Nesame nei gurmanai, nei dažni restoranų lankytojai. Tačiau kartais pasidarome šventę apsilankydami kokioje maitinimo įstaigoje. Puikus sumanymas dalintis puslapio Riebus katinas sekėjų atsiliepimais- taip sužinosime apie daugiau gerų, o gal blogų vietų, kur neverta lankytis.
Visi kartais norime, o, manau ir reikia, pasigerinti savo antrai pusei. Tuo labiau, kad jaučiausi skolingas- savaitei laiko buvau išleistas „pasiganyti“ po kalnus vienas. Vasarą keliaujame į kalnus kartu, tačiau žiemos sportai žmonos „nekabina“. Gal nebent su rogutėmis nusileistų. Tačiau joms nors ir Žemieji Tatrai per aukšti 😊
Sekančią dieną po kelionės perku bilietus į kino filmą, o po jo užsukame vakarienės. Restoranas „Trys“ Šiauliuose. Simboliška, tačiau jame lankausi trečią kartą 😊 Pirmą kartą buvau prieš keletą metų tik jam atsidarius, antrą kartą sumanėme padegustuoti naujų patiekalų meniu pristatymo metu. Nelikome nusivylę. Tad trečias kartas.
Po salę sukasi dvi darbuotojos- iš karto buvome sutikti ir pasodinti. Perspėjo, ko nebeturi iš meniu. Pagrindinių patiekalų pasirinkimas nedidelis- neskaičiavau, bet iki dešimties. Nėra čia krūvos rūšių picų ar viso lietuviškos virtuvės asortimento. Kadangi laikas gan vėlyvas, renkamės lengvus patiekalus- lašišos kepsnį ir midijas. Lašišą žmona įvertino gerai. Midijų gaminimo receptų yra daug- čia rašo, kad jos tradicinės. Neseniai lankiausi Birštone, kur taip skanavau jų- česnakiniame padaže. Lyginti neetiška skirtingų patiekalų, tačiau Birštone man patiko labiau. Prie midijų pateiktos keptos bulvytės. Jei neklystu, Riebus katinas vienoje apžvalgų vietoj jų mieliau būtų į padažą mirkęs duoną. Aš taip pat. Nežinau, kaip dabar, tačiau anksčiau puikią duoną kepdavo restorane patys. Nors pavalgėme sočiai, tačiau dėl didesnio restorano atvaizdavimo užsisakome desertus- Lavos pyragaitį ir Medučio pyrago. Desertai gaminami vietoje- iš karto buvome perspėti, kad teks lukterėti.
Truputį apie darbuotojų darbą. Nežinau, kaip jas pavadinti- padavėjos, administratorės ar barmenės, tačiau suspėjo visur- sutikti, pasodinti, atnešti patiekalus, nurinkti indus, suktis prie baro… Nors lankytojų tikrai buvo daug – vakarieniavo viešbučio gyventojai, vyko degustacinė vakarienė, tačiau dėmesio netrūko. Tik spėjus pavalgyti, tuščios lėkštės dingo akimirksniu. Ir desertai buvo pasiūlyti jų 😊 Gal aš klystu, tačiau prie midijų pasigedau drėgnų servetėlių. Ar neturi būti?
Tegul rekomendacijas duoda profesionalai, tačiau mes čia dar apsilankysime prie progos 😊
Restoranas „Trys“
Tilžės 63A Šiauliai
Teksto autorius: Kęstutis Jurgaitis