RECEPTAI » UŽKANDŽIAI

FORŠMAK PAGAL RIEBŲ KATINĄ

 

Prieš šventes visos šeimininkės suka galvą kaip įdomiau patiekti ant stalo silkę. Be jos negalima, bet jau visi būdai išbandyti... Ką daryti? :D Pabandykite paruošti ją kitaip. Šį gaminimo būdą man pasiūlė draugai iš Ukrainos kalėdoms ir pasigaminęs nesigailėjau. Įdomus skonių derinys gavosi, obuolys,silkė, garstyčios... Super užkandis. SKANAUS Mums reikės: - 2 silkės filiukus, - 3 kiaušiniai, - 1 a.š. garstyčių, - 2 š. acto, - 2 a.š. cukraus, - 50g. gero aliejaus, - 2-3 riekės batono, - 2 rūgštūs obuoliai, 2 svogūno galvutės, Jei silkė nelabai sūri galima jos ir nenumirkyti vandenyje. Išverdame kiaušinius, atskiriame baltymus nuo trynio. Į trynius dedame pipirų (aš maišau, juoduosius su kvapniaisiais), garstyčias, actą (geriausiai tinka obuolių, arba vynuogių), cukrų, aliejų. Ir viską gerai išmaišome. Tada sumalame su mėsmale silkę, sumaišome su pasigaminta mase ir dar kartą sumalame, tada malame obuolius, svogūnus, kiaušinio baltymus, ir batoną mirkytą piene (batono tik minkštimas ir nepamirškite nuspaust pieną). Tada dar kartą viską gerai išmaišome. Galima dėti kaip vientisą masę į indą, naudoti kaip įdarą į krepšelius. Čia jau Jūsų fantazijos reikalas...

SKANAUS