Prieš savaitę publikavau savo atsiliepimą skirtą „Kurėnų užeigos” maistui, bei aptarnavimui. Maniau, kad išsakiau konstruktyvią kritiką, bet dabar perskaitęs užeigos savininko atsakymą gailiuosi, kad minčių neišdėjau taip kaip esu pratęs – riebiai ir be pagražinimų.
Tad šiame tekste, pabandysiu atsakyti suprantama užeigos savininkui kalba.
Bet prieš tai paskaitykite savininko paliktą atsakymą google paieškos sistemoje po „Kurėnų užeiga”.
Pabandysiu dar kartą, bet jau be gražbylysčių paaiškinti – kodėl aš „Kurėnų užeigą” įvertinau tokiu žemu balu.
Tad pradėkime savininko minčių analizę ir detalų atsakymą.
„Sveiki, ponas Riebus Katine, labai gaila, kad neaplenkete mūsų užeigos ir užsukote.”
Jau pirmame sakinyje jis rašo, kad klientai išsakantys kritiką jam neįdomus ir nepageidaujami, ir tokie turėtų aplenkti jo įstaigą.
Kadangi savininko vardo nežinau, tai prisiminęs jo patiektą kepsnį „Gaspadorius”, šiame tekste, man pačiam sau leidus, vadinsiu jį Gaspadoriumi.
Tad ką toliau rašo Gaspadorius:
„Nesutinkame, kad Jūsų kritika konstruktyvi, mums ji pasirodė visiškai nepagrįsta ir neteisinga.”
Lyg išsakydamas kritiką tekste pateikiau ir vaizdinę medžiagą, bet tiek to skaitome toliau – kame Gaspadorius įžvelgė neteisingą kritiką:
„Nelabai įsivaizduoju kaip įmanoma sūrio kepsnį pagaminti liesą, jei jus nežinote sūris turi daugiau kaip 50% riebalų, kitą kartą Katinienei rekuomenduojam užsisakyti vištienos krūtinėlę, garantuojame liesumą.”
Atsakau: ačiū už tai, kad man priminėte, iš ko gaminamas sūrio kepsnys, ir kad jis turi daugiau nei 50% riebalų.
Gaila, kad tai minėdamas pamiršote parašyti kokį tiksliai sūrį naudojate ir kas kiek dienų keičiate aliejų. Tai labai svarbios detalės, nes tai kardinaliai keičia patiekalo skonį.
Taip pat savo apžvalgoje aš minėjau, kad buvo dar ir majonezo voratinklis ant kepsnio viršaus, bet spėju apie riebalus slypinčius majoneze jums niekas nepapasakojo, tad nieko ir nerašėte.
Skaitome toliau ką Gaspadorius rašo:
„Jei būtumėte paskaitę aprašymą po “ Gaspadoriaus” kepsniu, būtų nereikėję įsivaizduoti nebūtų dalykų ir interpretuoti žodžio Gaspadorius, būtumėt supratęs kad kepsnys patiekiamas su kepintais pievagrybiais ir užkeptas sūriu. Labai negražu meluoti kad nesupratote kas ant viršaus, Jums kaip garsiam maisto vertintojui iškart turejo būti aisku kad tai grybai.Jei jų nemegstate yra gausus pasirinkimas keptos mesos be jokių užkepų.”
Gaspadoriau apie tai, kad grybai buvo kepti puikiai rodė tas aliejaus kiekis, kuris kartu su grybais, jų nenusausinus nugulė ant kepsnio.
Suprantu, kad taip susmulkinus grybus juos būtų labai sunku nusausinti, nes jie kepdami traukėsi ir kartu su aliejumi virto – vėmalus primenanti vientisa masė.
Bet valgant tokią riebalų „bombą” daugeliui jūsų svečių nuo perdėto aliejaus kiekio stoja skrandžiai ir jie visą dieną jaučiasi sotūs. Nes skrandis virškinti tą marmalą pradeda tik kelioms valandoms praėjus.
Tam, kad suvoktumėt, jog aš net receptuose naudoju keptus grybus pažiūrėkite į kelias nuotraukas keptų pievagrybių, kuriuos vieno restorano mėsainio recepte naudojau.
Tik tam, kad nebijoti stambiau pjaustyti pievagrybius reikia juos turėti šviežesnius, o ne tokius pajuodusius, kokius apkeptus patiekė mums.
Ir svarbiausia apkeptus pievagrybius prieš toliau naudojant būtina nusausinti. Tam kad ant jų aliejaus liktų minimaliai.
O dar tas pigus sūris, kuriuo juos užlydėte taip pat išskyrė aliejaus tiek, kad aš net spėčiau, kad tai ne sūris, o sūrio gaminys.
Kas liečia Gaspadoriau jūsų minties, kad aš nemėgstu užkeptų kepsnių, čia jūs vėl labai klystate, yra begalės apžvalgų, kuriose aš gyriau užkeptus kepsnius.
Tik tose maitinimo įstaigose pas virėjas rankos dygsta iš tam skirtos vietos, dėl to ir kepsniai yra ne tik valgomi, bet ir skanūs.
„Dėl sriubos tikrai su Jumis sutinkame, jei tikrai reikalingas peilis ir šakute.”
Džiugu, kad dėl sriubos bent pripažinote, kad tą bulvę ir mėsos gabalą valgyti reikia turėti dar ir kitus įrankius, ne vien šaukštą.
„Esame be galo patenkinti visu savo kolektyvu ir ir virtuvėje ir aptarnavime, visais labaidžiuojamės ir mylim savo darbuotojus.”
Rašant šį sakinį jūs greičiausiai padarėte klaidą. Vietoje „labaidžiuojamės” norėjote parašyti labai didžiuojamės.
Manau, kad didžiuotis tikrai turite kuo. Nes taip gamindamos virėjos sukaupia didelį kiekį atliekų – svečių nesuvalgytų patiekalų.
Kuriuos vėliau, jūs, gaspadoriau galite panaudoti kiaulių šėrimui.
Taip pat manau jūs didžiuojatės ir savo padavėja, kuri pamačiusi svečius nustato tokią veido mimiką, jog pradedi galvoti, kad geriau čia būtum ir neatėjęs.
O pagrindinė priežastis, dėl kurios jūs didžiuojatės padavėja turėtų būti ta, kad ji nurinkdama vos paskanautus patiekalus nepasiteirauja – kodėl nevalgėte ir kas negerai.
Nes jei ji pasiteirautų, greičiausiai tektų neimti pinigų už prastai pagamintą maistą, o tai jau nuostolis gaspadoriui.
Jūs turėtumėt pasimokinti iš restorano „Arka” savininkų kaip reikia atsakyti į klientų kritiką, gal tada panašių į mano šį tekstą ir nebūtų.
Gailiuosi, kad apžvalgoje vertindamas jūsų užeigą 1/5, įdėjau paveikslėlį ne su tuo iškeltu pirštu.
Tad turėdamas progą pasitaisau.
„Šiaip visi mes žmonės ir padarome klaidų, ir nieko čia tokio, gyvenimas juk toks gražus ir pilnas pozityvių dalykų, ir jis tik vienas… Ar verta ji leisti tokiems neigiamiems dalykams. Mieli Katinai linkiu Jums pizityvumo ir meilės.”
Gaspadoriau, gal šių paskutinių sakinių nebereikėjo, nes jie kvepia asmenybės susidvejinimu. Pirmai rašote, kad man geriau būtų buvę pas jus net neužsukti, po to mano žinias apie maisto gamyba išdedate į šuns dienas, o jau pabaigoje pripažįstate padarę klaidų.
Linkiu jums nusiimti karūną, ir į kritiką žiūrėti konstruktyviai, nes jūsų darbuotojai dirba atmestinai.
Salės darbuotoją pykina nuo darbo, tai puikiai matosi iš jos svečių aptarnavo. Apie tai po mano apžvalga taip pat rašė ne vienas skaitytojas.
Antra virtuvėje dirba tik skiriantys puodą nuo keptuvės, kitaip prie desertų patiektų vietoje plaktą grietinėlę, o ne naudotų tą „sintetinį” purškalą.
Bet kokiu atveju pasinaudosiu jūsų patarimu – NIEKADA NEBE UŽSUKTI PAS JUS.
To palinkėsiu ir visiems kitiems kas kada važiuos pro „Kurėnų užeigą”, spauskite gazą ir nesigadinkite sau nei nuotaikos, nei skrandžių.