Artėja didelė šeimos šventė tai pradedame su Katiniene važinėti ir rinktis vietą, kurioje pradėtume planuoti mūsų šventės datą bei visas kitas detales.
Prieš pasirenkant vietą labai svarbu joje pačiam apsilankius ne tik apžiūrėti pobūvių salę ar miegamuosius, bet svarbiausia yra paskanauti maistą, kurį gamina restoranas ir kurio darbuotojai ruoš maistą tavo šventei.
Tad pirma ką nusprendėme aplankyti buvo „Brastadvaris„.
Jauku, gražu ir kaip pasakytų mano mama: čia nebūtų gėda ir svečius atsivesti. Kiek pasižvalgę po kompleksą įsikūrusį ant pačios Minijos kranto, įsitaisome „Brastadvario” terasoje pietų.
Įvertinus jaukiai įrengtą restoraną, gražiai sutvarkytą jo teritoriją apie meniu kainas pasakysiu kad jos atitinka tas investicijas, kurias į šį verslą sudėjo jo kūrėjai.
Tad po trumpo pasitarimo su Katiniene kas ką valgysime, padarę užsakymą, kiek luktelėję sulaukėme ir sriubų.
Tie vėžiukai žuvienėje jau manęs nebestebina, nes daugelis patiekdami žuvienę papuošia ją vėžiu. Jei ir toliau manija žuvienę puošti vėžiais plis taip sparčiai, tai kokiame restorane gavęs žuvienę be šio papuošimo būtinai pasiteirausiu: o kur vėžiukas?
Lankupių žuvienė – 6,50€
Pati žuvienė labai skani, sodrus sultinys gardintas kelių rūšių žuvimis, kurių su kaupu įdėta pilant sriubą į lėkštę.
Katineinė liko labai patenkinta sriuba, vienintelis ko ji pabijojo paskanauti tai sriubos puošmenos – vėžiuko.
Šaltibarščiai – 5,50€
Retai kada be užsakau šaltibarščių, bet „Brastadvaryje” meniu perskaitęs, kad šaltibarščiai bus pagardinti rūgštynėmis, susigundžiau paragauti šio derinio.
Deja, kaip betyrinėjau atneštus šaltibarščius bandydamas juose atrasti bent kokią užuominą apie rūgštynes, bet tos paieškos pasibaigė nesėkme.
Gal rūgštynių tą dieną virtuvėje neturėjo ir jas pakeitė ridikėliais? O gal ridikėliai ibuvo pirminis sumanymas, bet rašydami meniu per klaidą vietoje ridikėlių parašė – rūgštynės?
Neliks nepaminėtos ir jaunos bulvytės, kurios buvo patiektos netinkamai paruoštos. Jas išvirę vandeningas ir apkepė, nes valgant vidinė šlapiuojanti bulvės masė gadino visą bulvės skonį.
Šiaip jei pamiršti rūgštynes, šaltibarščiai buvo tiršti su lengva rūgštele ir labai skanūs.
Jau nepirmoje maitinimo įstaigoje pastebiu pasikartojančią tendenciją – jei sriubos ir nesulaukia didelės kritikos, tai pagrindiniai patiekalai ta kritika apsipila.
Tad pradėkime pagrindinių patiekalų aptarimą nuo kiaulienos šonkaulių.
Kiaulienos šonkauliai – 14,50€
Ir vėl turiu pacituoti meniu, o ten kiaulienos šonkaulių aprašyme minimas vyšnių BBQ. Liūdna, bet padažo sluoksnis, kuriuo buvo aptepti šonkauliai nieko bendro su vyšniomis neturėjo. Nebent spalva kuo tai panašus į sunokusias vyšnias.
Patys šonkauliai bent mums su Katiniene pasirodė sausoki. O išsausėjo jie taip greičiausiai dėl to, kad prieš patiekiant juos šildė orkaitėje.
Bulvytės prie šonkaulių buvo tokios pat liūdnos kokiomis buvo pasipuošę šaltibarščiai.
Jaučio žandai su grybais – 14,20€
O liūdniausias tą dieną skanautas patiekalas buvo mano mėgstama jautienos mėsos dalis – jaučio žandai.
Sprendžiant iš išsausėjusio jų paviršiaus juos taip pat pašildė orkaitėje aukštoje temperatūroje net nepridengę, ko pasekmė – sausas žandų viršutinis sluoksnis.
O tie kas bent kartą yra gaminęs jaučio žandus žino, kad toks procesas jaučio žandus suniokoja.
Antra – grybų padažas. Jo žema temperatūra kardinaliai skiriasi nuo tos kurios buvo patiekti žandai. Padažo greičiausiai net nesistengė pašildę paskanauti, kitaip būtų šildę dar kelias minutes, nes jis buvo šaltas.
Liūdna, kad padavėjas nurinkdamas lėkštes net nepasiteiravo apie patiekalų skonį. Manau matant lėkštėje nesuvalgytą didžiąją dalį žandų toks klausimas turėtų iškilti net tam kuris šį darbą dirba pirmą savaitę.
Šefo pyragas – 5,80€
Bet štai šefo pyragui jokių pretenzijų neturėjo nei Katinienė, nei aš. Sūrio pyragas buvo purus, gaivus ir kas svarbiausia neriebus. Nes daugelyje maitinimo įstaigų skanauti sūrio pyragai mane nuliūdindavo riebumu ir išsausėjusia, sukietėjusia mase, kuri veldavosi burnoje. O šis buvo visiška to priešingybė.
Naminė gira – 3,50€
Reziumuoju. Tiek aplinka, tiek restorano interjeras gražus ir tinka bet kokiai didelei šventei. Bet šventėje ne ką mažiau svarbus yra maistas.
„Brastadvaryje” mes buvome vieninteliai svečiai, kurie tuo metu valgė ir virtuvė gamindama tuos kelis patiekalus sugebėjo padaryti tiek daug klaidų, kurias šventės metu bent mano svečiai iškart pastebėtų.
O vien pagalvojęs apie tai, jei šventės metu patiektų mano kviestiems svečiams tokius jaučio žandus, kokius valgiau aš, greičiausiai sudegčiau prie stalo iš gėdos.
Bet jei jūs nesate išrankūs maistui ir jums pirmoje vietoje ne tai ką valgote, o aplinka kurią įamžinsite nuotraukose, tada šis restoranas puikiai tinka jūsų asmeninės ir ne tik asmeninėms šventėms.
O ir svečių, kaip minėjo padavėjas, jie talpina nemažai iki 60 asmenų.
Vertinu „Brastadvario” aplinką ir restorana – 5/5, o maistą – 3/5.