Atėjus pavasariui vis dažniau matydami spindinčią saulutę, o ne įgrisusį cepelinų spalvos dangų, mes ir patys keičiamės kartu su atgimstančia gamta. Žiemą kamavusios slogios nuotaikos ima tirpti kartu su paskutiniais pakampiuose užsilikusiais sniego gniužulėliais.
Skleidžiasi medžių pumpurai, ir tą lapelių gimimą mes palydime šypsena. Pavasaris su žmonėmis daro stebuklus, su šiluma tirpdydamas ledus kai kurių širdyse.
Bet apsilankius Druskininkų restorane „Sicilia“ pasigedau tos pavasarinės nuotaikos padavėjų veiduose. Toks jausmas, kad jie tarsi kokie vampyrai slėpėsi restorano viduje nuo lauke visus džiuginančios saulutės tik tam, kad gera pavasarinė nuotaika jų neapimtų ir į jų veidus nepasibelstų šypsena.
Lankydamasis restoranuose visada padarau kelias interjero nuotraukas, kad galėčiau jums labiau perteikti restorano dvasią.
Ir pirmą kartą susidūriau su tokiu nedraugišku kolektyvu, kuris, pamatęs mane fotografuojantį salę, nuo baro užkriuko, kad fotografuoti čia galima tik anksti ryte arba vėlai vakare, kai nėra klientų. Įstatymus aš puikiai išmanau ir žinau, kas galima, o kas ne, tai tas pamokslavimas nuo baro man pasirodė chamiškas.
Gal tokią reakciją sukėlė nusivylimas sumažėjusia prekyba? Manau, visi puikiai žinome, kad pagrindinė klientūra Druskininkuose buvo baltarusiai ir rusai, kurie greičiausiai čia sugrįš tik kitame šimtmetyje, kai jų gentims bus nuimtos sankcijos už karinius veiksmus Ukrainoje.
Po tokio sutikimo jaukus restoranas man virto tarsi savotiška karine zona, kurioje nelaimingi padavėjai bando savo pyktį išlieti ant klientų.
Geriau jau jie rūpintųsi ne kas ką fotografauoja ar kur žvalgosi, o atsakingiau priminėtų užsakymus.
Nes karštus patiekalus atnešusi padavėja, matydama mūsų nuostabą, pati susiprato, kad kažką bus pamiršusi besislapstydama nuo saulės, kad tik gera nuotaika neužsikrėstų.
Sutrikusi ji tesugebėjo išlementi: jūs lyg ir sriubą buvot užsakę…
Taip, buvome užsakę, bet negi dabar grąžinsi pagrindinius patiekalus atgal ir reikalausi pirmiau atnešti sriubą? Nors jei būtume nusiteikę panašiai, kaip tą dieną mus aptarnavęs kolektyvas, tikrai būtume gražinę abu patiekalus atgal ir, išdidžiai iškėlę galvas, žvelgdami į sutrikusią padavėją, prieš tai ją gerai aprėkę, būtume laukę sriubos. Ir tikrai būtume prigrasinę, kad jokiu būdu nemėgintų šildyti pagrindinių patiekalų mums suvalgius sriubą, o gamintų naujus.
Bet pavasaris daro savo, ir mes, nenorėdami gadintis nuotaikos, numojome ranka į tą padavėjos „kliurką“ ir atsisakėme sriubos.
Tagliatelle – 8,00€
Pagrindiniai patiekalai buvo priešingybė vienas kitam. Jei makaronams ir neturėjome jokių priekaištų, tai šonkauliai buvo tokio sausumo, jog galėjai pagalvoti, jog juos specialiai vytino.
Suprantu, kad sunku gerai iškepti liesus šonkaulius jų neperkepus, bet jei nesigauna, tai gal nereikia jų tiekti ir varginti kliento, kad bandytų juos suvalgyti. Jei manote, kad padažas kiek pakeitė situaciją, tai klystate.
Kiaulienos šonkauliai – 9,00€
Kad tuos šonkaulius būtų galima valgyti, juos iškepus reikėtų porą valandų laikyti užmerktus tame padaže – gal kiek įmirkę jie priartėtų prie to, ką norėjote patiekti klientui.
Liūdną gaidelę pratęsė desertai.
Varškės pyragas – 4,00€
Varškės pyragas buvo tiesiog padėtas ant grietinės ir labiau priminė prieš kelias dienas keptus varškėtukus su grietine nei restorane valgomą pyragą.
Tiramisu – 4,00€
Tiramisu buvo kiek geresnis, bet jame nesijautė gaivos, kuria spinduliuoja šis itališkas desertas.
Reziumuoju. Liūdna, kad restoranas, kurį išgyriau prieš keletą metų, taip suprastėjo. Norėtųsi tikėti, kad tai kažkokia klaida, ir tądien prastos nuotaikos banga buvo apėmusi ne tik salės darbuotojus, bet ir virėjus. Bet aš vertinu įspūdžius, kuriuos tą dieną patyriau maitinimo įstaigoje, ir daugiau kaip 3/5 aš negaliu „Sicilia“ rašyti net prisimindamas ankstesnius apsilankymus.
Tikiuosi, kad padavėjai taps draugiškesni klientams, labiau susikoncentruos į užsakymus, o ne į tai, ką kas fotografuoja. Klientai tikrai paliks daugiau arbatpinigių draugiškam personalui, o ne tam, kuris labiau primena kalėjimo prižiūrėtojus.