RECEPTAI » KARŠTI PATIEKALAI

Vištienos Lollipops

 

Kai atrodo jau viską išbandėte kepdami vištieną, belieka išbandyti lollipopsų kepimą...

Aštriu peiliu nupjauname viršutinę odos dalį ir viską nuskutame - paliekam pliką kaulą. Odą nutraukiame žemyn, kaulą apviniojame folija, kad nepajuoduotu. Kulšeles patepame alyvuogių aliejumi ir gausiai barstome prieskoniu mišiniu.
Prieskoniu mišinys: 
Rūkyta paprika, česnako granulės, maltas juodas pipiras, nemažai rudo cukraus, truputi druskos. 
Kuriam kepsninę, keliam temperatūrą iki 140C, užmetame obels malkelę ir sustatome kulšeles ant grotelių. Rūkom apie 1.5 val netiesioginėje kaitroje 130-140C temperatūroje. Ištraukiame, nuviniojam foliją ir pamirkome kiekvieną kulšelę atskirai bbq padaže iki kaulo. Sudėjus kulšeles atgal į kepsninę dar palaikome apie 15-20min kol padažas karamelizuosis. Skanaus!

Už puikų receptą AČIŪ Kristupui Krivickui ir puslapiui Smoked Pig.