Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Čeburėkai kaip pas babą kaime

2023-06-20
Karšti
0 0
Čeburėkai kaip pas babą kaime
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Tešlai:

Miltai – ~350-400 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Vanduo – 200 ml;
Augalinis aliejus – 20 g;
Druska – 0,5 a.š.

Įdarui:

Kiaulienos/jautienos faršas – 500g;
Svogūnai – 2 vnt.;
Vanduo – ~100-150 ml;
Druska, malti juodieji pipirai, krapai, petražolės.

Gaminame. Čeburekai

Vandenį tešlai užviriname, pilame į dubenį, ten pat pilame aliejų, beriame druską ir išmaišome. Dalimis pilame miltus ir maišome. Sudėjus dalį miltų tešla atvėsta, tada dedame kiaušinį, išmaišome ir dedame likusius miltus. Užminkome kietoką tešlą, dedame ją į polietileninį maišelį ir paliekame pusvalandį pastovėti kambario temperatūroje.

Gaminame čeburekų įdarą. Į dubenį dedame faršą, burokine tarka sutarkuotus svogūnus, druską, prieskonius, pilame vandenį ir išmaišome. Vandens reikia tiek, kad faršas būtų drėgnokas. Jeigu faršą pirkote iš parduotuvės, greičiausiai vandens reikės mažiau, o namie sumaltas faršas būna sausesnis, tad vandens reikės daugiau.

Iš maišelio išimame tešlą, dar paminkome, suformuojame pailgą volelį ir supjaustome lygiomis dalimis. Tešlos gabalėlius iškočiojame plonai į apvalų lakštą, vienoje pusėje uždedame įdaro, kita lakšto puse uždengiame ir gerai užspaudžiame kraštus. Tai galima padaryti pirštais arba šakute. Jeigu norite kad čeburekų kraštai būtų gražesni, apipjaukite juos specialiu įrankiu.

Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad beveik apsemtų čeburekus. Sumažiname ugnį ir kepame čeburekus maždaug po 2-2,5 minutes iš kiekvienos pusės. Skanaus!

Gal patiks?

Bandos ant kopūsto lapo
Karšti

Bandos ant kopūsto lapo

2025-03-10
Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai
Karšti

Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai

2025-03-06
Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius
Karšti

Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius

2025-03-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

- Select Visibility -

    Rezultatų nėra
    Rodyti visus rezultatus
    • Pradžia
    • Apžvalgos
    • Įdomybės
      • Verta žinoti
      • Laisvalaikis
      • Gyvenimiškos istorijos
      • Rašo skaitytojai
      • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
      • Ką slepia produkto pakuotė ?
      • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
    • Receptai
      • Visi receptai
      • Užkandžiai
      • Salotos
      • Sriubos
      • Karšti
      • Desertai
      • Pica
      • Vaistažolės
    • Prasčiausias LT patiekalas
      • Prasčiausias patiekalas 2024
      • Prasčiausias patiekalas 2023
      • Prasčiausias patiekalas 2022
      • Prasčiausias patiekalas 2021
      • Prasčiausias patiekalas 2018
      • Prasčiausias patiekalas 2017
    • Pavaišink senjorus cepelinais

    © 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos