Ar gali būti kas nors geriau už skanų, sultingos jautienos mėsainį? Žinoma! Dvigubas jautienos mėsainis!
Gamindamas mėsainius didžiausią dėmesį skiriu mėsos paplotėliui ir bandelei, nes tai du esminiai ingredientai, kurių dėka mėsainis tampa tirpstantis burnoje.
Noriu pasidžiaugti ir pasidalinti savo atradimu, tai „Delicia‘s BURGER“ prieskoniai – jų sudėtis yra taip subalansuota, kad mėsos paplotėlis įgauna tobulą skonį, kuriam toli gražu neprilygsta nė vienas gamintas mėsainių restorane. Ne veltui šių prieskonių kūrėjai konsultavosi dešimtmetį su profesionaliausiais virtuvės šefais iš viso pasaulio. Po šio atradimo, dabar visuomet mėsos paplotėlius gaminuosi pats namie.
Ilgai nedaugžodžiavę imame dubenį, dedame maltą jautieną, beriame „Delicia‘s BURGER“ prieskonius ir gerai išmaišome. Mėsos masę padaliname į dvi lygias dalis ir rankomis formuojame paplotėlius. Jeigu turite vadinamą mėsainių spaustuką, paplotėlius suformuosite lengviau ir vienodo dydžio, tik prieš formuodami su spaustuku, nepamirškite jo patepti aliejumi, kad paplotėlis nepriliptų. Suformuotus paplotėlius dedame į gerai įkaitintą orkaitę ar keraminę kepsninę ir kepame vieną pusę 4 min 200 laipsnių temperatūroje. Po keturių minučių apverčiame ir ant paplotėlių apkepusios pusės dedame minkštojo „Cheddar“ sūrio lapelius. Dar pakepame apie 3 min, kad apskrustų kita pusė ir išsilydytų sūris.
Kol kepa paplotėliai – pasiruoškime bandeles. Aš dažniausiai renkuosi „Brioche“ sviestines bandeles, bet jūs galite naudoti savo mėgiamas. Jas patepkime šiek tiek sviestu ir dėkime šalia mėsos paplotėlių kelioms minutėms, kad sušiltų ir lengvai paskrustų.
Išėmę bandelę tepame sumaišytu majonezo ir bbq padažu, dedame salotos lapą, kelis griežinėlius pomidoro ir mėsos paplotėlį. Tuomet dedame antrą sluoksnį tuo pačiu eiliškumu: dedame salotą, pomidorą ir antrąjį mėsos paplotėlį. Ant antrojo paplotėlio dedame salotos lapą, svogūnų griežinėlius ir vainikuojame bandele. Visą šį dviaukštį grožį persmeigiame rozmarino šakele.
Jeigu paklausčiau kokio garnyro norėtumėte prie mėsainio, galiu lažintis, kad kone kiekvienas pasirinktumėte bulvytes. Tad šįkart nusprendžiau pasigaminti jas bent kiek kitokias, primenančias traškučius. Tad imame bulvę, ją supjaustome plonais šiaudeliais ir dedame į gerai įkaitintą aliejų (apie 180 laipsnių). Kepame tol, kol apskrus. Apskrudusias bulvytes ištraukiame, nuvarviname aliejaus likučius ir barstome „Delicia‘s ROASTED POTATO“ prieskoniais.
Greita, nesudėtinga ir dvigubai skaniau!
P.s. dėkingas “Šefas ant ratų” ir “Proflame Lietuva” komandoms taip puikiai įgyvendinusioms recepto idėją.
Patiekalui pagaminti reikės:
Jautienos malta mėsa 260 g., mėsainio bandelė, “Cheddar” sūris (minkštas) 50 g., pomidoras 60 g., salotos lapas 10 g., raudonas svogūnas 10 g. bulvė 1 vnt.
Prieskoniai:
“Delicia’s BURGER” 3 g., “Delicia’s ROASTED POTATO” 3 g.
Padažo gamybai reikės:
Majonezas 200 g., BBQ padažas 100 g.
Papuošimui:
Rozmarino šakelė.