Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Yra restoranų kur teisus ne svečias, o padavėja

2023-12-03
Apžvalgos
0 0
Yra restoranų kur teisus ne svečias, o padavėja
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Daugeliui yra tekę ne tik girdėti, bet ir pačiam pavartoti frazę – klientas visada teisus. Esu ir aš asmeniškai nekartą panaudojęs šią frazę.

Bet ar lankantis maitinimo įstaigoje, parduotuvėje ar grožio salone yra tekę susidurti su tokiu personalu, kuris bandytų jus įtikinti priešingai?

Jūs bandote išreikšti savo pretenziją, o darbuotojas lyg nesuprasdamas valstybinės kalbos dėsto jums savo „tiesą”, kurios esmė – tamsta nieko neišmanai, būtent taip kaip gavosi ir yra teisinga.

Į panašią situaciją mes su kompanija patekome šią vasarą lankydamiesi restorane „Scena”.


Restorane jauku ar ne spręsti jums. Man asmeniškai jei reiktų perteikti savo pojūčius žvelgiant į restorano interjerą trumpai visą matyta apibūdinčiau vienu žodžiu – šalta. Ir tai nieko bendro neturi su temperatūra restorane.

Bet štai restorano meniu jau visai kitas reikalas.



Tai lyg koks meno kūrinys, kurį kuo daugiau vartai tuo labiau kyla apetitas valgyti. Net neabejoju, jei jumyse yra bent mažytis krislelis gurmano, tai vartydami šį meniu jausite panašius pojučius.

Bet kaip jau įprasta Lietuvos gastronomijos padangėje meniu skelbiami įrašai ženkliai skiriasi nuo realybės kurią gauna svečias.

Tad pradėkime šią apžvalgą nuo patiekalo, kuris tą dieną pro mūsų akis praslydo be kritikos.


Tigrinių krevečių iešmeliai – 9,50€

Teriyaki padažas, krevetės, keptos daržovės – minimalu, bet gan skanu ir tikrai kaip užkandį užskaitau. Bet štai toliau jau prasidėjo linksmybės.


Šoninės iešmas – 13,00€

Pradėjęs valgyti šoninę prisiminiau kaip ją užsakant, apie šį patiekalą man aiškino padavėja, – tai riebus patiekalas ir kelis, kartus dar atsiklausė ar mes tikrai norime užsakyti šio patiekalo dvi porcijas.

Esu Riebus katinas, tai niekad nevengiau riebesnės mėsos, tad darydamas užsakymą net apsidžiaugiau kad šoninė bus į riebiąją pusę.


Bet pradėjęs valgyti supratau, kad arba padavėja mus apgavo, arba šoninę prieš kepant vytino. Mėsa buvo išsausėjus taip, kad norint jog ją kiek sudrėkintų ant jos užtepta hoisin glazūra reiktų tą mėsą joje užmerkus laikyti parą, gal tada sausa mėsa kiek jos ir įgertų.

O dar ta aitroko skonio pastarnokų piure, kuriai į pagalbą gadinant patiekalo skonį puikiai prisijungė riebaluoti žirneliai.

Gal minėdama riebu padavėja turėjo galvoje ne šoninę, o žirnelius?


Paella – 17,90€

Juokingiausias momentas buvo kai bandant padavėjai paaiškinti, kad paella patiekta su nebaigtais virti ryžiais, gavome išklausyti jos trumpą pamokslą, apie tai kad pas mus mažai supratimo apie tai kad ryžiai tokie ir turi būti. Ji dar kaip viso to užtvirtinimą paminėjo, kad ir makaronai yra paduodami nedavirę kaip ir ryžiai.


Bet kai jai išaiškinau, kad jos žinios nieko bendro neturi su tuo ką ji atnešė mums, ji pasišalino į virtuvę dar kartą pasitarti su virtuvės šefu.

O mano argumentas buvo paprastas, bet sunkiai suvokiamas, paella sumaišyti dviejų pagaminimo lygių ryžiai. Vieni išvirę, o kiti vos vos pabuvoję verdančiame vandenyje.

Kaip supratau virtuvėje visgi nugalėjo sveikas protas ir grįžusi prie mūsų stalelio padavėja atsiprašiusi pavaišino vieną iš katinų desertu.


 

O dabar apie desertą, kurį mes užsakėme patys.


Persikai grill – 5,50€

Visų pirma viena iš persikų puselė lyg su nulaužtu kampu. Tad tai pamačiusi Katinienė pasakė, jog gal šį patiekalą jau kažkas bandė valgyti.

Aš bandydamas ją raminti, ieškodamas logiško tam paaiškinimo, pasakiau jog gal tas persiko kampelis nulūžo ruošiant patiekalą.

Jums gerbiami skaitytojai manau labai įdomu koks to deserto skonis?

O jis to pačio skonio kokia buvo ir man patiekta šoninė, nes greičiausiai persikai buvo padėti šalia šoninės ant kepsninės grotelių, arba ant nevalytų grotelių, ant kurių prieš tai kepė panaši mėsa.

Padavėjos pasiteiravus kodėl desertas atsiduoda kiauliena, jos reakcija buvo pribloškianti,- dėl to, kad viskas kepama toje pačioje kepsninėje.

Po tokio paaiškinimo nebesinorėjo jokių tolimesnių diskusijų, nes mums pakako jau tos lekcijos apie nebaigtus virti ryžius.

Reziumuoju. Liūdna kai meniu kuria profesionalai, o jį jau realybėje bando įgyvendinti žmonės, kurie su kepsnine greičiausiai tik tik bando susidraugauti.


Džiugina tai kad iš sąskaitos išbraukė paella, bet liūdna kad to pačio nepritaikė ir persikams keptiems kiaulės riebaluose.


Vertinu restoraną scena silpnu 2/5, ir tas papildomas vienas balas tik už gražų meniu ir krevetes, o visa kita tragiška ir keistina.

Restoranas „Scena”

Vytauto g. 46, Zapyškis

Gal patiks?

Jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai kaip čia viskas brangu
Apžvalgos

Jei jūsų kišenėje nešvilpauja vėjai užsukite čia pasimėgauti elnienos patiekalais, o jei vėjai jau pragraužė kišenėse skyles būtinai brūkštelėkite komentarą apie tai kaip čia viskas brangu

2025-06-20
Kavinėje kilo muštynės, nustebsite sužinoję kas to kaltininkas
Apžvalgos

Kavinėje kilo muštynės, nustebsite sužinoję kas to kaltininkas

2025-06-06
Liūdnai pasibaigęs eksperimentas. Pusė produktų iškeliavo į šiukšlių maišą, sustojo skrandis, prireikė vaistų
Apžvalgos

Liūdnai pasibaigęs eksperimentas. Pusė produktų iškeliavo į šiukšlių maišą, sustojo skrandis, prireikė vaistų

2025-06-04
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos