Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Kelios rekomendacijos kuo pakeisti jau visiems atsibodusius cepelinus ir šaltibarščius

2025-07-11
Apžvalgos
0 0
Kelios rekomendacijos kuo pakeisti jau visiems atsibodusius cepelinus ir šaltibarščius
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Mėgstamiausi mano patiekalai yra vėdarai: kraujiniai arba bulvių tarkių. Iš sriubų pirmenybę teikiu – šaltibarščiams arba cibulynei.

Bet nors tie patiekalai mano favoritai, kasdien juos valgant su laiku man jie atsibostų. Dėl to mes valgydami renkamės įvairesnį maistą, kad valgydami be pagrindinės funkcijos pasotinti organizmą, dar jį ir palepintume įvairove.

Tad minėti patiekalai mano kasdienybėje šmėstelėti gali tik kas mėnesį ar kas du, tam kad kaskart juos valgydamas jausčiau kuo didesnį pasitenkinimą.

Mėgstu įvairovę, dėl to net norėdamas nesugalvočiau pavyzdžio šalies virtuvės, kurios patiekalai man nebūtų palikę įdomesnių atradimų ar potyrių.

O dabar klausimas jums: kada paskutinį kartą valgėte šašlykus, ir ne šiaip šašlykus, bet skanius šašlykus?

Man sulaukus tokio klausimo ilgai galvoti nereiktų, nes skanius šašlykus aš valgiau praėjusią savaitę Vilniuje kavinėje „Tashkent Nr1 Uzbek House”.

Kadangi tą dieną mūsų kompanija paskanavo daugybę patiekalų, tad kavinėje patirtais įspūdžiais norėčiau pasidalinti ir su jumis mieli mano skaitytojai.


Bet kuris užėjęs į minėtą kavinę, net neperskaitęs lauke kabančio kavinės pavadinimo, tik iš įvairių kampų į jį žvelgiančių detalių supras, kad jis pateko tikrai ne į kokią Lietuvos karčemą imituojančią kavinę, o suvoks, kad įsivaizduojama laiko mašina jį nubloškė kažkur į Aziją.


Na o jau sulaukęs meniu ant jo perskaitęs kavinės pavadinimą tik pasitikslins šalį, kurios virtuvę ši kavinė atstovauja.

Nežinau ar tuo Azijos svetingumu kavinės savininkams pavyko „apkrėsti” tą dieną mūsų stalelį aptarnavusią padavėją, bet mergina net 3 kartus priėjo pasitikslinti ar mes dar neišsirinkome ką valgysime.

O jei ji būtų žinojusi, kad prie to stalelio sėdi Riebus katinas, tai greičiausiai nuo mūsų stalelio nebūtų atsitraukusi nei per metrą.


Be gruziniškų limonadų mes tą dieną dar pasipilstėme ir arbatėlės, tam kad įsivaizduojama kelionė į Aziją būtų dar labiau tikroviškesnė.


Samsa su ėriena 1vnt. – 3,50€


Samsa su jautiena 1vnt. – 3,00€

„Samsa”, tai tokios bandelės, po kurių traškia plonytė tešla slepiasi jautienos arba ėrienos įdaras. Mūsų kompanijai puikiai tiko užkandžiui.


Mantai su jautiena 1vnt. – 2,50€

Mantai su ėriena 1vnt. – 3,00€

Įžangai dar be „Samsu” užsakėme ir du „Mantus” su skirtingu įdaru.

Mantai turi kažkokio panašumo su khinkali, tik mantu šiek tiek plonesnė tešla ir jie verdami ant garų.

Rekomenduoju juos moterims, kurios bijo svorio priaugti ir dažnai atsisako kai kurių patiekalų dėl juose esančio didelio kiekio tešlos, mantose tešlos minimaliai.


Šurpa su jautiena – 7,90€

Gerai pagaminta šurpa mano nuomone verta virtuvės šedevro vardo.  Soti, kvapni sriuba su jautiena, tai ilgai verdama sriuba, kas sriubos sultiniui suteikia išskirtinio skonio.


Lagman – 9,90€

Lagman – tai ne ką prastesnė sriuba nei šurpa, tai labiau troškinys dėka rankų darbo gamintų makaronų, ir didelio kiekio jautienos, o kur dar kitos daržovės dalyvaujančios šio troškinio puotoje.

Jei jums kyla klausimas, kur keturiems žmonėms po tokios įžangos dar gali tilpti pagrindiniai patiekalai, atsakydamas turiu jus nuliūdinti, jūs savo gyvenime dar nesate patyrę maisto testavimo malonumo, kuris nuo kasdienės būtinybės numalšinti alkį per stipriai neapsikraunant mintimis ką čia suvalgyti, o tiesiog stengiantis pasisotinti vienu patiekalu. Maisto testavimas, tai labiau naujų skonių ieškojimas, o ne primityvus alkio malšinimas.

Kai nuraminau besirūpinančius, kad gink Dieve mes nepersivalgytume, judame prie pagrindinių patiekalų.

Ir pirma pristatau „Chaka” padažą, kurį patiekė kartu su mūsų užsakytais pagrindiniais patiekalais. Tai natūralaus jogurto pagrindu gaminamas padažas, gardinamas žalumynais ir įvairiais prieskoniais.


Ar galite įsivaizduoti uzbekišką virtuvę be plovo?


Plovas su jautiena – 10,00€

Plovas su jautiena buvo patiektas su daržovėmis, manau, daugeliui lietuvių tai būtų neįprastas derinys, nes dažniausiai lietuviai linkę patiekti plovą su raugintais agurkais.

Tad nedėkokite už tai, kad parodžiau kaip teisingai reikia tiekti plovą…

Aromato plovui suteikė jo gamyboje naudojami rytietiški prieskoniai, o birūs ryžiai tik patvirtino, kad plovas buvo gamintas teisingai.

Jei prie plovo pamatysite įdėtus tuos geltonus mažylius, nepulkite jų grūsti į burną,nors jie ir maži bet gali aitriai sugelti jūsų burnytę, ir tada nepadės, nei vanduo, nei bėgiojimas išsižiojus po kavinę.


Prie plovo mažytis „Dolma” nugulė ne per klaidą, kaip sakė padavėjas,- tai komplimentas nuo šefo kiekvienam kas užsako kavinėje plovo.

„Dolma” tai lyg mums visiems gerai žinomų balandėlių pusbrolis, kuriame skirtingai nei balandėlyje mėsa nugula ne į kopūsto lapą, o į vynuogės.


Avienos šašlykas – 16,90€

Žino net kiekvienas vaikas, kad tikras šašlykas gaminamas iš avienos, nenaudojant jokių marinatų, kokių mes prisimąstome marinuodami šašlykams kiaulieną.

Tad klausdamas jūsų kada paskutinį kartą valgėte skanų šašlyką, aš turėjau galvoje ne tik šašlyko skonį bet ir mėsą iš kurios jis buvo gamintas.

O dar per vidurį iešmo pamautas kurdiuko gabaliukas liesesnei avienai suteikė riebesnio potėpio juo prisikandant.


Šašlykas „Napoleonas” – 17,90€

Šašlykas „Napoleonas” kitoks šašlykas nei mes įpratę matyti, čia buvo sluoksniais sumauta jautiena, malta mėsa ir jau minėtas kurdiukas.

Įdomus skonis, lyg du viename ir liulia ir šašlykas.


Pachlava – 4,00€

Samsa su varške – 2,50€

Samsa su obuoliais – 2,50€

Ir kaip bent be minimalaus deserto, kuris lyg buvo kelionės Uzbekistano virtuvę kulminacija.

Reziumuoju. Jei jūs kaip ir mano šeima mėgstate mitybos procese įvairovę, turite, užsukti į kavinę „Tashkent Nr1 Uzbek House”, nes jie kol kas Vilniuje yra Nr.1 gaminantys skanius šašlykus iš to ką mūsų šeimai yra tekę skanauti sostinėje.


Vertindamas 5/5 kavinę „Tashkent Nr1 Uzbek House” noriu padėkoti jos savininkams, kurie dalelę uzbekų maisto kultūros sugebėjo perkelti į Lietuvos sostinę Vilnių.

Video apžvalga

„Tashkent Nr1 Uzbek House”

Konstitucijos pr. 12, Vilnius, Lietuva

Gal patiks?

Tai kiek gi reikia su savimi pasiimti pinigų einant į Basanavičiaus gatvę, kad nejaustum diskomforto vartydamas meniu
Apžvalgos

Tai kiek gi reikia su savimi pasiimti pinigų einant į Basanavičiaus gatvę, kad nejaustum diskomforto vartydamas meniu

2025-07-04
Ar gaminant tokius patiekalus jums nėra gėda save vadinti restoranu?
Apžvalgos

Ar gaminant tokius patiekalus jums nėra gėda save vadinti restoranu?

2025-07-04
Jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai kaip čia viskas brangu
Apžvalgos

Jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai kaip čia viskas brangu

2025-06-20
Please login to join discussion
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos