Nepamenu, sakiau ar ne, bet troškiniai tai tokie patiekalai, kurie leidžia labiausiai atsiskleisti jūsų fantazijai. Arba panaudoti kuo daugiau turimų ingredientų.
Kalakutieną pjaustau kubeliais 2 ant 2 cm dydžio. Su daržovėmis kiek kitaip, jas pjaustau daug didesniais gabalais. Nes, valgydamas troškinį noriu jausti valgomas daržoves, o ne vientisą košę. Kol virtuvėje vyksta paruošiamieji darbai, lauke kaista kepsninė. Kepsninei įkaitus iki 200C dedu puodą, ir į jame įkaitusį aliejų, sudedu kalakutieną. Jai šiek tiek apkepus, dedame stambiai supjaustytus svogūnus ir česnakus. Tada šiam turiniui leidžiame pakepti kokias 15 min. Tada į puodą keliauja likusios daržovės. Šiek tiek verdančio vandens ir verdame toliau. Dar po 15 min. sudedu razinas ir ryžius. Įpilu tiek vandens, kad apsemtu ryžius. Verdame dar 15-20min. kol ryžiai išvirs. Tada sudedame pomidorų pastą, šiek tiek pipirų druskos. Tada troškinu atidengtą puodą, kad nugaruotų skysčio perteklius.
O tada skanaus.
P.s. paklausite, kodėl bendrame puode atsirado ryžiai? Tiesiog norėjosi paeksperimentuoti. Ir prisipažinsiu, gavosi superinis patiekalas. Kažkuo panašus į plovą, tik su saldžia gaidele…