Prieš keletą metų aprašęs vieną Panevėžio maitinimo įstaigą, susilaukiau daugybės panevėžiečių ir šio miesto svečių priekaištų. Suprask – lankydamasis šiame mieste neužsukau į pagrindines Panevėžio maitinimo įstaigas.
Tuo metu man įstrigo tai, kad buvo minimos trys tos pačios maitinimo įstaigos: „Mėsmalė“, „Špunka“ ir „Čičinskas“. Pirmosios dvi buvo giriamos dėl puikių grilio patiekalų, o trečioji – dėl garsiųjų Čičinsko kepsnių.
Dažniausiai maitinimo įstaigas išsirenku keliaudamas per Lietuvą iš taško A į tašką B. Panevėžys dėl savo lokacijos vis likdavo nuošalyje, bet šią vasarą suprasdamas, kad šis miestas man niekada nebus pakeliui, išsiruošiau kelių dienų vizitui specialiai į šį kraštą. Tad nors šios dienos apžvalga skirta „Mėsmalė grill pub“, išsiduosiu, kad viešėdamas Panevėžyje apsilankiau ir kitose paminėtose maitinimo įstaigose, tad neilgai trukus galėsite paskaityti mano įspūdžius iš jų.
Kas labiausiai mane sudomino sekėjų rekomendacijose minint „Mėsmalę“ – kad jie pradeda dirbti tik nuo ketvirtadienio ir dirba iki sekmadienio. O atsidaro nuo 16:00. Ir kasdien rūko ar lėtai kepa mėsą būtent tai dienai.
Tokios jūsų žinutės žmogui, neabejingam maistui, gaminamam kepsninėse, ir privertė mane atsibelsti į Panevėžį.
Apie tai, kad važiuodami iki Panevėžio sustojome poroje maitinimo įstaigų užkąsti, bet vis viena į Panevėžį atvykome alkani, irgi parašysiu kitose apžvalgose.
Tad kiek po 16:00 mes jau „Mėsmalėje“. Nuojauta, kad norint gauti vietų prie stalo, reikia ateiti tik atsidarius, manęs neapgavo. Tik kelios minutės po atidarymo – ir pusė baro jau užsėsta.
Kadangi užsakymai priimami prie baro, laukdami mažoje eilutėje spėjome nužvelgti interjerą. Tai, kad patekai į „Mėsmalę“, primena ne tik didžiulė mėsmalė, stovinti ant baro, bet ir mažosios jos versijos, pritvirtintos tiesiog ant stalų salėje.
Labai įdomiai įrengtos visos 3 baro salės. Tiesa, dėl klientų gausos galėjau padaryti tik kelias nuotraukas, kitu atveju būtų tekę prašyti žmonių sutikimo publikuoti nuotraukas. O tai jau grėstų Riebaus katino tapatybės paviešinimu…
Kad ir kokia karšta diena buvo, kad ir kaip skaniai vyrai prie baro gurkšnojo alų, mes, Katinai, pasitenkinome gira. Kai vienas vairuoja, girą geriame abu.
Bet užkandos, kuri puikiai tiko ne tik prie giros, bet ir būtų tikusi prie alaus, visgi užsisakėme.
Krevečių traškučiai – 3,50€
Lengvučiai ir trapūs krevečių traškučiai ištirpo dar sriubai nespėjus pasirodyt ant mūsų stalo.
Čili troškinys – 4,50€
Žmonių vis daugėjo, tad sulaukęs „Čili troškinio“ ir nužvelgęs pilnutėlę salę aš pasidžiaugiau, kad salę nufotografavau vos atėjęs, nes mums pavalgius tai padaryti jau būtų buvę neįmanoma nuotraukose neįamžinus bent vieno kliento.
Esu valgęs daug aitriųjų paprikų troškinių ir sriubų, ir maniau, kad kažko naujo jau nebeužtiksiu. Patiekimas keptuvėlėje gražus, bet panašiai patiektų troškinių esu jau matęs. Bet nepamenu, kada esu valgęs tokį skanų troškinį. Puikiai parinkti prieskoniai neužgožė mėsos skonio. Aitrumas taip pat puikiai subalansuotas, maistas nenudegina gerklės.
Nors dar laukė šonkauliai, troškinys buvo toks skanus, o su juo patiekta paskrudinta duonelė taip greit ištirpo, kad aš paprašiau jos papildomai.
Neilgai laukus ant mūsų stalo atsirado šonkauliai ir jautienos kepsnys.
Sausai brandintas jautienos steikas – 21,60€
Nors sau užsisakiau šonkaulius, turėjau garbės paskanauti ir jautienos. Sultingai jautienai nereikėjo jokio padažo, nors prie kepsnio jis buvo patiektas. Aukštu balu įvertinęs jautienos kepsnį visą savo dėmesį sukoncentravau į šonkaulius.
BBQ šonkauliai – 9,50€
Gal mano didelius lūkesčius buvo sukėlusios skaitytojų siųstos rekomendacijos, bet man asmeniškai šonkauliai pasirodė kiek per sausi, trūko ir prieskonių. Pasigedau intensyvesnio skonio BBQ glazūros.
Bet vėlgi – jei juos lyginti su šonkauliais, kuriuos valgiau kitose maitinimo įstaigose, šie vargiai užleistų pirmą vietą. Mano viltys greičiausiai buvo susijusius su tikslu „Mėsmalėje“ atrasti kažką įdomesnio, dar nepatirto ir savito būtent šiai vietai.
Tiesa, kopūstų salotos, kurios tradiciškai tiekiamos prie daugelio grilio patiekalų, buvo iš serijos – nepamenu, kada tokių esu ragavęs. Iš daugelio kitų jas atpažinčiau užrištomis akimis. Dėl išskirtinio gero skonio padažo jų nesumaišyčiau su niekuo kitu.
Vos gavę pagrindinius patiekalus aptarėme, kad sviestinis popierius, imituojantis laikraščius, ant kurio sudėtas maistas, pjaustant gali suirti. Bet kaip nekeista, popierius išbandymą atlaikė ir nesuiro net ir gavęs drėgmės.
Reziumuodamas noriu padėkoti skaitytojams už atsiųstas rekomendacijas. Ši vieta išties verta mano apžvalgos ir to, kad apie „Mėsmalę“ sužinotų kuo daugiau žmonių. Vietų, kur su meile dirba ne tik virtuvės darbuotojai, bet ir padavėjai bei barmenė, rasti sekasi vis rečiau. Ir tai puikiai atsispindėjo ne tik galutiniame rezultate – galėjau stebėti visus darbo procesus, mat virėjų darbo vieta puikiai matoma sėdint salėje.
Ir tai, kad priekabusis Riebus katinas sugebėjo prisikabinti prie BBQ šonkaulių, dar nereiškia, kad šio baro aš negaliu vertinti 5/5. Kadangi kepsnio kaina skaičiuojama tik patiekalo gaminimo eigoje, o ne priimant užsakymą (100 g kainuoja 8,00€), susimokėti prie baro priėjau jau mums išeinant. Išgirdęs juokingą 40€ nesiekiančią sumą už visus patiekalus, aš net sutrikau, kodėl taip pigiai. Tad per jaudulį, jog labai pigiai „prasisukome“, pamiršau palikti Riebaus katino lipduką, simbolizuojantį aukštą 5/5 vertinimą.
Tad jei ieškote jaukaus baro vakarui su draugais Panevėžio mieste, galite drąsiai rinkti „Mėsmalę grill pub“. Čia išties jauku, skanus maistas bei draugiškas aptarnavimas.
P.s. Tik keldamas tekstą ir nuotraukas į Riebaus katino puslapį čekyje pastebėjau klaidą. Į jį nebuvo įtraukti šonkauliai. Bet net ir juos pridėjus už tokį skanų maistą būtų pigu.