytos lašišos receptas sudomins ne vieną. Išskrostą lašišą pjaustome maždaug 4cm pločio gabalais. Ant abiejų pusių beriame druskos, juodo pipiro. Pilame truputi sojos ir vorčesterio padažų. Paliekame kambario temperatūroje marinuotis kol įkurinėjame kepsninę. Kai temperatūra pasiekia 120C užmetame alksnio malkelę ir sudedame lašišą į uždarą kepsninę. Temperatūra nukris iki 100-110C, taip ir laikome apie 1.5-2val. Po 45min gabaliukus apverčiam. Traukiam kai vidinė lašišos temperatūra pasieks 63C arba su šakute praskirus nematysime rausvumo. Skanaus! Už puikų receptą AČIŪ Kristupui Krivickui ir puslapiui Smoked Pig.