Nors ir žiema, bet mes nenustojame lauke kepti. Smagu stebėti kaip kyla kvapnus dūmelis. Tad šį kartą Jūsų dėmesiui žuvytės receptukas.
Mums reikės:
0,850 kg 2vnt. Arkties polis,
1 – 2 šakelės šviežių petražolių,
1 a. š. himalajų druskos,
1 nubrauktas a.š. maltų penkių rūšių pipirų,
1 šakelės šviežio čiobrelio,
50ml skysto sviesto,
1 sauja rukola salotų,
pusė citrinos,
4 vnt. dumplainių.
Paruošimas:
Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintas petražoles, čiobrelius, penkių rūšių pipirus, druską, ir skystą sviestą . Su didžiąją dalimi pasiruošto mišinio įtrinkite arkties polį. Pamarinuotą polį dedame ant kedro lentelės palaikytos šaltame vandenyje arba baltame vyne pusvalandį.
Griliuje: Arkties polį kepkite grilyje ant špižinių grotelių su netiesioginio kepimo deflektoriumi 30-40 minučių 90-120 laipsnių temperatūroje, kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą žuviai.
Orkaitėje: Kepant orkaitėje arkties polį, kepkite taip pat ant kedro lentelės 130-140 laipsnių temperatūroje apie 30- 35 min, kepimo rankovėje.
Keptuvėje: Arkties polį keptuvėje kepkite ant vidutinės kaitros, be kedro lentelės apie 9-12 min iš abiejų pusių.
Iškepusią žuvį dėkite į lėkštę, u-spauskite citrinos sulčių ir papuoškite rokolos salotomis ir dumplainiais.
Skanaus