Vegetariškas variantas šventiniam stalui. Menkės file, bet su odele, apgrilinta ant grotelių griliuje ir patiekta su kalafijorų puré. Visa šitą patiekalą dar pagardinau Beurre Blanc padaže. Šis padažas labai tinka prie baltos žuvies ar/ir jūros gėrybių. Gaminasi labai paprastai, tik skamba iškilmingai. Pakepinau shalotinį svogūną lengvai svieste, tik neleisti paruduoti. Įpyliau balto vyno pusė stiklinės ir įdėjau 2 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių. Paviriau apie 15min. Tada lengvai maišydama padažą, dedu šaltą sviestą pjaustytą kubeliais ir vis maišau palengva. Sviesto reikės tiek, kol padažas pradės tirštėti. Padažas tiekiamas iš karto, jo negalima šildyti iš naujo, galima gardinti ir įvairiomis žolelėmis pagal skonį . Nuotrauka neredaguota, tiesiog apšvietimą naudoju ryškų, kad išaiškinti patiekalą.
Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”
Recepto autorė: Inga Lill