Kai per karščius dauguma lietuvių įkritę į šaltibarščius, aš gaminu troškinį…
Kadangi tą savaitgalį buvo karščiai ir dar tos nelemtos tūkstančio kilometrų lenktynės, per kurias susirenka turtingi diedai pažiūrėti kaip už jų pinigus startavę lenktyninkai suka ratus, o aplink turtingus dėdes iškritusius palapinėse ir ale stebinčius lenktynes, sukiojasi gauja barakudų. Žodžiu, savaitgalio tūsas saujelei, o kitiems poilsiautojams ilga kelionė per kopas į Palangą ir iš jos, nes pagrindinis kelias į kurortą uždarytas dėl minėtų dėdžių pramogos. Kadangi tą nelemtą savaitgalį Palanga ošė, parduotuvėse gauti produktų ar iki jų nusigauti misija buvo neįmanoma, tad teko suktis be kai kurių produktų, kurie būtų labiau nuspalvinę mano troškinuką (pvz.: morkų).
Šį kartą troškiniui naudojau picanha, ne dėl to kad ji jam labiausiai tiktu, bet tai buvo priverstinis eksperimentas, dėl prarastos galimybės apsipirkti.
Nors troškinio eigą jūs puikiai suprasite ir žiūrėdami nuotraukas, bet keliais sakiniais visgi pasistengsiu apbendrinti, dėl tų, kurie linkę labiau skaityti, nei žvalgytis po nuotraukų albumą.
Viską susismulkiname, pomidorams net nulupame žievelę. Kol smulkiname įkaitiname kepsninę, kad joje puodas gerai spragsėt galėtų.
Į įkaitintą aliejų pirma dedame bulves ir jas apkepę išimame į indą, kuriame jos lauks kada galės vėl prisijungti prie troškinio gamybos. Tada dedame mėsą ir ją kiek apkepę ir pabarstę mėsos prieskoniais, sudedame česnakus ir svogūnus. Dar kurį laiką patroškiname. Lai mėsa įgeria česnakų ir svogūnų aromatą. Toliau eiga tokia: dedame pomidorus, neužilgo idedame paprikas. Kai viskas pasitroškina, sugrąžiname atgal bulves ir tada svarbiausia dalis – alaus pylimas. Kokį konkrečiai alų naudojau nesakysiu, paminėsiu kad tai airiškas, matysite iš nuotraukos jog tamsus alus. Neminėsiu pavadinimo, nes Palangoje ir jis deficitas, o po mano recento, net tie kurie nėra jo ragavę bėgs ir išpirks paskutinį. Ar man to reikia?
Troškinys prieš užpilant alų ir taip skleidęs neapsakomo skonio kvapų aromatus, po taurės alaus išvis išprotėjo. Kvapai buvo tokie, kad nors imk šaukštą ir kabink tiesiai iš puodo.
Pabaigai smulkinti krapai ir petražolės. Būtina pateikti su naminiais kelių dienų raugintais agurkėliais… SKANAUS