RECEPTAI » UŽKANDŽIAI

VIŠTIENOS VYNIOTINIS PAGAL RIEBŲ KATINĄ

 

Prisipažinsiu gaminau pirmą kartą. Bandžiau rast patarimų interneto platybėse, bet iš visko ką perskaičiau panaudojau tik gaminimo laiką ( 80C ir kepti 3val.). Manau tai ir suteikė vyniotiniui neapsakomą skonį. Jis gavosi toks sultingas... Pirkdamas vištieną per išsiblaškymą parduotuvėje vietoje filė pasiėmiau šlaunelių mėsą be kaulų, tai manau irgi suteikė gero skonio vyniotiniui. Dėžutėje buvo 6 gabaliukai šlaunelių mėsos. Du sunaudojau faršo gamybai, kiti keturi liko įdarui suvynioti už pagrindą. Mėsą įšmušiau ir suprieskoniavau. Kitus du gabaliukus sumečiau į blenderį, kartu įmečiau kelias skilteles česnako, 1 kaiušinį ir prieskonių. Pasukau blenderiuką, turiu įdariuką :) Dariau 2 vyniotinukus, tad kiekvienam paklojau po 2 vištienos šlaunelių mėsos padą, ant viršaus užtepiau pusę faršo ir sudėjau slyvas su abrikosais. Ir kaip minėjau į orkaitę ( 80C ir kepti 3val.) Galima ir trumpiau 180C 50-60min, bet sako bus sausesnis... Patikėkite laukti buvo verta...

 

 

 

 

 

SKANAUS