Tauragės savo apžvalgose dar nesu minėjęs, tad norėdamas ištaisyti šią spragą, nuvykau į šį miestą. Prisipažinsiu – sunku buvo rasti maitinimo įstaigą, kurioje būtų galima papietauti.
Veikiančių tikrai buvo, bet visada norisi atrasti tokią, apie kurią žino visi tauragiškiai. Tačiau rekomendacijų paprašyti vietiniai gyventojai man sunkiai talkino, skurdoka informacija dalijasi ir „Google“.
Šio vizito metu aplankėme dvi maitinimo įstaigas. Vienos jų pavadinimą sužinosite kitą savaitę, o šiandien pristatau restoranėlį „Holivudas“.
Ieškodamas, ką bendra turi Tauragė ir Holivudas, praleidau valandą. Radau tik tiek, kad iš Tauragės yra kilusi Holivudo aktorė Mai A. Aldona. Gal ji ir gimė name, kurio kamputyje įsikūręs restoranėlis „Holivudas“?
Nespėliosiu, bet greičiausiai su Holivudu jį sieja tik senovinė filmavimo kamera, kuri puikuojasi lentynoje prie įėjimo į restoraną.
Užsukę ir pamatę restorano viduryje tarp kalno naujų taurių dėžių besikuičiančius restorano darbuotojus, pirma, ką pagalvojome – kad restoranas nedirba. Nes restorane, kuris atsidaro 11:00, į jį užsukus 14:00, dar niekada neteko stebėti tokios situacijos. Manau, kad pasipildyti indais restoranas turėtų ne darbo metu, o jei to neišeina padaryti prieš atsidarant, derėtų tiesiog užsidaryti ir susitvarkyti.
Mes pasijutome tarsi užėję ne laiku ir sutrukdę padavėjams šluostyti naujas taures. Tas „užėjot ne laiku“ jautėsi viso apsilankymo metu.
Pirmiausia atnešė vieną pagrindinį meniu ir du dienos pietų. Jei klientai pasako, kad rinksis iš pagrindinio meniu, ir dviem žmonėms atnešamas tik vienas, žinodami, kad dirbate restorane, o ne kokioje stoties užkandinėje, nepatingėkit atnešti dar vieno meniu. Tokios restorano taisyklės. Prisiskiriat sau restoranėlio statusą, tai jo ir laikykitės.
Nesu išdidus – nuėjau ir atsinešiau dar vieną meniu.
Meniu – toks tampantis tradiciniu jau daugelyje Lietuvos maitinimo įstaigų. Čia kaip su ledais karštame vaflyje, kuriais Palangoje pradėjus prekiauti vienam verslininkui, po mėnesio juos siūlė jau kas antras Basanavičiaus gatvės kioskelis. Taip ir su garnyro pasirinkimu prie karštų patiekalų: pirmieji, jei neklystu, su šia naujove Lietuvoje startavo tinklas „Grill London“, o jau po to šią idėją pradėjo kopijuoti ir kiti.
Grįžtame prie meniu. Nors užkandžių pasirinkimas didelis, neužsakėme nei vieno. Paklausite, kodėl? Atsakymas paprastas: iš padavėjo sužinoję, kad nieko iš užkandžių čia jie negamina, o tik šildo pusfabrikačius, tai mintis užsakyti spurgyčių ir svogūnų žiedų tešloje išgaravo. Nei mums įdomu testuoti pusfabrikačius, nei jums apie juos skaityti.
Tad sriubos. Nežinau, kada pasibaigs ta mada restoranuose į meniu traukti „Čili“ sriubą, bet kaip anksčiau aš jos norėjau, taip dabar po kelių metų dažno ragavimo skirtingose įstaigose ji man pradėjo atsibosti ir netgi įgristi.
Čili jautienos sriuba 4,90€
Tad spėju, kad „Holivude“ skanauta „Čili“ sriuba bus paskutinė bent šiais metais. Paskutinė, nes jos visos praktiškai vienodos. Kažko naujo neberandu – jos lyg pagal vieną receptūrą gaminamos daugelyje restoranų. Net šaltibarščiai Lietuvos kavinėse pradeda labiau skirtis, nei aitriųjų paprikų sriubos. Suprantu, kad į šaltibarščius įmetus pomidoro, sriuba atrodytų keistai, bet ruošiant „čili“ sriubą būtų galima prigalvoti kažkokių įdomesnių variacijų.
Kreminė pievagrybių sriuba – 2,20€
Kreminė pievagrybių sriuba šioje apžvalgoje susilauktų daugiau kritikos, jei ji būtų buvusi iš pagrindinio meniu, o ne iš dienos pietums siūlomo pasirinkimo. Gal todėl, kad šios sriubos kaina tik 2,2€, joje labiau jautėsi bulvės ir morkos, nei pievagrybiai. Gal tokiais atvejais reiktų rinktis tokį pavadinimą: daržovių sriuba su pievagrybiais. Įvardindami dominuojančius ingredientus, jūs neklaidinsit klientų.
Prie mėsainio pasirinktų naminių bulvių traškučių restoranas neturėjo, apie tai mus informavo padavėjas, pasiūlydamas pasirinkti kažką kitką. Čia man iškyla du to „neturėjimo“ paaiškinimai: gal virtuvė tarp to, kad gamino maistą, irgi turėjo išsipakuoti kokias naujas lėkštes, ir neliko laiko bulvėms skusti? O gal bulvės prasidėjus pietums tapo deficitu restorane?
Traškios vištienos mėsainis – 9,50€
Bet vargu, ar naminiai traškučiai būtų išgelbėję mėsainį. Jau iš nuotraukų matysite, jog vištienos paniruotė perkepta ir pradėjus valgyti mėsainį tiesiog subyrėjo. Vištiena perkepė greičiausiai dėl to, kad virtuvėje dirbantis patingėjo sumažinti gruzdintuvėje kaitrą, o kepė toje pačioje kaitroje, kurioje gruzdina ir bulvytės. Tad toks mėsainis nėra vertas tokių pinigų.
Kiaulienos šonkauliukai – 13,90€
BBQ šonkaulius užsakiau su marinuotomis daržovėmis. Ir tik apsilankęs šiame restorane sužinojau, kad pievagrybiai – ne grybai, o daržovės. Na, jei būtų įdėtas koks vienas kitas pievagrybis, nurašyčiau tai papuošimui. O dabar jie sudarė trečdalį visų marinuotų daržovių. Tad dabar pasižymiu naują daržovę į savo užrašinę.
Šonkauliai sultingi, neperkepę, bet mėsa no kaulų nekrito, o ir glazūra, užtepta ant šonkaulių, puikavosi tik mėsos paviršiuje, ji net nebuvo bent kiek į šonkaulius įsigėrusi.
Gaila bulvyčių, kurios po šonkauliais sutroško ir prarado savo traškumą. Mano rekomendacija – jei, kaip šiuo atveju, ant lentos ar lėkštėje yra laisvos vietos, neslėpkit bulvyčių po šonkauliais ar kitais kepiniais, nebent jos perkepusios ir baisios. Ant viršaus užmestų kepsnių kaitra jas suminkština, ir jos praranda savo žavesį.
Šonkaulių tik paragavau – nusprendžiau juos pasiimti su savim. Mūsų stalą aptarnavusio padavėjo kolegės paprašiau juos supakuoti ir perduoti kolegai, kad atnešdamas šonkaulius jis atneštų ir sąskaitą.
Atnešę šonkaulius, „Holivudo“ padavėjai toliau kibo į kalnuose dėžių tūnančias taures, ir užsimiršę, kad mes laukiame sąskaitos, šnekučiuodamiesi šluostė taures.
Nebelaukiau, kol kas prieis prie mūsų – pats nuėjęs prie baro atsiskaičiau, taip sakant, vietoje.
Reziumuoju. Jaukus restoranėlis,sprendžiant pagal tai, kad klientų mūsų apsilankymo metu buvo – populiarus Tauragėje. Bet mūsų apsilankymo metu patirti įspūdžiai slogūs. Vertinu silpnu 3/5, ir tikiuosi, kad į mano pastabas bus atsižvelgta. Suprantu, kad visus užkandžius gaminti vietoje reiktų turėti papildomą darbuotoją, bet bent vieną patiekalą, pavyzdžiui, spurgytes, pradėkit gaminti pas save virtuvėje. Bendrai meniu įdomus, orientuotas į jaunimą, tad šio restoranėlio laukia gal ir nebloga ateitis.