Rubrika – „Rašo skaitytojai”:
„Sveiki,kadangi jūs maisto ekspertas tai gal galit pasakyti ar tai normalu,ar čia pelėsis.
Užvakar pirkau,vakar pradariau.
Norfoj pirktas, Ir čekį turiu man atrodo.”
Klientas kreipėsi į gamintoją paaiškinimo, ir štai ką atrašė gamintojas:
Taip gamintojo atstovė visiškai teisi, „šokolado žydėjimas“ atsiranda tuomet, kai riebalai, esantys šokolade, atsiskiria. Tai nutinka kuomet šokoladas yra ilgą laiką paliekamas šiltai. Tuomet jis pradeda pamažu tirpti, suminkštėja ir atsiskiria kakavos sviestas, sukurdamas baltą sluoksnį šokolado paviršiuje.
Bet yra žodelis – bet.
Įsivaizduokite situaciją – užsuko svečiai. Jūs pradarėte vakar pirktą šokolado plytelę ir ten:
Ir kol svečiai prasižioję žiūri į neišvaizdų šokoladą, jūs jiems ramiu balsu bandote pasakote apie „šokolado žydėjimą”. O kai pastebite, jog jų veide nuostaba nedingo ir jie gerdami kavą ar arbatą net neprisiliečia prie šokolado bėgate ieškoti čekio.
Tad moralas, tam kad neapsijuokti prieš svečius, nusipirkę šokoladą neišmeskite jo čekio, jis bus gera įtikinamoji priemonė pasakojant svečiams apie „žydintį šokoladą”, kuris pražydo dėl kažkieno aplaidaus jo sandėliavimo.