Dėl išaugusių kainų dar nedarote majonezo namuose? Tada palyginsime ar galime sutaupyti, neprarandant gero skonio, perkant tinklų prekių ženklus.
Palyginsim Lidl „Kania” majonezą Original ir „Hellmann‘s” originalus majonezas…
Kainos
Kainas lyginsim mažiausias neakcines. Aišku, turime iš karto vieną Hellmann‘s gudrybę – vieno produkto kiekis matuojamas gramais, kito mililitrais. Majonezas ne vanduo ir 1 ml neatitinka 1 g. Kadangi majonezą valgom o negeriam, tai mililitrus versim į gramus. Einam į puslapį HowMany.wiki ir normalizuojam mililitrus į gramus.
Lidl „Kania” majonezas Original 620 g – 2,49 Eur (4,02 Eur/kg)
Maximoje „Hellmann‘s” originalus majonezas 625 ml (608 g) – 5,79 Eur / 608 g (9,52 Eur/kg)
Jei lyginsime su įprasta kaina – skirtumas 5,50 Eur už kilogramą, už „Hellmann‘s” reikia sumokėti 137 proc. brangiau nei kainuoja „Kania”.
Sudėtys
Žiūrime sudėtis – kokie pagrindiniai skirtumai. Hellmann‘s naudoja didesnį kiekį aliejaus 76%, vietoje 72% Kania, Hellmann‘s majonezo sudėtyje esančiose garstyčiose yra papildomos kvapiosios medžiagos, Hellmann‘s vietoje kiaušinių trynių miltelių naudoja kiaušinių trynius. Kania yra papildomas dažiklis – anatas.
Kania | Hellmans | ||
Sudėtis | |||
72% rapsų aliejus | Rapsų aliejus 76% | ||
Geriamasis vanduo | Vanduo | ||
Spirito actas | Actas | ||
Cukrus | Cukrus | ||
Garstyčios: | Garstyčios: | ||
Vanduo | Vanduo | ||
Garstyčių grūdeliai | Garstyčių sėklos | ||
Spirito actas | Actas | ||
Valgomoji druska | Druska | ||
Kvapiosios medžiagos | |||
Prieskoniai | Prieskoniai | ||
1.8% Kiaušinių trynių milteliai | Kiaušinių tryniai 3% | ||
Kiaušinių trynių milteliai | |||
Valgomoji druska | |||
Maltodekstrinas | |||
Valgomoji druska | Druska | ||
Kvapiosios medžiagos | Kvapioji medžiaga | ||
Dažikliai: | Dažiklis: | ||
Karotenai | Karotenas | ||
Anatas | |||
Antioksidantas: kalcio dinatrio EDTA | Antioksidantas: kalcio dinatrio EDTA | ||
Maistingumo deklaracija 100 g | 100 ml | ||
Energinė vertė kJ / kcal | 2794 / 679 | 2889 / 690 | 2808 / 671 |
Riebalai, g | 73.1 | 75.1 | 73 |
iš kurių sočiųjų riebalų rugščių, g | 4.6 | 5.8 | 5.6 |
Mononesočiųjų riebalų rūgščių | 47.2 | 45.9 | |
Polinesočiųjų riebalų rūgščių | 21.0 | 20.4 | |
Angliavandeniai, g | 4.2 | 3.0 | 2.9 |
iš kurių cukrų, g | 4 | 3.0 | 2.9 |
Baltymai, g | 0.7 | 0.6 | 0.6 |
Druska, g | 1.06 | 1.0 | 0.93 |
Gamintojas, kilmės šalis | |||
Nenurodyta | Nenurodyta |
Maistingumo deklaracija 100 g. Hellmann‘s majonezo duomenis teko normalizuoti į gramus. Daugiausiai kalorijų turi Hellmann‘s –690 kcal, Kania – 679. Riebalų daugiau turi irgi Hellmann‘s – 75,1 g, Kanis – 73,1 g, tame tarpe sočiųjų riebalų rūgščių daugiau turi taip pat Hellmann‘s – 5,8 g, Kania – 4,6 g. Angliavandenių daugiau turi Kania – 4,2 g, Hellmann‘s – 3 g, tame tarpe cukrų taip pat daugiau Kania – 4 g, Hellmann‘s – 3 g. Baltymų yra daugiau Kania – 0,7 g, o Hellmann‘s – 0,6 g. Druskos daugiau yra Kania – 1,06 g, o Hellmann‘s – 1 g.
Išvaizda, kvapas, skonis
Gaminių sudėtis yra labai panaši, „dietiškesnis“ yra „Kania”, bet majonezas perkamas dėl skonio, todėl ragaujam. Atidarom, uostom, valgom. „Kania” atrodo kiek geltonesnis, bet tai gali būti ir dėl to, kad yra tirštesnis nei „Hellmann‘s”. „Kania” majonezo kvapas yra švelnesnis, pas „Hellmann‘s” aštresnis acto kvapas. „Kania” stuktūra tirštesnė, skonis švelnesnis ir saldesnis nei „Hellmann‘s”. „Hellmann‘s” yra skystesnis ir rūgštesnis. Ragaujantiems labiau patiko „Kania”.
Vertinimas
Labiau patiko „Kania” majonezas, nors gal kam skaniau ir rūgštesnis „Hellmann‘s”. Bet kokiu atveju produktai yra lygiaverčiai, bet ne kainos prasme.
Jeigu su šeima per mėnesį suvalgote, sutepate, įmaišote į mišraines ar kitaip suvartojate apie 1 kg majonezo, tai pirkdami Kania, sutaupysite daugiau kaip 66 Eur per metus, kas yra visai nebloga suma.