Reikės:
150g majonezo
150g virtų burokėlių (4 maži burokėliai)
100g mėgiamos silkės file
2-3 a.š birios želatinos
Svogūnų laiškų arba krapų pagal skonį
Druskos, pipirų
Gaminame:
- Burokėlius ir majonezą sudėti į blenderį. Sublenderiuoti iki vientisos masės. Želatiną išbrinkinti ir garų vonelėje ištirpinti, kol neliks jokių gumuliukų. Supilti i burokėlių masę, gardinti druska, pipirais. Dar kartą išplakti.
- Silkę susipjaustome labai mažais kubeliais arba galima dėti i blenderį ir pulsuojant susmultinti iki norimo dydžio gabalėlių , sumaišyti su žalumynais.
- Formeles naudokite kokias tik norite, geriausia silikonines. Sloksniuojame: pilame burokėlių masę, dedame silkutę, užpilame vėl burokėlių mase. Pripildžius fomeles, patrankome švelniai į stlalą, kad užsipildytų visi tarpeliai. Leidžiame sustingti.
- Labai atsargiai išimame iš formelių, dedame ant duonos.
- Puošiame pagal fantaziją. Gaunasi tikrai labai skanūs ir akį traukiantys silkės užkandukai. Tiek svečiai, tiek šeimos nariai bus maloniai nustebinti šiuo patiekalu.
Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”
Recepto autorė: Laura Grubliauskienė