Kai užsimanau pietums egzotikos, atsidarau internetą, lendu į Euribijos puslapį ir renkuosi. Kol kaičiu Proflame kepsninę, užsakymą man pristato į namus. Tad šį kartą ant kepsninės čirškinsis zebriuko steikas. Jei kas vaikystėje man žiūrint laidą „Gyvūnijos pasaulyje“ būtų pasakę, kad teks valgyti zebrienos, būčiau apsiverkęs. Tada mažam man net nekilo mintis, kad šie gražuoliai yra valgomi, o jų mėsa labai skani. Skani, turėjau galvoje, kai moki ją paruošti… Tad jei jau spėjote sulaukti užsakytos zebrienos steiko, teks užsirašyti ir receptą. Jūs rašykitės receptą, o aš tuo metu sudėsiu mėsą į kepsninę, ir įsipilsiu taurę „Riebaus katino“ raudono vyno.
Patiekalui paruošti mums reikės:
2 – 3 vnt. Zebro užpakalinės kojos steikų;
1 – 2 šakeles šviežių čiobrelių;
1 mažo žiupsnelio maltų penkių rūšių pipirų;
1 žiupsnelio himalajų druskos;
20 ml skysto sviesto;
1 vnt laimo citrinos;
Paruošimas:
Į indą sudėkite ir sumaišykite sutarkuotą laimo citrinos žievelę, čiobrelius, penkių rūšių pipirus, Himalajų druską ir skystą sviestą. Su pasiruoštu mišiniu pamarinuojame zebro steikus ir kepame:
Griliuje: zebro steikus – pjausnius kepkite ant ketaus grotelių, naudodami netiesioginio kepimo deflektorių, 15-19 minučių 90-110 laipsnių temperatūroje. Kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą.
Orkaitėje: Kepant orkaitėje zebrienos steikus – pjausnius, kepkite kepimo rankovėje 120-130 laipsnių temperatūroje apie 20 – 25 min,.
Keptuvėje: kepant keptuvėje zebrienos steikus – pjausnius kepkite ant stiprios kaitros po 2 minutes iš visų pusių tuomet sumažinkite ugnį, įpilkite į keptuvę vandens arba daržovių sultinio ir pavirinkite ant silpnos ugnies uždengę dangtį 5-6 minutes.
Iškepusį zebrienos steiką dėkite į lėkštę, patiekite su raudono vyno čiobrelių padažu.
Skanaus