Metai lekia, rodos tik atšventėme Riebaus katino 7 metų gimtadienį, o jau žiūrėk reikia švęsti 8 metų…
Sunkiausia atėjus gimtadieniui ne pasakyti būsimiems svečiams ką norėsiu dovanų, o sunkiau rasti vietą, kurioje tą gimtadienį švęsime.
Nors šį gimtadienį ir planavau atšvęsti mažesnėje kompanijoje, bet tai ne kiek nepagelbėjo renkantis tam reikalui restoraną.
Pasirinkimą pasufleravo kelinti metai iš eilės Riebaus katino puslapyje startuojantys TOP10 rinkimai, kurio vienoje iš nominacijų stipriai reiškėsi „Sip Wine Bar” gerbėjai, balsuodami už ten gaminamą burgerį.
O pamačius jų facebook puslapyje vyno patiekimą svečiams aš galutinai apsisprendžiau, kad mažai kompanijai šis baras bus pats tas.
Ir išties vos užsukę pajutome ten dvelkiantį namų jaukumą.
Kadangi atvykome čia švęsti gimtadienio, o ne dienos pietų valgyti, tai įsitaisėme šalia sieninės vynų spintos.
P.s. dienos pietūs jie irgi tiekia darbo dienomis.
Gana tos įžangos, pereikime prie įdomiausios šios apžvalgos vietos – vynų sienos.
Jei suklysiu tai pataisykite mane komentaruose, bet man tokios spintos Lietuvoje dar niekur neteko matyti.
Barmenė mums greitai paaiškino kaip veikia čia sistema.
Gauni kortelę, kuri papildyta 50€, prieini prie spintos ir pagal virš butelių pateiktus aprašymus renkiesi sau tinkamą gėrimą, ten taip pat nurodytos ir vynų kainos.
Vynai pilstomi po 25, 100 ir 200 ml. Kiek minėtų kortelių tą vakarą išnaudojo Riebaus katino kompanija, ši apžvalga nutylės…
Kad vynai bėgtų linksmiau, prie baro pasirinkome ten siūlomų užkandukų.
Idėja kai svečias gali matyti užkandukus vitrinoje yra ir gera ir bloga.
Restoranui ji didina apyvartą, o alkaniems svečiams, kaip mums šiuo atveju, sąskaitą.
Blogiausia matyti maistą alkanam, tada akys nori visko, taip nutiko ir mums šiuo atveju.
Sepijos – 6,00€
Aštuonkojis su jūros kopūstais – 7,00€
Alyvuogės – 4,00€
Artišokai – 4,00€
Grybukai – 5,50€
Midijos – 5,00€
Užsakėme beveik visų tą dieną siūlomų užkandukų.
Kas mėgsta artišokus, čia jie jiems irgi patiks. Man asmeniškai labiausiai patiko salstelėjusios midijos, aštuonkojis su intensyviu jūros kopūstų poskoniu, bei alyvuogės, kurioms labiausiai mūsų šeimoje neabejinga Katinienė.
Sepijos patiks tiems, kam patinka marinuotos jūros gėrybės.
Pikantiški vištienos sparneliai – 9,00€
Greičiau nei minėti prieš tai užkandukai nuo stalo dingo vištienos sparneliai, ar tai jie per daug skanūs buvo ar tai jų mūsų kompanijai buvo per mažai.
Klasikinės Cezario salotos su grill vištiena – 12,00€
Cezario salotose patiko tai, kad vietoje vištienos file jie čia patiekė vištienos blauzdelių mėsą. Man ji asmeniškai labiau patinka, tad namų virtuvėje ją ir pats gaminu dažniau.
Jautienos tartar’as – 14,00€
Tikiuosi nesupyksite, kad kai kurių patiekalų nuotraukų tik po vieną, o ne tradiciškai iš visų kampų ir po kelias.
Kadangi aš buvau atsakingas už vyną ir jo papildymą ant stalo, tai fotografo pareigas tą vakarą perleidau Katinienei…
Ir labai gaila, kad tartaro tik viena nuotrauka, nes jis man paliko didelį įspūdį, švelnaus jo skonio niekaip neįtakojo nei rauginti pomidorai, nei mėlynasis svogūnas, nors jie ir buvo jaučiami. Labai gerai į kompaniją tiko ir trumų majonezas.
Elnienos mėsainis su bulvių puselėmis – 15,00€
Kaip ir minėjau į šį barą mus atviliojo mėsainis, kurį stipriai gyrė žmonės TOP10 rinkimuose.
Tad jei nesate abejingi elnienai ir neišsigąsite 15€ mėsainio kainos, tai jį paskanauti verta, kažkas įdomesnio bus tiems, kas jautienos mėsainių jau atsivalgę.
Lašišos kepsnys su pistacijų plutele – 17,00€
Mėgstamiausia Katinienės žuvis lašiša, ji ją galėtų valgyti kasdien. Bet paklausta ar kada ragavo lašišos su pistacijų plutele, ji negalėjo prisiminti.
Neprisiminiau ir aš to. Tad tai lyg žinutė visoms maitinimo įstaigoms, visi turite meniu patiekalą su lašiša, bet jie dažniausiai tokie panašūs…
Vištienos file kepsnys su miško uogų ir raudonojo vyno padažu – 13,00€
O tam kam mūsų kompanijoje trūko vyno taurėje, užsisakė specialiai papildomai vištienos kepsnį su vyno ir miško uogų padažu.
Juokas juokais, bet kito derinio kaip šiek tiek salstelėjusios uogos ir raudonas vynas padažui prie paukštienos neįsivaizduoju.
Midijos pomidorų ir baltojo romo padaže – 12,00€
Meniu midijų kainą 9,00€, bet kai pasakė, kad pridėjus 3€ gali gauti ženkliai didesnę porciją, tai vakarėlio kaltininkas Riebus katinas net nesvarstydamas sutiko.
Skanu ir jei ne Katinienės rūpestis dėl mano svorio, tai būčiau dar manau ir pakartojęs. Sunku moterims įaiškinti kad jūros gėrybės į kūną neina, tai greičiau afrodiziakai vyrų sielai.
Reziumuoju. Jaukus bariukas su skaniu maistu ir gan įdomiu vyno konceptu.
Minusas tik tas, kad nuo gatvės nelabai suprasi, kad šio namo pirmame aukšte įsikūrusi tokia jauki vieta.
Džiaugiuosi, kad pasirinkdami aklai vietą kurioje švęsime gimtadienį, taip puikiai pataikėme.
Tikrai ko ko tai nesinorėjo gimtadienio dieną patirti fiasko tiek su aptarnavimu, tiek su maistu.
Tad 5/5 vertinimas atitenka barui „Sip Wine Bar”.
P.s. visai pamiršau paminėti ir padėkoti barmenei, kuri mus aptarnavo, ji mums ir paaiškino kaip naudotis ta „velnio mašina” pilstančia skanius vyno lašus.