Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Už pietus vienam – 20 eurų. Negaila nė vieno išleisto cento

2023-08-01
Apžvalgos
0 0
Už pietus vienam – 20 eurų. Negaila nė vieno išleisto cento

"Tigrinių krevečių sriuba" - 5.55 euro

Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Taip taip, vėl Kaunas, ir vėl „ Prekybos miestelis urmas“, tik šį kartą restoranas „Talluti“. Gražiame pastate įsikūręs jaukus restoranas, tokie pirmi įspūdžiai, kurie leidžia tikėtis ir gero tęsinio pietaujant.


Tad labai apsidžiaugiu, radęs restorano kamputyje laisvą stalelį, kurį greitai ir okupuoju. Į padavėjos klausimą ar būsiu vienas, atsakau, kad taip. Bet apsižvalgęs ir išvydęs pilnutėlę salę pasakau, kad kelis išalkusius galite drąsiai sodinti prie mano staliuko. Pradedu pažindintis su man atneštu meniu. Akys raibuliuoja nuo spalvotų paveikslėlių, kurie vieni už kitus gražesni ir akiai skanesni. Tad pasirinkti ką valgysiu iš ties yra sunku.


O tas teksto pamėtymas ant patiekalų, kiek apsunkina skaitymą. Vienu metu net pagalvojau, kad vartau ne meniu, o receptų knygą. Tikrai didelis pasirinkimas, kuris atėjus padavėjai, leido man padaryti tik pusę užsakymo. Tad likusią dalį aš užsakiau, jau sulaukęs karšto užkandžio. Smagu buvo stebėti padavėją, kai ji man nešė „kalmarų žiedus užkeptus tešloje“. Ji nešdama taip ritmingai trepsėjo į salėje grojančios muzikos ritmą, kad tai net mane prajuokino. Kiek vėliau pastebėjau, kad čia jie visi tokie „lengvai išsitaškę“. Tokie atsipalaidavę, o ne susikaustę, gali būti tik šį darbą išmanantys ir senai perkandę čia siūlomą meniu asortimentą. Na sutikite, koks naujokėlis dirbantis pirmas dienas sau leis tokią prabangą? Vargu. Greičiau jis eis lėtu vėžlio žingsneliu, ir drebančiose rankytėse stebės kaip tyvuliuoja nešamos sriubos, ar gėrimai. O ir barmenas nepadarė esminės klaidos, kurią daro dauguma jo kolegų, jis neįmetė į kvietinį alų citrinos, o tiesiog pakabino ją ant taurės krašto.

Jis arba neturi ekstrasenso sugebėjimų nuspėti kas mėgsta citriną aluje, arba žino, kad tai lietuvaičių „išmislas“, o ne atkeliavusi tradicija iš Meksikos, ar dar kokios kitos šalies. Juk meksikiečiai į taip gerai mums Lietuvoje žinomą „Corona“ alaus  butelio kakliuką laimo skiltelę įstato ne dėl skonio, o tam, kad ji atbaidytų muses, kurios vis bando įlyst į butelį ir paskanauti šio gėrimo. Tad man neteko makaluoti su šakute po taurę gaudant citriną tam, kad ją padėčiau šalia taurės. Žodžiu, su personalu salėje viskas kaip ir gerai. Belieka degustuoti maistą ir įsitikinti, kad ir antra medalio pusė virtuvėje, tokia pat šauni.

„Skrudinti kalmarų žiedai su naminiu fetos sūriu” mažoji porcija – 3.95 euro

Buvau užsakęs kalmarų žiedų mažą porciją, tad atnešta savo dydžiu maloniai nustebino. Nustebino ir tai, kad besimėgaujant skambančia daina iš filmo „Pretty Woman“ ir ritmingai mušant kojomis ritmą po stalu, bei visą tai palydint mėgavimusi skaniais kalmarų žiedais, ant mano stalo atkeliavo sriuba.

Tad kai kitą kartą pro mano stalą vėl bandė prastraksėti linksmoji padavėja, aš ją perspėjau, kad niekur neskubu, tad picą atneškite kai baigsiu šiuos patiekalus. Sprendžiant iš to, kad ji pasileido bėgom į virtuvę, padariau prielaidą, kad pica būtų ant mano stalo pasirodžiusi irgi neužilgo. Kai atėjo eilė sriubai, aš prisiminiau vaizdelį iš meniu, ir tai, kad mano apsisprendimą užsisakyti šią sriubą lėmė nuotraukoje besipuikuojančios  4 karališkos krevetės. Pažvelgęs į lėkštę jų pasigedau. Bet įmerkęs šaukštą, aš visas keturias jas radau besislepiančias lėkštės dugne. Sriuba iš ties skani, puikiai derėjo tarpusavyje visos daržovės, bei maloniai gomurį degino kajeno pipiriukai. Valgydamas sriubą aš supratau, kad užsakyti picą buvo eilinė mano klaida, arba noras degustuojant persivalgyti.

„Tigrinių krevečių sriuba” – 5.55 euro

Tad kai pica atplaukė ant mano stalo, aš tik paskanavau jos vieną gabaliuką. Picą užsakiau taip pat mažąją porciją, tad priedų gausa mane maloniai nustebino. Vištienos gabaliukai sultingi, neperdžiuvę krosnyje,  bei traški šoninė puikiai derėjo tarpusavyje. Paplotėlis buvo iškeptas puikiai, kaip aš mėgstu sakyti, nebuvo pramiegota picą ištraukti. Smagu buvo stebėti ir salėje tuo metu sėdėjusius ir pietavusius. Jų reakcija, kai ant stalo atkeliaudavo jų užsakymai leido spėti, kad gauti patiekalai pranoko lūkesčius.


Atneštoje sąskaitoje puikavosi 17,85 eurų suma už vieno asmens pietus. Kainų šuolių Lietuvoje analitikai lai analizuoja ar tai normalu, o aš nesigailiu už skanius pietus palikęs 20 eurų…


Vertinimas: Interjeras – 9, Švara – 9, Aptarnavimas – 9, Maistas – 9. Viso: 36 balų (vidurkis – 9) Tad riebūs 5 nagučiai. Su pagarba, Riebus katinas

Talluti

Kaunas, Taikos pr. 12

Gal patiks?

Tokios šaltibarščių kainos net ir visko matę bus nematę. Ir kaip po to nebankrutuoti tokiomis kainomis prekiaujant?
Apžvalgos

Tokios šaltibarščių kainos net ir visko matę bus nematę. Ir kaip po to nebankrutuoti tokiomis kainomis prekiaujant?

2025-04-19
Baras kuriame kvepia Lietuva, ir tokių mūsų šalyje kasmet lieka vis mažiau
Apžvalgos

Baras kuriame kvepia Lietuva, ir tokių mūsų šalyje kasmet lieka vis mažiau

2025-04-11
Išvarė iš kavinės net neleidę pabaigti valgyti. Nustebsite sužinoję to priežastį
Apžvalgos

Išvarė iš kavinės net neleidę pabaigti valgyti. Nustebsite sužinoję to priežastį

2025-04-04
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos