Be maistinės naudos, yra daugybė kitų priežasčių, kodėl į savo mitybą reikia įtraukti bananų. Daug naudingų maistinių medžiagų, bananai taip pat yra daug žadantys, kai kalbama apie sveikatos būklę.
1/8 Hipertenzija
Kalio trūkumas ir per didelis druskos vartojimas yra dvi pagrindinės aukšto kraujospūdžio priežastys. Bananai, turintys kalio, gali padėti sumažinti kraujospūdį. Sergantiems hipertenzija rekomenduojama kiekvieną rytą suvalgyti po vieną bananą, kad kraujospūdis būtų idealus.
2/8 Depresija
Bananai gali pagerinti jūsų nuotaiką vos per kelias minutes, nes juose yra triptofano (baltymų formos, skatinančios serotonino sekreciją).
3/8 Vidurių užkietėjimas ir dujos
Bananai yra vienas iš tų maisto produktų, kurie ramina ir gydo virškinimo sistemą. Bananuose esanti medžiaga, vadinama pektinu, skatina sunkiųjų metalų ir kitų toksinų pašalinimą iš organizmo. Dėl to viskas juda apatinėje žarnoje, neleidžia susidaryti dujoms ir veikia kaip lengvas vidurius laisvinantis vaistas.
4/8 PMS
Prisotintas vitamino B6, bananas teigiamai veikia cukraus kiekį kraujyje, taip pat sumažina PMS simptomus ir mažina erzinančius nuotaikos pokyčius.
5/8 Svorio mažinimas
Jei jums sunku kontroliuoti savo svorį, apsvarstykite galimybę į savo racioną įtraukti bananų. Vaisiuose yra vandenyje tirpių skaidulų, kurios sugeria vandenį iš virškinamojo trakto ir sulėtina virškinimą. Taip maistas kurį laiką sėdės skrandyje ir ilgai jausitės sotūs.
6/8 Regėjimo problemos
Vitamino A, kuris yra svarbus vitaminas akims, gausu bananuose. Jei organizmas negauna pakankamai vitamino A, padidėja su akimis susijusių problemų rizika.
7/8 Širdies problemos
Bananuose gausu kalio – mineralinio elektrolito, reikalingo palaikyti širdies plakimą. Maisto ir vaistų administracijos (FDA) duomenimis, bananai’ didelis kalio ir mažas natrio kiekis gali apsaugoti širdies ir kraujagyslių sistemą nuo aukšto kraujospūdžio.
8/8 Kaulų būklė
Bananai nėra geriausias kalcio šaltinis, bet labai padeda išlaikyti stiprius kaulus. Žurnale „Journal of Physiology and Biochemistry“ atliktas tyrimas rodo, kad bananuose yra daug fruktooligosacharidų, kurie, kaip žinoma, pagerina organizmo gebėjimą įsisavinti kalcį.