Pirmas Riebaus katino vizitas į Panevėžį baigėsi sėkmingai miestui ir miestelėnams.
Pasirinkta pietums maitinimo įstaiga egzaminą išlaikė. Tad jei įdomios to vizito smulkmenos, teks išgerti ne vieną puodelį kavos beskaitant apžvalgą, nes pastebėjimų turiu prirašęs nemažai…
Kodėl būtent „Meet Meat“? Pasirinkimą nulėmė jūsų rekomendacijos ir vos kelios „skanios“ nuotraukos jų facebook puslapyje.
Pradėkime nuo interjero. Pastato fasadas apie tai, kaip gražiai dizainerio išnaudota vidinė erdvė, net nebandė užsiminti. Išties vaizdas iš išorės liūdnokas, kaip ir rudeninis oras, bet visai kitas reikalas užsukus vidun.
Jauku, šilta, minkšti baldai, suteikiantys galimybę ne tik smagiai sukristi vakarojimui prie alaus taurės ar sulčių stiklo, bet ir gerai priritinus skrandžius nusnausti pusvalanduką.
O tam, kad nusnausti reikia visų pirma paskanauti čia gaminamo maisto. Kaip ir kamado tipo kepsninė prie įėjimo į kavinę, taip ir pats meniu davė suprasti, kad čia pirmenybė grill patiekalams. O kadangi aš tokio maisto didelis fanatas, tai ir užsakymas dviems asmenims gavosi toks, kad juo ir keturis būtų galima pavalgydinti.
Pirmas paprašėme patiekti sriubas, kurios neslėpsiu, buvo šių pietų kulminacija. Tirštą žuvienę, kurią puošė dideli gabalai lašišos ir midijos, buvo lyg virta mano draugo žvejo, kurio dosnumas atsispindi žuvies gausa sriuboje. Reiktų gerai pagalvoti kada paskutinį kartą valgiau skanesnę žuvienę restorane. Žuvienei niekuo nenusileido ir Čili sriuba. Mėgstu čili sriubas, kuriuose dominuoja mėsa, kurios savo tirštumu primena troškinį. Aštru – o taip.
Grilyje virta žuvienė su moliuskais (midijomis) – 4,50 eur.
MEET MEAT čili sriuba su šviežiai kepta sviestine bandele – 4,00 eur.
Neslėpsiu, sriubos užkėlė vertinimo kartelę aukštai. Tad jei kiti tą dieną užsakyti patiekalai būtų atkeliavę prieš sriubas, jie nebūtų susilaukę tokios didelės kritikos.
Jei su bulvių traškučiais ir karamelizuota šonine buvo viskas lyg ir gerai, tai mėsainiui aš turiu pretenzijų, ir net kelias.
Bulvių traškučiai su karamelizuota šonine ir hollandaise (kiaušinio trinio, sviesto, citrinų) padažu – 4,50 eur.
Black Angus Burgeris su jautiena – 7,50 eur.
Pirma, kur karamelizuoti burokėliai prie mėsainio? Jei virtuvėje sunku paskaityti gautą užsakymą, tai tada gal nereikia klientui suteikti galimybės rinktis garnyrą prie mėsainių ir kitų patiekalų? Taip pat prie garnyro, minimų griliuje keptų daržovių, tą dieną pasiūlyti neturėjote. Tad pasirinkau karamelizuotus burokėlius, kurių deja – irgi negavau. Trečia ir manau svarbiausia – bandelė. Kas liečia jos skonį, su juo viskas gerai, bet ji net pažvelgus į nuotrauką per didelė tam turiniui, kuris pasislėpęs po jos kepure. Suprantu, kad black angus brangi mėsa, bet jos mažo paplotėlio nereiktų bandyti kompensuoti didele bandele. Manau ši bandelė tiktų labiau, jei mėsos po ja būtų du sluoksniai. Tad pastebėjimai – reiktų koreguoti proporcijas: arba mažinti bandelės kepurę, arba dėti papildomai ingredientų po ja.
Pagrindiniai patiekalai, kaip ir prieš tai nešti, leidžia pagirti sudariusį šį meniu. Spalvos, patiekimas išties džiugina akį. Bet manau susitelkus į vaizdą, daugelis pamiršta jo skonį.
Kiaulienos šonkauliai su dūminio viskio padažu – 8,00 eur.
Šonkauliai perkepti. Suprantu, kad tokio plonumo šonkaulius gerai iškepti sugeba tik vienetai, bet sutikite, griaužti padžiūvusią mėsą nuo kaulo irgi malonumo mažai. Jei būtume užsakę keptus – vytintus šonkaulius, jokių pretenzijų nebūtų.
Antienos krūtinėlė su vyšnių – apelsinų padažu – 12,00 eur.
Antienos patiekalui koją pakišo padažas. Paukštiena nebuvo sausa, bet padažas patiektas šalia buvo per skystas. Norėjosi tirštesnės tekstūros, kuris apkibtų į jį mirkomą mėsą.
Apibendrinant – noriu pasveikinti „Meet meat“ savininkus už drąsą. Šiais laikais atidaryti restoranėlį ne miesto centre, ar net ne kokiame garsiame prekybos centre, yra didelis iššūkis. Kad jums pavyks aš net neabejoju, nes pirmas įspūdis išties nebuvo prastas. Koreguotino visai nedaug. Nereikia perdarinėti meniu – jis geras. Tiesiog reikia pergalvoti kaip pakoreguoti tuos kelis mano pastebėjimus.
Pabaigoje noriu paminėti padavėją, kuriai už šaunų mūsų stalelio aptarnavimą neskyriau dar nei vieno sakinio. Puikus komunikavimas bei šmaikštus replikavimas į mūsų juokelius buvo ta detalė, kuri mano vertinimą nuo 3/5 kilstelėjo iki silpno 4/5.
Tad panevėžiečiai, galiu teigti jog vieną vietą į kurią aš noriu sugrįšti jūsų mieste, jau turiu. Pažadu aplankyti ir kitus man rekomenduotus restoranus.
Meet Meat