Visada mėgau patiekalus gamintus virš laužo.
Šįkart atvyko draugai, kuriuos norėjau nustebinti savo gamintu patiekalu.
Šį patiekalą aš vadinu lenkiška zupe, bet realiai hren znajiet ar lenkiška ar lietuviška, ar tiesiog mano paturbinta.
Žodžiu reiks grubiais kubeliais supjaustyto svogūno, trys česnako skilteles, vienos morkos, keturių bulvių pjaustytų kubeliais, dviejų bulvių tarkuotų per burokinę tarką.
Surašysiu ir gamybos eigą, kad lengviau būtų jums orientuotis kas po ko ir kaip…
Įkaitiname puodą, sudedame mėsytę, be jokių papildomų riebalų, šiek tiek apkepinus reikia įdėti pjaustytą svogūnus, bei česnakus, viską užpilti samteliu šalto vandens.
Vanduo reikalingas tam, kad svogūnai ir česnakai neprikeptų prie puodo.
Kai pradeda ruduoti česnakai ir svogūnai į katilą suberiame tarkuotas morkas bei bulves. Taip pat sudedame kubeliais pjaustytas bulves.
Viską užpilame 2 litrais vandens ir paliekame kunkuliuoti apie 35-40minučių. Tada jei mėgstate „pliurzę” dapilkite apie litrą vandens, jei mėgstate sotesnes sriubas įberkite 80g. kruopų (kapotų), ir verdame dar 25 minutes.
Sriubai skleidžiant kvapus palei tvorą kaip katinai pradeda trintis kaimynai.
Stebėdamas kaip kaimynai baigia išblūsti nuo kvapų, į katilą sudedu rūgštynes. Aš naudoju šviežias užšaldytas rūgštynes, dėl to verdu dar 8 minutes, intensyviai maišydamas sriubą. Bet jei naudosite konservuotas, pakaks tik kad jos apšiltų.
Padėta ant stalo sriuba tirpsta kaip išprotėjus. Sriubą gardinam šaukštu grietinės ir mėgaujamės. 6 asmenų kompanija su pakartojimais suvalgius visą sriubą iškrito prie TV ekrano ir užmigo. Vertinam vienbalsiai 100%%
Gaila, bet šį kartą kaimynams neliko… Tad jie tik kvapais liko pakankinti.
Gudrus Lapinas