RECEPTAI » VAISTAŽOLĖS

PASIRUOŠKITE KIAULPIENIŲ ŽIEMAI

 

Apie kiaulpienių naudą sveikatai žinome visi. Jos gydo odą, padeda lieknėti, saugo nuo vėžio. Ji savo gydomosiomis savybėmis lenkia net ženšenį. Pienės, kurių lot. pavadinimas -Taraxum Officinale, atsirado prieš 30 mln. metų Eurazijoje. Prancūziškai jų pavadinimas reiškia "liūto dantis". Pienėse daug vitamino A, C, geležies ir kalcio, jos puikiai detoksifikuoja organizmą. Aš noriu pasiūlyti kelis pienių paruošimo būdus ilgesniam jų laikymui. Gydomosios savybės prie paskutinės nuotraukos.

 

 

1. SIRUPAS:
400 kiaulpienių žiedų užpilti 1 litru vandens ir virti 1val. Tada palikti per naktį. Kitą dieną nukošti ir į skystį įpylus 1 kg. cukraus virti kol skystis pradės tirštėti. Baigus virti įpilti vienos citrinos sulčių. Išmaišyti, supilti į stiklainius. Laikyti šaldytuve.

 

 

2. KIAULPIENIŲ ŽIEDAI SU MEDUM:
Kiaulpienių žiedlapius susmulkiname sumaišome su medumi ir sudedame į slovikėlius. Rekomenduojama kas ryta suvalgyti po šaukštą tokio mišinio.

 

 

3. TEPALAS (JOKIU BŪDŲ NEGERTI  :D )
Smulkintus kiaulpienių žiedus užpilti obuolių actu. tai puiki priemonė trinti pavargusias kojas, skaudančia nugarą, patemptus raumenis ir t.t.

 

 

4. LAIKYTI ŠALDIKLYJE:
Būdas paprasčiausias. Kiaulpienės žiedus sudėti į maišelius, plastmasines dėžutes ir į šaldiklį. Žiemą imate ir naudojate, ar arbatoms, ar kepiniams, ar salotoms gardinti...