Kebabinių Lietuvoje tiek daug, kad visas suskaičiuoti užtrukčiau nemažai laiko.
Bet jei reiktų suskaičiuoti kebabines, kuriose kartą paskanavęs kebabų norėčiau sugrįžti, tai skaičiavimui pakaktų poros letenų nagučių.
Tie kas mano apžvalgas skaito nepirmus metus pritars, kad didesnis kiekis kebabinių apžvalgų, kurias aš publikavau, yra su prastais įvertinimais.
Tad po eilinės tragiškos kebabinės Prienuose „Turkiška virtuvė” apžvalgos net buvau nusprendęs šią temą, kuriam laikui atidėti ir pasinerti į restoranų jūrą, bet prisiminęs rekomendacijas vienai kebabinei, kurias per kelis metus gavau, bet ignoravau, nusprendžiau jomis pasinaudoti.
Tad tuos kam smalsu kiek Katinas išleidžia pinigų maistui informuoju, kad kartais už maistą sumokame mažiau nei už kurą, kurio reikia pasiekti norimą maitinimo vietą.
Tad užpilame pilną baką kuro ir lekiame į Elektrėnuose esančią kebabinę „Paragauk pats„, kuri, nesuklysiu teikdamas, susilaukė daugiausia rekomendacijų.
Tai kad mums atvykus buvo nedidelė eilutė, ir dar keli klientai laukiantys savo užsakymo mūsų neišgąsdino, o greičiau maloniai nustebino.
Visi žinot manau nerašytą tiesą,žmonės renkasi valgyti ten kur yra skanu, tad į tokias vietas kada be užsuksi visada bus pilna klientų.
Žinoma, kad akylai stebėjau kaip dirba darbuotojai. Tad džiugu, kad mergina priėmusi užsakymą, ir atidavusi grąžą už jį, pradėjo darbuotis tik nusiplovusi rankas. Ir ta procedūra kartojosi kaskart prieinant naujam klientui.
Vištienos kepsneliai su bulvytėmis ir daržovėmis – 6,50€
Apie mažojo Katinuko pasirinktą patiekalą – vištienos kepsnelius, daug nerašysiu, nes mane labiau domino ne pusfabrikačiai, bet patys kebabai. Bet paminėsiu, kad patiekalas išpildytas gerai, niekas neperkepta ir neplaukė aliejuje, o daržovės šviežiai papjaustytos.
Salotos su lašiša – 5,80€
O Katinienė užsigeidė salotų su lašiša. Žinoma, kad Katinai silpsta be žuvies, tad nebandžiau Katininei įsiūlyti paskanauti kokį kebabą. Ir to nesigailiu, nes salotas Katinienė neišpeikė, o atvirkščiai išgyrė.
O aš paskanavęs kelis jų gabaliukus galiu konstatuoti tai, kad tai puikus pavyzdys kainos ir kokybės santykio.
Po šių salotų Katinienė jau buvo soti, o aš turėjau vienas įveikti net du patiekalus, nes ir Katinukas po kepsnelių nieko nebenorėjo išskyrus churrų – saldžių spurgyčių.
Kurių jam pradėjus jas valgyti nespėjau nupaveiksluoti. Tad jūsų dėmesiui tik viena nuotrauka, kaip mergina jas gamino, ir mažojo žodžiai, jog jos buvo skanios.
Tiesa ir churru kaina juokinga – 3,10€.
Mėsainis be bandelės su jautiena – 6,60€
Dabar pradėjęs rašyti apie šį mėsainį prisiminiau, kad pamiršau paminėti platų „Paragauk pats” meniu. Ir bandydamas prisiminti kokią kitą kebabinę su panašiu – dideliu pasirinkimu, tokios neprisiminiau.
Tad paminėjęs meniu, noriu sugrįžti trumpam prie mėsainio be bandelės.
Prisipažinsiu, kad tai geriausia mėsainio versija, kai noriu mėsainį prisikasti bulvytėmis. Tada lėkštėje bandelė dažniausiai būna pašalinė ir maišo. Bent jau man taip. Tad šį kartą nereikėjo mėsos maltinuko laisvinti iš bandelės gniaužtų.
Tradicinis maž. – 5,10€
Puikiai prisimenu, kad vienintelį kebabą užsakydamas su darbuotoja kebabinės aptarėme jo dydį. Tad išpakuodamas kebabą ir pamatęs kokio jis didumo, pirma apie ką pagalvojau ar ji neapsiriko ir vietoj mažo atidavė man didelį kebabą.
Bet negi bėgsiu klausinėti, sėdžiu tyliai automobilyje ausis suskliaudęs valgau kebabą, ir karts nuo karto pasižiūriu į kebabinės pusę ar kas neparbėga paimti papildomų pinigėlių už didesnį kebabą.
Gana juokų, o dabar rimtai. Jei tai tikrai mažoji kebabo versija tai aš noriu kreiptis į tas kebabines, kurias savo apžvalgose išpeikiau.
Susodinate savo darbuotojus į automobilius, vežimus ar kitokias riedančias transporto priemones ir vežate į šią Elektrėnuose esančią kebabinę.
Čia jie išmoks kaip teisingai susukti kebabą, jį gausiai pridėjus ingredientų, nepaskandinti padaže, ir kaip apkepant neperkaitinti.
Reziumuoju. Ačiū visiems kas man rašėte rekomendacijas šiai kebabinei. Turiu pripažinti jūs turite išlavintą skonį, nes tai vienas geresnių gatvės maisto pavyzdžių Lietuvoje, kurio gamintus patiekalus ir pats su malonumu valgiau ir kitiems rekomenduoti nebus gėda.
Tad 5/5 kebabinei „Paragauk pats”. Išlaikykit tokį patį aukštą lygį ir aš būtinai čia dar nekartą sugrįšiu.