Prieš savaitę viešėdamas Bodrume, taip ir neradau kebabinės gaminančios skanius kebabus. Nors kaip daugelis žinote turkai garsėja tuo, kad gamina skanius kebabus.
Grįžęs į Lietuvą kelias dienas bandžiau pamiršti tą liūdesiu persmelktą patirtį su kebabais patirtą Turkijoje.
Vieną vakarą vartydamas Riebaus katino apžvalgų puslapį, prisiminiau Kaune prieš pora metų lankytą „Baharat kebab” kebabinę ir ten valgytą brangiausią tai dienai kebabą lavaše už 9€.
Pacituosiu jums ir ištrauką iš tada rašyto teksto: „ar jiems pavyks išgyventi laikant tokias aukštas kainas, kurias diktuoja pasirinktos brangesnės žaliavos? Neatsakysiu, bet tikiuosi, kad gurmanų atsiras ir tarp kebabų valgytojų, kurie čia naujai atras jų pamėgtą maistą – kebabus.”
Būtent ši teksto dalis mane ir pastūmėjo pasidomėti kaip laikosi „Baharat kebab” kebabinė praėjus porai metų.
Man atvykus ne tik, kad dirbo kebabinė, bet jei neklystu darbavosi ir ta pati moteris, kurią mačiau ir pirmo apsilankymo metu.
Patiekalų kainos per pora metų ne tik, kad nepakilo, bet kai kurios pozicijos net pakrito žemyn.
Apie tai garsiai pasakęs, iš darbuotojų sužinojau, kad pasikeitė kebabinės šeimininkai.
Taip sakant: nauja šluota – naujai šluoja.
Oro temperatūra lauke tokia, kad norisi šildytuvą po stalu pasikišti, bet tas noras valgyti lauke ima viršų, ir po gerų 20min. mes sulaukiame užsakytų patiekalų.
Kiaulienos šašlykas su lavašu – 7,90€
Nors buvau užsisakęs kiaulienos šašlyką lavaše, bet kokias kelias minutes sustingęs žiūrėjau į katinienei atneštą vištienos šašlyką.
Vištienos šašlykas – 5,90€
O paragavus vištienos šašlyko mano veidą išpiešė dar didesnė nuostaba, nei buvo prieš tai.
Skanaus, sultingo vištienos šašlyko porcija tekainavo 5,90€, kai mano valgytas kiaulienos šašlykas – 7,90€.
Sultingas ir neperkeptas buvo ir kiaulienos šašlykas, bet labiausiai stebino porcijų dydžiai ir jų kainos.
Spėju tokį skanų pomidorų padažą jie gamina vietoje, nes pirktinius konservuotus aš dar atskiriu.
Aštrus ėrienos kebabas su bulvytėmis – 10,00€
Sūnus nuo vaikystės jaučiantis aistrą aštresniems pojūčiams patiekaluose, pasirinko aštrų ėrienos kebabą.
Nors jam aštrumo ir pakako, aš asmeniškai dar būčiau to aitrumo mostelėjęs daugiau, bet čia jau mano skonio receptorių reikalai, kurie su laiku prisipratino aitriąsias paprikas, ir kas kart man tos „deginančios ugnies” reikia vis daugiau.
Jautienos liulia lavaše – 7,90€
Po šašlyko man desertu pasitarnavo jautienos liulia lavaše, ir pirmu smuiku jame grojo pomidorų padažas.
Reziumuoju. Valgydamas desertu man virtusį liulia lavaše aš galvojau apie tuos, kuriems svarbu ne kokybė, o kiekybė.
Suprantu, kad jie dvigubai didesnį kebabą lavaše nusiperka gal net pigiau.
O vėliau mėgaujasi pirštais bėgančiu pigiu majonezu, kurio kebabą gaminęs drėbtelėjo visą samtį, tam kad padažas suminkštintų iš lavašo styrantį darinį, kurį kebabinė vadina mėsa, o jis savo spalva man primena kartoną.
Tad jei kaip ir aš neradote skanių kebabų Turkijoje, užsukite pas mus į Kauną, kebabinę „Baharat kebab”, gal kebabai ir nepasirodys pigūs, bet jų skonis jums įsimins ilgam.
Vertindamas antrą kartą kebabinę „Baharat kebab” aukštu – 5/5 balu, noriu paprašyti savo skaitytojų bent šį savaitgalį nepulti ten valgyti, nes aš su šeima planuoju irgi važiuoti valgyti, ir tikrai nenorėčiau stovėti ilgoje eilėje tarp kitų laukiančių.