Kiaulienos kumpis – 9kg.
1. Marinuojam ( druska, cukrus, pipirai visą išmasažuojam. Ir daug daug injekcijų ( Angus oink Pastrami cure prieskoniai su vandeniu) apvyniojam maistine plėvele ir laikome šaldytuve)
2. Po 3 dienų viską kartojam ir vėl į plėvelę ir į šaldytuvą. Ir taip 5 dienas.
3. 5 dieną gerai nuplauname po tekančiu vandeniu, nusausiname su popieriniu rankšluosčiu ir parą pakabiname pilnai apdžiūti.
4. Rūkom su obels drožlėm kažkur 3 val. 110 °C Įvyniojam į daug sluoksnių folijos ir paliekam per naktį pailsėti savo sultyse.
5. Išvyniojam iš folijos toliau rūkom 6 val. 110°C
6. Gražiai nuimam odelę. Ir per visą plotą įpjauname rombus. Prismaigstome ten gvazdikėlių.
7. Darome glazūrą (50g sviesto, pusė stiklinės medaus, 50g rudo cukraus, 150ml ananasų sulčių, 2 šaukštai dijon garstyčių, 1 šaukštas kukurūzų krakmolo ir 3 šaukštai šalto vandens. Viską iš eilės išmaišome ant įkaitintos keptuves iki vientisos tirštos karamelinės masės.)
8. Tepiam visą mėsos gabalą su glazūrą ir kepam 150-180°C 2 val. iki vidinės mėsos temperatūros 64-65°C, tada mėsa gaunasi labai sultinga ir minkšta. Kepimo metu glazūruojam 3 kartus. Glazūra gaunasi labai skani, ją galimą užpilti ir jau ant pilnai iškeptos mėsos ir valgyt kaip padažą.
Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”
Recepto autorė: Irena Kviat