Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Ar paliekate arbatpinigių arogantiškam padavėjui?

2024-11-02
Apžvalgos
0 0
Ar paliekate arbatpinigių arogantiškam padavėjui?
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Ar kada susimąstėte kodėl Lietuvoje nėra vertinama padavėjo profesija ir apskritai jos daugelis tautiečių nelaiko profesija?

Daugumai padavėjo darbas tik tarpinė stotelė prieš pradedant dirbti „tikrą”darbą.

Aš jau nekalbu apie tai, kad daugelis dirbančių šį darbą apie jį nieko neišmano.

Ir tai dalinai kaltė darbdavių, kurie jau skelbime rašo, kad padavėjo darbo patirtis nėra būtina.

Aišku pažada apmokyti, o priėmę į darbą per dieną ar kelias bando naujokui sukišti kuo daugiau žinių į galvą, kurios būtinos padavėjo darbui.

Dažniausiai tokie apmokymai baigiasi tuo, kad padavėjas įsimena, kiek kartų dienoje jis bus maitinamas, ir kada bus mokama alga.


Aukščiau minėtos mintys mane apniko po apsilankymo viename iš Klaipėdos „Grill Londonų” barų.

Tai vieta į kurią karts nuo karto užsukame pavalgyti dėl meniu siūlomo pasirinkimo.

Čia siūloma galimybė pasirinkti garnyrą, padažus mums su Katiniene labai patinka.


Dienos sriuba, pora arbatų, pora pagrindinių patiekalų ir užsakymas padarytas.


Arbata – 3,50€

Pastebėjau tokį įdomų reiškinį Lietuvoje, viskam brangstant prastėja užsakymo patiekimas. Tam puikus pavyzdys arbata po 3,50€ patiekta „Grill Londone”.

Kaip suprantu polėkštės čia ne madoje.

Pagaliau po arbatų priartėjome prie įdomiausios šios apžvalgos vietos, kurios dėka ir gimė ši apžvalga – dienos sriuba.


Prancūziška daržovių sriuba su šamo sultiniu – 2,50€

Tokiu „mandru” pavadinimu sriuba verta būti patiekiama aukščiausią Michelin įvertinimą turinčiame restorane. O „Grill Londone” tai tik dienos sriuba.

Bet po kelių šaukštų „Prancūziškos daržovių sriubos su šamo sultiniu” aš supratau, kad likau lyg apgautas, nes net sukaupęs visas pastangas ir ragaudamas vien sriubos skystimą, išskyrus daržovių skonį sriuboje nieko neaptikau.

Apie tai papasakojau prie stalo atėjusiai padavėjai. Jos reakcija buvo – apgailėtina.

O ko jūs tikėjotės, iš dienos sriubos už du eurus? Šamo?

Toks buvo jos atsakymas, žodis į žodį.

Aš tikrai šamo sriuboje rasti nesitikėjau, geriausiu atveju ko tikėjausi, tai kad joje bus kiek daugiau kokio sultinio miltelių užmaišyta, ar bent šamo kaulai su galva nuvirti.

Žemiau pateikiu lašišos sriubą, kuri kaip dienos sriuba buvo man patiekta šią vasarą „Juone pastogė„.


Ir ji kainavo tik 2€. Kodėl vieni gali, o kiti tik teisinasi?

Liūdna, kad padavėja savo pozicijai sustiprinti naudojo arogantišką toną.

Gal ji taip bandė mane žemindama ir primesdama man kaltę dėl to, kad išdrįsau paklausti, išspręsti esamą problemą?

Jei nebūtų to klaidinančio sriuboje žodelio – šamo, tai kopūstų su pomidorais sriubą aš įvertinčiau teigiamai. Išties skani daržovių sriuba.

Kam reikia papildomų įmantrių išvedžiojimų dienos sriubai, nesuprantu.

Pagrindinius patiekalus atnešdama padavėja savo veido povyza demonstravo, kad mano priekabio prie dienos sriubos ji dar nepamiršo.

Gerai, kad gaminę pagrindinius patiekalus nuo padavėjos ta pagieža nebuvo užsikrėtę, nes antri patiekalai buvo skanūs.


Vištienos vėrinukas – 7,50

Katinienė užsisakė mažesnę porciją su vienu vištienos iešmeliu. Jos žodžiais: moterims, kurios atėjus vasarai norės įlįsti į džinsus, tokios porcijos per akis.

Ji garnyrui pasirinko batatus, grilintas daržoves ir „mango – majonezo” padažą.


Kalakutienos kepenėlių iešmeliai – 8,80€

 

Aš nepergyvenantis dėl džinsų vasarą pasirinkau didesnę porciją kalakutienos kepenėlių, nes mano, kaip ir kitų vyrų mąstymas, kardinaliai skiriasi nuo moterų.

Mes vyrai racionalūs, jei vasarą neįtilpsime į senus džinsus, visada turime numatę antrą galimybę – nusipirkti naujus vienu dydžiu didesnius.

Tai kas man suteikia malonumą valgant Katinienė dažniausiai vadina – sub produktais.

Ji nevalgo nieko kas papuola po tuo terminu, ir tame aš įžvelgiu tik pliusą – man lieka daugiau…

Kaip ir šį kartą skaniais kalakuto kepenėlių iešmeliais man su ja dalintis nereikėjo.

Reziumuoju. Dažnai tekstuose rašau, kad padavėjas yra tas, kuris nutiesia tiltus nuo maitinimo įstaigos iki vartotojo – svečio.


Šį kartą mus aptarnavusi padavėja tą tiltą, savo arogantiško bendravimo dėka sudegino.

Žinoma, kad tą tiltą aš atstatysiu pats, nes mėgstu skaniai pavalgyti, ir vidiniam pykčiui atslūgus čia sugrįšiu, nes „Grill London” vieta, kurioje kaina ir kokybė eina koja kojon.

Mano patarimas „Grill London” padirbėti su mano minimo taško padavėjais. Aš maitinimo įstaigų sferai atidaviau 15 metų, ir kaip medikai nustato ligas, taip aš galiu nustatyti maitinimo įstaigų silpnąsias vietas.

Šiuo konkrečiu atveju silpnoji vieta jūsų bare yra ne padavėjai, o administratorius ar vyr. padavėjas, kuris tiesiogiai kuruoja padavėjų darbą.

Iš to kaip salėje elgėsi visi padavėjai susidariau nuomonę, kad tas atsipalaidavimas atsirado tik dėl to, kad virš jų nėra autoritetingo vadovo vietoje.

Grill London

Taikos pr. 139, Klaipėda

 
Video apžvalga

Gal patiks?

Ar gaminant tokius patiekalus jums nėra gėda save vadinti restoranu?
Apžvalgos

Ar gaminant tokius patiekalus jums nėra gėda save vadinti restoranu?

2025-06-28
Jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai kaip čia viskas brangu
Apžvalgos

Jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai kaip čia viskas brangu

2025-06-20
Kavinėje kilo muštynės, nustebsite sužinoję kas to kaltininkas
Apžvalgos

Kavinėje kilo muštynės, nustebsite sužinoję kas to kaltininkas

2025-06-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos