Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Majonezas: kurio geriau net nedėti į šventinę mišrainę?

2024-12-15
Įdomybės, Rašo skaitytojai
0 0
Majonezas: kurio geriau net nedėti į šventinę mišrainę?
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Majonezas – neatsiejama ne tik švenčių, tačiau ir kasdienės mitybos dalis.

Juk be jo dažnas neįsivaizduoja virto kiaušinio, padažų ar mėsos patiekalų.

Majonezas – mėgstamas pagardas daugelyje pasaulio šalių, o lietuviams – tai tiesiog tradicinės virtuvės dalis. Ar galime įsivaizduoti bent vieną šventę be tradicinės baltos mišrainės?

O kaip ją paruošite be majonezo?

Taigi šįkart panagrinėkime, kokius majonezus siūlo mums Lietuvos gamintojai. Iš tiesų majonezo pasirinkimas – begalinis. Vien didieji gamintojai turi po kelias jų rūšis. Tad palyginimui neėmėme jokių majonezų su krapais, grybais ar kitais priedais. Tik įprastus, klasikinius variantus.

Iš ko pagamintas majonezas?

Prieš nagrinėjant majonezo sudėtį, būtų vertinga išsiaiškinti, iš kokių ingredientų gaminamas paprastas, naminis majonezas. Jeigu šį padažą gamintume namuose, mums reikėtų tik aliejaus, kiaušinių, garstyčių, citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Žinoma, toks majonezas nesilaikys ilgai, tad natūralu, jog gamintojai turėtų jį praturtinti kokiais nors konservantais. Tačiau, pažvelkime, ko dar rasime majonezų sudėtyse?


Tradiciškai kiekvienas gaminys bus įvertinamas tam tikru balų skaičiumi, kurį skirsime, remdamiesi tokiais kriterijais:

  • -2 balai už E211 – natrio benzoatas. Konservantas. Šios dienos duomenimis PAVOJINGAS. Siejamas su didesne vėžinių ligų rizika, skatina hiperaktyvumą, gali sukelti astmos priepuolius ir alergines reakcijas.
  • -2 balai už E385 – kalcio dinatrio EDTA. Antioksidantas, konservantas. Šiandieniniais duomenimis PAVOJINGAS. Gali sukelti medžiagų apykaitos sutrikimus.
  • -0,5 balo už maltodekstriną. Tai polisacharidas, gaunamas iš krakmolo hidrolizės būdu. Jo perteklius gali pakenkti žarnynui ir skrandžiui.
  • -0,5 balo už nenatūralias kvapiąsias medžiagas.
  • -0,5 balo už pieno rūgštį (E270). Rūgštingumą reguliuojanti ir konservavimo medžiaga. Suaugusiems NEPAVOJINGA, tačiau gali turėti toksinį poveikį mažiems vaikams, kurie dar neturi išvystytų šią rūgštį skaidančių fermentų.

Pagal Europos padažų industrijų federacijos rekomendacijas, riebalų kiekis majoneze turėtų būti 70 %, o kiaušinių trynių – 5 %. Todėl papildomai skyrėme balus ir pagal šiuos kriterijus:

Riebalų kiekis produkte:

  • daugiau nei 70 %: +1 balas.
  • 60–70 %: 0 balų.
  • 40–60 %: -2 balai.
  • mažiau nei 40 %: -4 balai.
  • jeigu trynių mažiau nei 5 %: -1 balas.

Tad skaičiuokime:

Majonezas Sudėtis Riebalų kiekis Kiaušinių trynių
procentas
Balai

NAMINIS majonezas VILNIUS,
72 % rieb.
  • rapsų aliejus
  • vanduo
  • cukrus
  • rūgštingumą reguliuojanti medžaga – spirito actas
  • garstyčios
  • kiaušinių trynių milteliai
  • druska
  • joduota druska
  • balzaminis actas
  • augalinis karotenas
72 g nenurodyta 0
Majonezas

ORIGINALUS OBELIŲ majonezas, 72 % rieb.

 

  • rapsų aliejus 71 %
  • vanduo
  • spirito actas
  • cukrus
  • garstyčios (vanduo, garstyčių grūdeliai, spirito actas, druska, prieskoniai)
  • kiaušinių trynių milteliai 1,8 % su valgomąja druska ir maltodekstrinu
  • valgomoji druska
  • kvapiosios medžiagos
  • dažikliai: karotenai, anatas
  • cholekalciferolis (vitaminas D3
72 g 1,8 % -1
Majonezas

Ekologiškas DAUMANTŲ majonezas su jūros druska, 66 % rieb.

  • ekologiškas rapsų aliejus (65%)
  • vanduo
  • ekologiškas spirito actas
  • ekologiški kiaušinių trynių milteliai
  • ekologiškas cukrus
  • jūros druska (1,2%)
  • ekologiškos citrinų sultys (1%)
  • stabilizatorius – ksantano derva (E415)
  • natūrali kvapioji medžiaga
66 g nenurodyta -1
Majonezas

KARALIŠKAS DAUMANTŲ majonezas be konservantų, 60 % rieb.

 

  • rapsų aliejus (60%)
  • vanduo
  • cukrus
  • spirito actas
  • druska
  • kiaušinių trynių milteliai su druska ir sausu gliukozės sirupu
  • tirštiklis – modifikuotas krakmolas (E1414)
  • rūgštingumą reguliuojanti medžiaga – citrinų rūgštis (E330)
  • natūrali kvapioji medžiaga
  • stabilizatoriai – ksantano derva (E415), pupenių derva (E412)
  • dažiklis – beta karotenas (E160a)
60 g nenurodyta -1
Majonezas

DAUMANTŲ KARALIŠKAS majonezas, švelnaus skonio, 72 % rieb.

  • rapsų aliejus (72%)
  • vanduo
  • cukrus
  • spirito actas
  • laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių milteliai
  • druska
  • citrinų sulčių koncentratas
  • konservantas – kalio sorbatas (E202)
  • natūrali garstyčių kvapioji medžiaga
  • stabilizatorius – ksantano derva (E415)
  • dažiklis – beta karotenas (E160a)
  • antioksidantas – kalcio dinatrio EDTA (E385)
72 g nenurodyta -2
Majonezas

Majonezas HELLMANN’S ORIGINAL, 76 % rieb.

  • rapsų aliejus
  • vanduo
  • actas
  • cukrus
  • kiaušinių tryniai 3 %
  • garstyčios (vanduo, garstyčių sėklos, actas, druska, prieskoniai, kvapiosios medžiagos)
  • druska
  • kvapioji medžiaga
  • dažiklis (karotenai)
  • antioksidantas (kalcio dinatrio EDTA)
76 g 3 % -3
Majonezas

KĖDAINIŲ LIETUVIŠKAS ORIGINALUS majonezas su tryniais, 73 % rieb.

  • rapsų aliejus (73%)
  • vanduo
  • spirito actas
  • cukrus
  • kiaušinių trynių skysta masė (3%)
  • garstyčios (vanduo, garstyčių sėklos, spirito actas, druska, prieskoniai)
  • druska
  • kvapiosios medžiagos
  • tirštikliai (pupenių derva, ksantano derva)
  • dažiklis – karotenai
  • antioksidantas – kalcio dinatrio EDTA
73 g 3 % -3
Majonezas

KĖDAINIŲ majonezas EKSTRA, 66 % rieb.

  • rapsų aliejus (66%)
  • vanduo
  • cukrus
  • druska
  • kiaušinių trynių milteliai (kiaušinių trynių milteliai, gliukozės sirupo milteliai, druska)
  • modifikuotas bulvių krakmolas
  • rūgštingumą reguliuojančios medžiagos (citrinų ir acto rūgštys)
  • tirštikliai (pupenių derva, ksantano derva)
  • kvapioji medžiaga
  • dažiklis – karotenai
  • antioksidantas – kalcio dinatrio EDTA.
66 g nenurodyta -3,5
Majonezas

KĖDAINIŲ majonezas BE KONSERVANTŲ, 62 % rieb.

  • rapsų aliejus (62%)
  • cukrus
  • vanduo
  • druska
  • kiaušinių trynių milteliai (kiaušinių trynių milteliai, gliukozės sirupo milteliai, druska)
  • modifikuotas bulvių krakmolas
  • rūgštingumą reguliuojančios medžiagos (citrinų ir acto rūgštys)
  • tirštikliai (pupenių derva, ksantano derva)
  • kvapioji medžiaga
  • dažiklis – karotenai
  • antioksidantas – kalcio dinatrio EDTA
62 g nenurodyta -4,5
MajonezasKĖDAINIŲ majonezas PREMIUM, 62 % rieb.
  • rapsų aliejus (62,5%)
  • vanduo
  • cukrus
  • druska
  • kiaušinių trynių milteliai (kiaušinių trynių milteliai, gliukozės sirupo milteliai, druska)
  • modifikuotas bulvių krakmolas
  • rūgštingumą reguliuojančios medžiagos (acto ir citrinų rūgštys)
  • tirštikliai (ksantano derva, pupenių derva)
  • kvapiosios medžiagos
  • dažiklis – karotenai
  • antioksidantas – kalcio dinatrio EDTA
63 g nenurodyta -4,5
Majonezas

Majonezas VILNIUS pirmas lietuviškas, 35 % rieb.

  • vanduo
  • rapsų aliejus
  • tirštiklis – pakeistų savybių krakmolas
  • rūgštingumą reguliuojanti medžia – spirito actas
  • garstyčios
  • cukrus
  • druska
  • joduota druska
  • kiaušinių trynių milteliai
  • vyno actas
  • stabilizatoriai – ksantano ir tara dervos
  • kvapioji medžiaga
35 g nenurodyta -5,5
Majonezas

TRADICINIS KĖDAINIŲ majonezas, 40 % rieb.

  • vanduo
  • rapsų aliejus (40%)
  • cukrus
  • modifikuotas bulvių krakmolas
  • druska
  • kiaušinių trynių milteliai (kiaušinių trynių milteliai, gliukozės sirupo milteliai, druska)
  • tirštikliai (ksantano derva, pupenių derva)
  • rūgštingumą reguliuojančios medžiagos (acto ir citrinų rūgštys)
  • kvapioji medžiaga
  • antioksidantas – kalcio dinatrio EDTA
  • dažiklis – karotenai
40 g nenurodyta -5,5
Majonezas

PROVANSALIO majonezas VILNIUS, 35 % rieb.

  • vanduo
  • rapsų aliejus
  • pakeistų savybių kukurūzų krakmolas
  • cukrus
  • druska
  • joduota druska
  • kiaušinių trynių milteliai
  • acto rūgštis
  • pieno rūgštis
  • stabilizatoriai
  • vyno actas
  • kvapiosios medžiagos
  • augalinis beta karotenas
35 g nenurodyta -6
Majonezas

Tradicinis majonezas VILNIUS, 30 % rieb.

  • vanduo
  • rapsų aliejus
  • pakeistų savybių kukurūzų krakmolas
  • garstyčios
  • cukrus
  • druska
  • joduota druska
  • kiaušinių trynių milteliai
  • acto rūgštis
  • citrinų rūgštis
  • vyno actas
  • stabilizatoriai
  • kalio sorbatas
  • natrio benzoatas
30 g nenurodyta -7,5
Majonezas

DAUMANTŲ KLASIKINIS majonezas, 34 % rieb.

 

  • vanduo
  • rapsų aliejus
  • emulsiklis – modifikuotas krakmolas
  • cukrus
  • spirito actas
  • garstyčios
  • druska
  • kiaušinių trynių milteliai (0,6%)
  • joduota druska
  • stabilizatoriai – pupenių derva, ksantano derva
  • vyno actas
  • rūgštingumą reaguliuojanti medžiaga – citrinų rūgštis
  • konservantai – kalio sorbatas, natrio benzoatas
  • dažiklis beta karotenas.
34 g 0,6 % -8

Taigi, ką radome išnagrinėję net 15 majonezų sudėtis? Iš tiesų viena vertus gana malonu, kad nieko labai baisaus tarp ingredientų neaptikome.

Kita vertus, liūdina tai, kad didžioji dalis gamintojų naudoja konservantus, kurie laikomi nesaugiais dėl galimų jų šalutinių poveikių.

Taip pat pastebima tendencija, kad pagrindinė sudedamoji majonezų dalis yra vanduo. Jeigu gamintume majonezą namuose, vandens apskritai net nepiltume.

Na, o kadangi gamintojai kaip pagrindą majonezui naudoja vandenį, o ne aliejų, tad nebestebina ir gana žemas daugumos gaminių riebumas.


Negana to, kad pasirenkama greičiausiai pigesnė žaliava, t. y. vanduo vietoje aliejaus, absoliučiai visi nagrinėtų gamintojų gaminiai sudėtyje turėjo mažiau nei 5 % kiaušinių trynių.

Taigi koks majonezas be kiaušinio? Aliejaus ir priedų mišinys?

Tiesa, tų gaminių, kuriuose trynių procentas nebuvo nurodytas, skaičiavime buvo atimtas balas, kadangi akivaizdu, jog trynių ten itin mažai (jie sudėtyje yra ingredientų sąrašo antroje pusėje ir dažniausiai tik trynių milteliai, papildyti dar kitais priedais).

Geriausią balų skaičių gavo “Naminis Vilniaus” majonezas, kuris galėtų pateisinti savo pavadinimą “Naminis”.

Deja, kiaušinių trynių milteliai yra net šeštoje ingredientų sąrašo pozicijoje: po vandens (!), spirito acto, garstyčių ir kt. Tačiau tai vienas riebesnių majonezų – jo riebumas siekia net 72 %. Be to, sudėtyje nėra pavojingais laikomų priedų ar genetiškai modifikuoto krakmolo.


Majonezas VILNIUS Naminis be konservantų

Prasčiausiai lentelėje atrodo “Daumantų Klasikinis” majonezas, kuris negali pasigirti nei riebumu (vos 34 %) , nei trynių gausa (jų miltelių gaminyje vos 0,6 %).

Be to, jame rasime ir natrio benzoatą (E211), ir modifikuotą krakmolą, ir dar daug kitų, nors ir natūralių priedų. Nedaug nuo jo atsiliko ir “Tradicinis Vilniaus” majonezas bei “Hellman‘s Light”, kurie taip pat yra visiškai neriebūs, pagaminti vandens pagrindu bei pilni konservantų ir kitų žalingų priedų.

Reikėtų dar atkreipti dėmesį, kad kai kurie lentelės viršuje esantys majonezai, nors ir surinko gana aukštus balus, tačiau savo sudėtyje turi žalingų konservantų ar kitų maisto priedų.

Todėl, rinkdamiesi majonezą šventiniam ar kasdieniam stalui, atkreipkite į tai dėmesį. Ypač vengti reikėtų E211 (natrio benzoato), jeigu planuojate majonezu gardinti ir vaikų maistą.

Na, o ką gi apie kokybę atspindi majonezo kainos? Jų apžvalga lentelės apačioje:

Majonezas Pavadinimas BARBORA Last|Mile (IKI) RIMI Balai
Majonezas NAMINIS majonezas VILNIUS, 72 % rieb., 475 ml 3,59 Eur
(7,56 Eur / kg)
3,69 Eur
(7,77 Eur / kg)
3,69 Eur
(7,77 Eur / kg)
0
Majonezas ORIGINALUS OBELIŲ majonezas, 72 % rieb., 350 ml

 

– – 2,09 Eur (5,97 Eur / kg) -1
Majonezas Ekologiškas DAUMANTŲ majonezas su jūros druska, 66 % rieb., 230 g 1,99 Eur
(8,65 Eur / kg)
2,29 Eur
(9,96 Eur / kg)
– -1
Majonezas KARALIŠKAS DAUMANTŲ majonezas be konservantų, 60 % rieb., 600 g 4,49 Eur
(7,24 Eur / kg)
– – -1
Majonezas DAUMANTŲ KARALIŠKAS majonezas, švelnaus skonio, 72 % rieb., 400 g 3,49 Eur
(8,73 Eur / kg)
3,69 Eur
(9,22 Eur / kg)
3,89 Eur
(9,73 Eur / kg)
-2
Majonezas Majonezas HELLMANN’S ORIGINAL, 76 % rieb., 210 ml 2,95 Eur
(14,05 Eur / kg)
2,99 Eur
(14,24 Eur / kg)
– -3
Majonezas KĖDAINIŲ LIETUVIŠKAS ORIGINALUS majonezas su tryniais, 73 % rieb., 420 g 2,49 Eur
(5,93 Eur / kg)
2,99 Eur
(7,12 Eur / kg)
– -3
Majonezas KĖDAINIŲ majonezas EKSTRA, 66 % rieb., 430 g 2,49 Eur
(5,79 Eur / kg)
2,99 Eur
(6,95 Eur / kg)
– -3,5
Majonezas KĖDAINIŲ majonezas BE KONSERVANTŲ, 62 % rieb., 430 g

 

2,55 Eur
(5,93 Eur / kg)
2,69 Eur
(6,26 Eur / kg)
2,89 Eur
(6,72 Eur / kg)
-4,5
Majonezas KĖDAINIŲ majonezas PREMIUM, 62 % rieb., 430 g 2,49 Eur
(5,79 Eur / kg)
2,69 Eur
(6,26 Eur / kg)
2,85 Eur
(6,63 Eur / kg)
-4,5
Majonezas Majonezas VILNIUS pirmas lietuviškas, 35 % rieb., 475 ml 2,69 Eur
(5,66 Eur / kg)
2,99 Eur
(6,29 Eur / kg)
2,69 Eur
(5,66 Eur / kg)
-5,5
Majonezas TRADICINIS KĖDAINIŲ majonezas, 40 % rieb., 430 g 1,99 Eur
(4,63 Eur / kg)
2,49 Eur
(5,79 Eur / kg)
2,25 Eur
(5,23 Eur / kg)
-5,5
Majonezas PROVANSALIO majonezas VILNIUS, 35 % rieb., 475 ml 2,69 Eur
(5,66 Eur / kg)
– – -6
Majonezas Tradicinis majonezas VILNIUS, 30 % rieb., 720 g

 

2,99 Eur
(4,15 Eur / kg)
– – -7,5
Majonezas DAUMANTŲ KLASIKINIS majonezas, 34 % rieb., 420 g 2,19 Eur
(5,21 Eur / kg)
2,49 Eur
(5,93 Eur / kg)
2,49 Eur
(5,79 Eur / kg)
-8

Kaip matome, majonezo kainos skirtingose parduotuvėse šiek tiek svyruoja. Ir nors dauguma skiriasi vos 10 ar 20 centų, tačiau perkant didesnį kiekį (ypač jeigu ruošiamasi šventėms) tai pasijunta.

Turbūt pigiausiai majonezo būtų galima įsigyti Maxima prekybos tinkle, o brangiausiai – Rimi ir Iki prekybos tinkluose. Tačiau daugumoje taikomos akcijos, tad jų paieškojus, tikrai majonezą įsigysite kur kas pigiau.

Pigiausias yra “Tradicinis” majonezas “Vilnius”, kurio kilogramo kaina yra tik 4,15 Eur. Tačiau pagal įvertinimą šis majonezas liko priešpaskutinėje vietoje, surinkęs net -7,5 balo.

Taigi galbūt verta sumokėti kiek brangiau ir įsigyti geresnės sudėties produktą? Tiesa, geriausiai įvertinti “Naminis” majonezas “Vilnius” bei “Ekologiškas Daumantų” kainuoja 3 – 4 Eur brangiau už minėtą “Tradicinį Vilniaus” majonezą, tačiau jų sudėtyje bent jau nerasime žalingų priedų.

O štai taip pat puikų balą surinkęs Obelių originalus majonezas už patį pigiausią majonezą kainuoja vos 1,82 Eur brangiau. Tad jeigu dar pataikytume jį įsigyti su akcija, gautume tikrai gana kokybišką gaminį, už prieinamą kainą.

Pats brangiausias yra “Hellmann‘s” majonezas “Original”. Jo kilogramo kaina yra net 14 Eur, t.y. mažiausiai 2 kartus didesnė už kitų majonezų kainą. Deja, bet jis taip pat negali pasigirti geromis sudėtinėmis dalimis: čia rasime ir kvapiąsias medžiagas, ir kalcio dinatrio EDTA. Tačiau šiame majoneze yra bene daugiausiai kiaušinių trynių iš visų nagrinėtų gaminių.


Majonezai HELLMANN’S

Dauguma kitų majonezų kainuoja 5-6 Eur už kilogramą, tad rinktis tikrai yra iš ko, ypač palaukus akcijų. Tačiau, jeigu norėtume įsigyti tikrai paprastą, beveik be jokių papildomų priedų majonezą, to padaryti nepavyktų: visi turi daugiau ar mažiau pridėtinių ingredientų, kurie suteikia skonį, kvapą ar išlaiko tekstūrą.

Tad ar neverta pagalvoti apie galimybę šioms šventėms pasigaminti majonezą patiems? Neužtruksite ilgiau nei nukakti iki parduotuvės, o kainuos ženkliai pigiau ir tikrai žinosite, kad nepridėjote jokių žalingų E.

Paprastas naminio majonezo receptas

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis
  • 1 v. š. garstyčių
  • 1 a. š. citrinos sulčių arba acto
  • 200 ml augalinio aliejaus (geriausia saulėgrąžų arba rapsų)
  • druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Įmaišykite kiaušinį, garstyčias ir citrinos sultis (arba actą) į dubenį.
  2. Naudodami elektrinį plaktuvą arba blenderį, pradėkite maišyti ingredientus, prietaisą paleidę veikti maža galia.
  3. Lėtai pilkite aliejų, kol mišinys pradės tirštėti ir taps kreminis. Tuo pat metu nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
  4. Pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį.
  5. Jei norite, galite įmaišyti dar šiek tiek citrinos sulčių ar garstyčių, kol pasieksite norimą skonį.

Patarimas: naminis majonezas turi būti suvartotas per kelias dienas ir laikomas šaldytuve.

Sveikų švenčių!

Šaltinis:
Pricer.lt
Apžvalgos autorius:
Pricer.lt
„Riebus katinas“ neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.

Gal patiks?

Esame mados aukos ar tiesiog turtinga tauta?
Įdomybės

Esame mados aukos ar tiesiog turtinga tauta?

2025-06-18
Namie pradėjusi kepti faršą, moteris pakraupo – mėsa kaip cementas sakytum kokios atliekos sumaltos
Įdomybės

Namie pradėjusi kepti faršą, moteris pakraupo – mėsa kaip cementas sakytum kokios atliekos sumaltos

2025-06-18
„Lidl” savo nuolaidų politika klientus nestebina, o jau pradeda juokinti
Įdomybės

„Lidl” savo nuolaidų politika klientus nestebina, o jau pradeda juokinti

2025-06-18
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos