Kartą parduotuvėje eilėje prie kasos užkalbinau jauną mamytę su maždaug poros metų mažyliu.
Užkalbinau, nes berniukas rankose laikė didelį pakelį traškučių su druska ir krapais.
Paklausiau, ar moteris myli savo vaiką? Kai užgirdau teigiamą atsakymą, pasiūliau pačiai iškepti traškučių namuose. Tad dalinuosi tuo pačiu receptu, kurį papasakojau mažylio mamai. Beje, traškučius ji paliko, nepirko.
Mums reikės tik bulvių ir aliejaus.
Bulves naudojau tas, kurias radau namie. Neieškojau specialių, skirtų traškučiams (tokias naudoja tik supertraškučių gamintojai). Tik įspėju – šviežio derliaus bulvės netiks.
Reikės neįmantraus instrumento.
Naudokite tokį, kokį turite namie, tiks bet kuris.
Susmulkinu bulvę skustuku, griežinėlius sumetu į vandenį 15 min., kad išsiskirtų krakmolas. (p.s. skustuko stipriai nespauskite, stenkitės, kad bulvių juostelės būtų kuo plonesnės, tada bulvytės bus trašios, o ne minkštos).
Tada gerai nusausinu bulves. Tam naudoju vienkartinius popierinius rankšluosčius. Kuo geriau nusausinsite, tuo mažiau taškysis aliejus metant bulves į keptuvę. Tada kepame. Meskite po vieną, kad nesukibtų. Kepame, kol apkeps.
Perkeliu keptus traškučius ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus. Tada jau dedu į kitą indą ir barstau prieskoniais.