Laikas pinigai. Tokią frazę visada naudoju bandydamas pateisinti tai, kad pietus namie iškeičiu į pietus restorane. Taip sutaupau laiko, kurį skirčiau maisto gamybai.
Ir retai, kada jums apie dienos pietus rašau, nors jų savaitėje būną ne vienas ir ne du. Ir kas svarbiausia per tuos „mikro” pietus nutinka įdomių dalykų, apie kuriuos aš nusprendžiau pradėti pasakoti ir jums.
Tad eiliniams greitiems dienos pietums šį kartą pasirinkome „Can Can” piceriją. Kažko įspūdingo iš tinklinių maitinimo įstaigų niekada nesitikiu, tad ir šį kartą sriubos nebūčiau paveikslavęs, nes tikėtis kažkokių stebuklų mokant už sriubą 1,30€ neverta.
Bet iš kitos pusės užsakant žirnių sriubą, norisi, kad lėkštėje plaukiotų ne vienas,o bent keli žirniai. O ir žirnių kilogramo kaina ne kosminė, kad į sriubą įmestų tik po vieną žirnį, ir tik tam, kad jis savo dalyvavimu lyg patvirtintų sriubai suteiktą – žirnių sriubos statusą.
Žirnių sriuba – 1,30€
Antra sriuba šalta, ir jei reiktų bandyti spėti jos temperatūrą, tai ji ne ką aukštesnė nei ta, kuri tvyrojo picerijoje.
Kiaulienos sprandinės kepsniai buvo analogiškos temperatūros. Toks jausmas, kad jų prisikepė vos atsidarę, ir dabar pusšilčius atidavinėja į salę. Kaip reikia kepti kepsnį, kad jis prigertų tiek daug aliejaus atsakymą manau žino tik „Can Can” virėjas. Ir tikiuosi jis tos paslapties niekam neišduos, nes jei tokių „gerų” virėjų pasklis ir daugiau po Kauną, tai virškiną gerinančios tabletės miesto vaistinėse taps deficitu.
Kiaulienos sprandinės kepsnys – 5,60€
Bulvės prie kepsnio buvo senos ir apdžiuvusios. Bandau spėti, kad jų prisikepa keliems užsakymams į priekį.
Žinoma, kad tokio patiekalo pakako paskanauti pora kąsnių, kad pastumtum lėkštę į šoną. Matydamas ne ką mažiau liūdną Katinienę, priėjusiai padavėjai išdėjau viską ką galvoju apie jos patiektus kepsnius. Ir apie tai, kad bulvės ne pirmos jaunystės, ir tai kad daržovių mišinys šaltas, kaip ir bulvės, bei mėsa, kuri ne tik kad plaukia aliejumi, bet dar ir sunkiai įkandama ir primena kareiviško bato padą.
Man būtų pakakę tiesiog atsiprašymo, o jau pinigų neskaičiavimas už patiekalus būtų buvęs gero požiūrio į klientus pavyzdys. Bet nesulaukiau nei vieno, nei kito. Nes iš padavėjos, kuri išklausiusi mano priekaištus net nenustebo, darau išvadą, kad tokie nelaimėliai kaip mes su Katiniene čia sėdi prie kas antro stalelio. Nes padavėja į mano pastabas sugebėjo atsakyti tik tiek: sekantį kartą bus skaniau. Po tokios padavėjos frazės vos neišvirtau iš kėdės.
Jūs rimtai? Tikitės, kad aš čia greitu metu užsuksiu, su viltimi, kad bus skaniau?
Vertinu dienos pietus 1/5, ir tikiuosi, kad kitą kartą išgirdusi panašius klientų priekaištus padavėja bent atsiprašys už kolegų virtuvėje klaidas, o jau tada galės tikėtis ir arbatpinigių.
Can Can Malūnas
Savanorių pr. 255, 50147 Kaunas