Penktadienio vakarienei,- cepelinai, bet gaminimo technologija netradicinė. Pateikiu cepelinų receptą, pagal kurį gamino mano baba, mano mama, na, o dabar gaminu ir aš.
Skirtumas tame, kad cepelinus prieš verdant reikia apkepti ir tik tuomet dėti į verdantį vandenį.
Apkeptus cepelinus verdu 15 min. Likusių nesuvalgytų cepelinų ištraukti iš puodo nereikia.
Nuo apkeptų cepelinų puode pasidaro buljonas. Verdant dedu pora lauro lapelių, 3—4 kvepiančio pipiro žirnelius , druskos.
Bulves sutarkuoju su sulčiaspaude, tarkuojant dedu pora galvučių žalio svogūno, kad cepelinų masė nepatamsėtų, tada sūdau, dedu juodo pipiro ir iš atskirai išspaustos bulvių sulčių,- nusistovėjusį krakmolą. Daugiau nieko dėti nereikia! Tiesiog formuoju cepelinus, apkepu ant aliejaus keptuveje ir tuomet jau verdu. Įdaras iprastas, – mėsa, varskė, džiovinti grybai…
Esme ta, kad kitą dieną likę puode cepelinai neišbrinksta, juos galima vėl peršildyti ir valgyti kaip ką tik išvirtus. Būna, kad ir tris dienas pasišildome ir valgome, todėl visada gaminu daugiau. Skonis tikrai puikus, kaip vyras sako, karališkas , ypač patinka tiems, kas nemėgsta tų, paprastai vandenyje virtų, cepelinų skonio (kaip kiti sako,- glitės ), todėl taip virtus cepelinus mėgsta absoliučiai visi
Pabandykite ir rezultatu tikrai liksite labai patenkinti.
Recepto autorė – Gaileta Kat
Šis receptas dalyvauja konkurse – „Gaminu namie su meile“.
Konkursui prizus įsteigė delicia’s spices.
1 vieta – 8vnt. delicia’s spices prieskonių,
2 vieta – 6vnt. delicia’s spices prieskonių,
3 vieta – 4vnt. delicia’s spices prieskonių,
Nugalėtoją išrinks skaitytojai atiduodami balsus po šiuo receptu facebook Riebaus katino puslapyje paspausdami patiktuką ar kokią kitą emociją.
Nugalėtojus skelbsime Velykų šventą rytą.
Norite dalyvauti konkurse? Atsiųskite savo recepto aprašymą ir nuotraukas facebook Riebus katinas asmenine žinute.
Už šį receptą balsuoti galite čia