Ne taip seniai ieškodamas šios picerijos buvau navigacijos suklaidintas ir nuvestas į kitą šalia jos įsikūrusią maitinimo įstaigą „PJazz“. Kadangi tą kartą pietumis likome patenkinti, labai nesikrimtome, kad supainiojome įėjimus…
Bet ramybės nedavė žinojimas, kad nepasinaudojau daugybe rekomendacijų aplankyti būtent šią piceriją. Tad nepraėjus nė mėnesiui aš pravėriau ir „Arena pizza“ duris.
Pataikau per patį pietų metą. Pietaujančių – daug, padavėjai zuja kaip bitutės. Džiaugiuosi tame avilyje radęs laisvą staliuką, dar labiau apsidžiaugiu greit sulaukęs ir meniu. Bet apsipilu liūdesiu, kai pamatau tokį pasirinkimą ir dar labiau – supratęs, kad padariau klaidą atvykdamas pietauti vienas.
Norint įvertinti tokį meniu reikia gausios ir gerai praalkusios kompanijos. Nors restorano pavadinime vienas iš dviejų žodžių – pica, tai niekaip neatsispindi meniu. Čia be picų jūs rasite ir tradicinę lietuvių virtuvę (šaltibarščiai, cepelinai, kepsniai), nemažą sušių ar mėsainių pasirinkimą. Abejoju, ar kažkam pavyktų viską prisiminti pirmą kartą pavarčius meniu, tad jei kažko nepaminėsiu – iš anksto atsiprašau.
Kadangi mane čia atvedė picos, apsistoju ties jomis, kitiems patiekalams skirdamas tik minimaliai dėmesio.
Nepasakysiu, kokio pado picas labiau mėgstu: itališko ar amerikietiško, apsispręsti padėjo nuotraukos valgiaraštyje. Liaudiškai tariant – amerikietiškos picos vien žvelgiant į jas nuotraukose prašėsi suvalgomos, o vargani itališkųjų picų kraštai nei akį džiugino, nei juo labiau kėlė apetitą.
Tad renkuosi vieną iš siūlomų picų amerikietišku padu. Iš galimybės rinktis pado kraštuose įsukto dešrelės ar sūrio pasirenku sūrį. Nes pieniška dešrelė, mano nuomone, tinka tik studentiškai picai gaminti ir tai tik studentų bendrabutyje…
Kadangi prieš akis dar buvo ir stovelis, skelbiantis apie dienos pietų pasiūlymus, nesusilaikau neužsisakęs ukrainietiškų barščių. Nors Lietuvoje vienintelėje Palangos užeigoje „Ukrainietiški patiekalai“ jie atitiko pavadinimą, bet būdamas optimistas vis nenustoju bandydamas atrasti dar bent vieną įstaigą, mokančią išvirti to pavadinimo vertą sriubą.
Tačiau sriuba mane labai nuliūdino. Arba virtuvėje dirbantys neskiria burokėlių sriubos nuo ukrainietiškų barščių, arba jų dar niekas šiuo klausimu nebuvo kritikavęs. Tad dabar aš pasistengsiu keliais sakiniais papasakoti, kas yra ukrainietiški barščiai ir be ko jie yra tik burokėlių sriuba.
Jei patiekdami sriubą neįdėjote į lėkštę gabalo mėsos, kuris verdant šią sriubą yra būtinas, tai ši sriuba – ne ukrainietiški barščiai. Ir dar vienas ukrainietiškiems barščiams svarbus produktas – kopūstas. Nesupykite – nei mėsos, nei kopūsto, kad ir kaip makalavau šaukštu po lėkštę, neradau nei pėdsakų.
Kur dingo mėsa, atsakyti negaliu, bet jos kvapo ir skonio sriuba turėjo. Tad padėką už mėsos skonį lėkštėje priskirsiu garsiesiems sausiems sultiniams, kurių gausu visuose prekybos centruose. Jei klystu – atsiprašau, bet tokia mintis gimė neradus nė trupinėlio mėsos sriuboje. Tad jei reiktų vertinti sriubą pagal pavadinimą, rašyčiau sulysusį dvejetą. Bet atsižvelgdamas į tai, kad sriuba buvo iš dienos pietų meniu, ir gan vykusi burokėlių sriuba, vertindamas bendrą visumą balą kiek padidinsiu.
Tuo tarpu pica nustebino dydžiu. Kadangi meniu buvo galima rinktis tik mini ar maxi, mano fantazija buvo nupiešusi kiek didesnę picą, kurios laukiau atnešant. Tačiau valgant pirmasis įspūdis pasirodė apgaulingas. Nors ir esu Riebus katinas, tos mini picos man pilnai pakako kaip reikiant pasisotinti.
Nereikėjo nei papildomai atnešto padažo – jį prisiminiau tik baigęs valgyti picą. Ir šiaip, manau, tas gausus padažų pylimas ant jau iškeptos picos – tik tautiečių išsigalvojimas. Gerai iškeptai picai papildomų kibirų padažo nebereikia, nevykusios nereanimuos ir pats stebuklingiausias padažas.
Pica leido užmiršti ir prieš tai valgytos sriubos pavadinimą, ir ją vertinti kaip dienos pietums išvirtą burokėlių sriubą…
Vertinimas: Interjeras – 8, Švara – 9, Aptarnavimas – 8, Maistas – 7. Viso: 32 balai (vidurkis – 8). Tad 5-tas picerijai „Arena pizza“.
Grįžęs namo susimąsčiau, kad vertinau tik kelis patiekalus, iš kurių vienam turėjau daug priekaištų, o įvertinau 5-etu. Tad kitą dieną nuvykau vėlyvų pietų, ir ne vienas.
Antrasis apsilankymas nenuliūdino ir nuomonės bei vertinimo nepakeitė. Taip – čia galima drąsiai užsukti. Žinoma, aukštojo pilotažo virtuvė neišlauš, bet kainos ir kokybės santykį aš jums galiu garantuoti. Tad atsižvelgdamas į kainas, aptarnavimą, aplinką bei maistą vertindamas pirmą kartą penketu nesuklydau.