Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Cepelinai bus daug skanesni jei gamybos procesą pakeisite

2025-01-22
Karšti
0 0
Cepelinai bus daug skanesni jei gamybos procesą pakeisite
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin
Penktadienio vakarienei,- cepelinai, bet gaminimo technologija netradicinė. Pateikiu cepelinų receptą, pagal kurį gamino mano baba, mano mama, na, o dabar gaminu ir aš.
Skirtumas tame, kad cepelinus prieš verdant reikia apkepti ir tik tuomet dėti į verdantį vandenį.


Apkeptus cepelinus verdu 15 min. Likusių nesuvalgytų cepelinų ištraukti iš puodo nereikia.
Nuo apkeptų cepelinų puode pasidaro buljonas. Verdant dedu pora lauro lapelių, 3—4 kvepiančio pipiro žirnelius , druskos.
Bulves sutarkuoju su sulčiaspaude, tarkuojant dedu pora galvučių žalio svogūno, kad cepelinų masė nepatamsėtų, tada sūdau, dedu juodo pipiro ir iš atskirai išspaustos bulvių sulčių,- nusistovėjusį krakmolą. Daugiau nieko dėti nereikia! Tiesiog formuoju cepelinus, apkepu ant aliejaus keptuveje ir tuomet jau verdu. Įdaras iprastas, – mėsa, varskė, džiovinti grybai…


Esme ta, kad kitą dieną likę puode cepelinai neišbrinksta, juos galima vėl peršildyti ir valgyti kaip ką tik išvirtus. Būna, kad ir tris dienas pasišildome ir valgome, todėl visada gaminu daugiau. Skonis tikrai puikus, kaip vyras sako, karališkas 😃, ypač patinka tiems, kas nemėgsta tų, paprastai vandenyje virtų, cepelinų skonio (kaip kiti sako,- glitės 😅), todėl taip virtus cepelinus mėgsta absoliučiai visi 🥰


Pabandykite ir rezultatu tikrai liksite labai patenkinti.
Recepto autorė – Gaileta Kat
Šis receptas dalyvauja konkurse – „Gaminu namie su meile“.
Konkursui prizus įsteigė delicia’s spices.
1 vieta – 8vnt. delicia’s spices prieskonių,
2 vieta – 6vnt. delicia’s spices prieskonių,
3 vieta – 4vnt. delicia’s spices prieskonių,
Nugalėtoją išrinks skaitytojai atiduodami balsus po šiuo receptu facebook Riebaus katino puslapyje paspausdami patiktuką ar kokią kitą emociją.

Nugalėtojus skelbsime Velykų šventą rytą.

Norite dalyvauti konkurse? Atsiųskite savo recepto aprašymą ir nuotraukas facebook Riebus katinas asmenine žinute.

Už šį receptą balsuoti galite čia

Gal patiks?

Bandos ant kopūsto lapo
Karšti

Bandos ant kopūsto lapo

2025-03-10
Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai
Karšti

Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai

2025-03-06
Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius
Karšti

Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius

2025-03-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

- Select Visibility -

    Rezultatų nėra
    Rodyti visus rezultatus
    • Pradžia
    • Apžvalgos
    • Įdomybės
      • Verta žinoti
      • Laisvalaikis
      • Gyvenimiškos istorijos
      • Rašo skaitytojai
      • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
      • Ką slepia produkto pakuotė ?
      • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
    • Receptai
      • Visi receptai
      • Užkandžiai
      • Salotos
      • Sriubos
      • Karšti
      • Desertai
      • Pica
      • Vaistažolės
    • Prasčiausias LT patiekalas
      • Prasčiausias patiekalas 2024
      • Prasčiausias patiekalas 2023
      • Prasčiausias patiekalas 2022
      • Prasčiausias patiekalas 2021
      • Prasčiausias patiekalas 2018
      • Prasčiausias patiekalas 2017
    • Pavaišink senjorus cepelinais

    © 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos