Kas gali būti geriau už jautienos šonkauliukus? Manau, tik brandinti „Black gold“ trumpieji jautienos šonkauliukai. Žinoma, gamindami užtruksite apie 5 val., bet patikėkite jie to verti.
Šonkauliukus prieskoniuojame prieš patį kepimą ir tam naudojame AK Smith’s prieskonius jautienai. Mėgstate aštresnius – negailėkite prieskonių, jie puikiai atliks šį darbą.
Griliuje: Šonkaulius į grilių dėkite žemyn kaulais. Tada kepant nuo viršutinės dalies tirpdami riebaliukai tekės per šonkaulius. Kepdami naudodami kepimo deflektorių, kepkite 120 minučių 100 laipsnių temperatūroje, kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks didesnio dūmo skonio. Po 2 val. dėkite šonkauliukus į foliją nuklotą pjaustytais svogūnais, tarkuotomis morkomis, truputis krapų nepamaišys. Susukite viską ir padėkite kepti dar 180minučių temperatūra apie 110-120C.
Orkaitėje: Kepdami orkaitėje naudokite tą patį kepimo būdą, tik temperatūra aukštesnę 30C viso kepimo metu.