Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Kiaulienos šašlykas

2023-06-20
Karšti
0 0
Kiaulienos šašlykas

cof

Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Jei ne karantinas ir visus sukaustęs virusas, vargu, ar būčiau su jumis pasidalinęs šiuo receptu, nes kiekvienas turime patiekalų, dėl kurių pas jus grįžta ir grįžta draugai ar artimieji. Bet tai, kas šiomis dienomis vyksta Italijoje, verčia mane susimąstyti ir atskleisti kai kurias paslaptis, nes gali būti, kad kai kam ir Lietuvoje nepavyks sulaukti šašlykų sezono. Tai nelaukiame vasaros – pradedame kepti jau dabar.

Šiam šašlykų receptui – kelios dešimtys metų, ir dar nė vienas mano išbandytas naujas nesugebėjo nustelbti šio.

Tad naudokitės mano gerumu ir persirašykite šį stebuklingą receptą, dėl kurio savaitgalis jūsų namuose bus daug gražesnis.

Paversti 5 kg kiaulienos sprandinės gabalą puikiais šašlykais dar mums reikės:

– 2,5 kg svogūnų galvų;

– 5 pipirų mišinio;

– kelių šaukštų druskos (nelygu kaip jūs ją mėgstate, aš niekad nepersistengiu su druska, dėl to mėsa iškepa sultingesnė);

– 2-3 litrų marinuotų pomidorų.

Mėsa supjaustome stambesniais gabalais, maždaug vidutinio pomidoro dydžio. Tada ant mėsos suberiame ką tik sumaltą penkių pipirų mišinį ir pasiraitoję rankoves minkome mėsą kokias 15 minučių. Taip masažuojama mėsa suminkštėja.

Į kitą indą beriame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, užberiame pagal skonį druskos ir taip pat rankomis masažuojame, kol ne tik ištirps druska, bet ir svogūnai išskirs sultis.

Kitas etapas – svogūnų ir mėsos sumaišymas. Taip pat nepamirškite kelias minutes bendrą turinį „pamasažuoti“ rankomis.

Galutinis etapas – ant mėsos supilame marinuotus pomidorus su visu skysčiu. Ir dar kartą masažuojame, kol sutraiškysime marinuotus pomidorus.

Tokiame marinate mėsą pakanka palaikyti 3-4 valandas.

Svarbi taisyklė: iškeptų šašlykų jokių būdu nedėkite iškart ant stalo. Juos iškepus privaloma numauti nuo iešmo į kokį didelį indą su dangčiu ir palaikyti kelias minutes, kad mėsa pailsėtų ir atsigautų po kepimo. Mėsoje tolygiai pasiskirstys sultys, dėl to ji bus dar sultingesnė ir minkštesnė.

Žinau, kad daugelis turite savo super duper receptų su kefyru, ar mineraliniu vandeniu, bet patikėkite – šis mano receptas yra kur kas aukštesnio lygio.

Suprantu, kad kepant gerą mėsą nereikia jos prieš tai net prieskoniais gardinti, pakanka tai padaryti jai patekus į lėkštę, bet mėgstantiems pasiterlioti ir išbandyti įvairius marinatus, siūlau išbandyti šį. Skonis su kaupu atpirks visą sugaištą laiką.

Tikiuosi, kad po šio savaitgalio komentaruose pasidalinsite savo įspūdžiais.

P.S. Šašlykus kepate tik namiškiams, jokių svečių ar masinių susibūrimų aš nepropaguoju – išlikime sąmoningi, saugokime vieni kitus.

Gal patiks?

Bandos ant kopūsto lapo
Karšti

Bandos ant kopūsto lapo

2025-03-10
Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai
Karšti

Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai

2025-03-06
Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius
Karšti

Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius

2025-03-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos