Juokas pro ašaras, bet tuštybių mugė Lietuvoje ima viršų.
Verslininkai besivaikydami didesnio pelno susikoncentruoja ne į aptarnavimo ir maisto kokybę, o greičiausiai galvoja, kad skambus pavadinimas yra tai ko labiausiai reikia jų svečiams.
Tokią nuomonę susidariau perskaitęs vieną skaitytojų laišką.
Jūsų dėmesiui mums atsiųstos nuotraukos ir jas atlydėjęs komentaras. Skliausteliuose rasite Riebaus katino komentarus kiekvienam patiekalui.
Lietuviškas karbonadas – 9,70€
Karbonadas permirkęs aliejumi, kopūstai taip pat vien saulėgrąžų aliejus, burokėliai baisūs, lyg pirmokas pjaustęs.
(Toks jausmas, kad močiutė kaime anūkui pakepė kepsnį, o garnyrui panaudojo tai ką rado šaldytuve. Buroką pjaustė rankoje, ne ant lentelės, gal dėl to jis tokiom nelygiai supjaustytas. Įdomiausia tai, kad meniu nurodyta, kad prie kepsnio bus patiektos burokėlių salotos, nuo kada pjaustytas virtas burokas – salotos? Į kopūstus aliejaus šliūkštelėjo daugiau, nes matyt labai anūką myli)
Vištiena sūrio apvalkale – 11,00€
Vištiena sūrio apvalkale toks jausmas kad kiaušinio plakinys su sūriu, ryžiai tikrai ne šios dienos ir pervirti.
(Kokia vištienos kepsnio paukštienos išeiga? 70g.? Jei taip tai suprantama, kad ryžių įdrėbė specialiai daugiau, kad bent kiek reabilituotų kepsnio kainą – 11€. O garnyre daržovės matyt subalansuotos triušiams.)
Vištiena su nameko grybų padažu – 10,20€
Vištiena su grybais tai visiškas fiasko – padažas vanduo ir miltai, jokios druskos ar pipiro ir nabagai grybai, kurių net skonio padaže nesijautė, nebent atskirai valgyt, pats kepsnys be druskos ir pipiru .
(Čia vėl matyt močiutė anūkui valgyt gamino, kuri nieko bendro su skonių namais gyvenime nėra turėjusi. Tas pomidorų ir agurkų pjaustymas ir patiekimas lėkštėje sufleruoja, kad šį patiekalą gaminęs žmogus nieko bendro su virėjo specialybę neturi. Greičiausiai pirmas dienas dirba atėjęs pagal skelbimą, kuriame buvo skelbiama: ieškome virėjo/os, patirtis nebūtina, apmokome. Naiviems svečiams matyt labai tinka negirdėtas japoniškų grybų pavadinimas – nameko. O išties tai mums iki skausmo pažįstami konservuoti kelmučiai – Mikado firmos, kuriuos padažui gali naudoti tik žmogus su prarastais skonio receptoriais.)
Na žodžiu buvo labai gėda už tokius virėjus.
Karštas šokolado pyragas – 5,50€
O desertas, pyragas gan skanus, bet tie vaisiai kaip našlaičiai prie jų reikėjo kokių trešnių ar braškių su kokias ledais kad atgaivintų.
(Prieš 30 metų buvo labai madinga taip puošti desertus, nes tada egzotiniai vaisiai buvo deficitas. Žvelgdamas į šią kompoziciją suprantu, kad ir „Skonio namų Linda” šaldytuve vaisiai deficitas, nes spėju panaudojo jų likučius.)
Ačiū jei pasidalinsite. Aš nesu iš tų žmonių, kurie skundžiasi, bet čia jau viršūnė buvo.
Na manau jei jūs pasidalinsite gal sunerims dėl kokybės, o ką mes paprasti žmogeliai, panaikins postą ir viskas.
Ačiū skaitytojai už nuotraukas ir komentarą. Mano nuomone tokį maistą gaminanti maitinimo įstaiga nieko bendro su skonių namais neturi, o atvirkščiai šiam žodžių deriniui daro gėdą.
Tiesa, tokia vieta daro gėdą ne tik pavadinimui, bet ir pačiam Radviliškiui.