Manau nesuklysiu teigdamas, kad dažnas klausimas vykstant pas ką į svečius kepti šašlykų ir aptarinėjant, ko dar užsukti į parduotuvę be alaus, yra įvardinamas ir padažas. Na sutikite, kokie šašlykai be alaus ar be padažo. Tad šiandien pateiksiu vieną receptuką iš galimų tūkstančių padažų variantų. Šis receptas skiriamas tiems, kas šašlykus nepatingi ir raugia patys, o neperka juos parduotuvėje jau paraugtus. Tiems kas tinginiauja šis padažas vargu ar bepadės. Tinginiams tiks „susliko“ ar kito gamintojo padažo parodija. Na, o visi kiti čiumpam rašymo priemones ir neriame į skonių jūrą. Pamiršau paminėti svarbiausia, jei esate taupus žmogus nerekomenduoju gaminti šio padažo, o tiekti ant stalo pirktą parduotuvėje. Nes šio padažo dėl jo superinio skonio svečiai daug suvalgo ir vieno… Na, bet jei jūs esate dosnus ir jums savo svečiams nieko negaila, receptas kaip tik jums. Padažui mums reikės: – Pomidorų pastos. Stenkitės rasti tokią, kurios sudėtyje figūruoja 99% pomidorų tyrės, – Svogūnų galvų. Jų kiekis turi būti panašus kaip ir pomidorų tyrės, – Po pundelį krapų, petražolių (negailėkite, gaminate sau…), – Druska, – Cukrus, – Malta aitrioji paprika, – J. Pipirai, – Actas, Jei jau viskas pas jus sudėta ant stalo, pradėkime gaminti. Pirma ką padarysime, tai gerai išsiverksime. Pjaustysime svogūnus ir juos trinsime. Jei neturite virtuvės prietaisų kurie tai padarytų už jus, teks trinti grūstuvu, o tai garantuotos didesnės ašaros. Kai jau sutrynėte ir išsiverkėte, dėkite po valgomą šaukštą druskos, cukraus, acto. Ir viską gerai išmaišykite. Tada sumalam pipirų (pagal skonį). O ant viršaus sudedame pomidorų pastą. Viską gerai išmaišome. Krapus ir petražoles pasistenkite supjaustyti kuo smulkiau, taip jie geriau atskleis savo kvapą, bei skonį. Kai subėrėme žalumynus ir pradėjome viską maišyti pamatėme, kad pradėjo į virtuvę rinktis žmogeliukai iš aplinkinių kambarių, nes kvapas kurį paskleidė padažas nesudominti gali tik mirusį… Žodžiu, jei jums kepant šašlykus kažkas nesigaus, šis superinis padažas puikiai tai užmaskuos. Jį galima valgyti ir vieną