Spėju, kad Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda praėjusiame gyvenime taip pat buvo katinas, nes labai jau sutampa mūsų skoniai. Aš jau kelis kartus rašiau apžvalgas apie Klaipėdoje įsikūrusį restoraną „Pepper Grey“, o prezidentas ne kartą pozavo po pietų šiame restorane su restorano kolektyvu.
Tad po eilinio apsilankymo nepasidalinti įspūdžiais negaliu ir aš. Juolab, kad gerų restoranų Klaipėdoje ne tiek ir daug.
Vienintelis ir esminis restorano „Pepper Grey“ minusas, mano nuomone, yra vieta. Jei jis būtų perkeltas į senamiestį iš miegamųjų rajonų, jame dažniau pietaučiau ne tik aš su kompanija, bet ir, spėju, daugelis kitų restorano esamų, o gal ir naujų klientų.
Restorane jiems pavyko sukurti jaukumo jausmą, nors restorano erdvė vientisa – nesuskirstyta į kelias patalpas.
Popierinio meniu negausite, spėju, tai susiję su populiariausia šių dienų liga visame pasaulyje, tad tenka pasinaudoti išmaniosiomis technologijomis ir meniu skaityti telefone.
Stalo vanduo 3,00€
Už stalo vandenį šiame restorane reikia susimokėti, bet matant vandens indą, pilną vaisių, apie tuos 3€ už vieną stiklą net nebegalvoji.
Grilio patiekalai – tai yra tai, kuo gali didžiuotis šis restoranas. O ir vaizdai nuotraukose, spėju, kalba patys už save. Kažkokio įspūdingesnio estetinio vaizdo tikėtis nereikėtų, nes grilio patiekalai daugelyje restoranų tiekiami panašiai.
Mėgstantiems didesnes porcijas galiu pasakyti, kad šis restoranas jūsų nenuvils. Aišku, tai nebus kažkas panašaus į užeigose patiekiamas porcijas, kur į lėkštę priverčia tiek bulvių košės, kad jos užtektų pamaitinti visą šeimą. Bet ir ne mažesnės nei kituose restoranuose, kuriuose pasijauti sotus tik tuomet, kai suvalgai šaltą patiekalą, sriubą ir pagrindinį.
Vis dėlto prieš pagrindinius patiekalus mes nutarėm pasimėgauti užkandžiais. O gruzdintos krevetės su kalmarais tam puikiai tiko.
Gruzdintos krevetės – 8,00€
Kalmarų žiedai – 8,00€
Tik visa tai suvalgius ir pamačius pagrindinius patiekalus, pagalvojau, kad visgi būtume apsiėję ir be užkandžių. Pasikartosiu – porcijos išties nemažos.
Liuliakebabas – 9,00€
Natūralus vištienos kepsnys – 9,00€
Kiaulienos sprandinės šašlykas – 11,00€
Net norėdamas prisikabinti prie vieno iš pagrindinių patiekalų negalėčiau to padaryti. Vištiena, ir ta perpjauta „spjaudėsi“ sultimis. Liuliakebabas jau lėkštėje savo didinga išvaizda baidė šakutę ir peilį – net buvo gaila pjauti ir gadinti tokį grožį.
Kalmarai ir krevetės troškinti grietinėlės padaže – 12,00€
Valgydamas kalmarų ir krevečių troškinį ir žvelgdamas į priešais lėkštėje gulintį tobulai iškeptą kiaulienos šašlyką, aš net pamiršau apie kartu su troškiniu patiektą armėnišką duoną (matnakash). Tik baigdamas valgyti ją pastebėjau. O ji puikiai tiko mirkyti į padažą ir mėgautis jo skoniu.
Žodžiu, visi laimingi sulaukėme padavėjos, kuriai pasirodžius ir pasiteiravus, kaip skaičiuoti, aš šmaikščiai atsakiau: „Su nuolaida.“ Jai bandant išsisukti ir sakant, kad ne taip išsireiškė, tiesiog norėjo išsiaiškinti, ar mokėsime kortele, ar grynais, aš mečiau dar vieną kozirį, vertą nuolaidos: „Šiandien mano gimtadienis.“
Tai išgirdusi padavėja nusišypsojo, pasveikino, po to pasišalino ir po kelių minučių pasirodė su padėklu, nukrautu įvairiais desertais.
Jos frazė, kad tai komplimentas nuo šefo, mane kiek suglumino. Pirma mintis, kuri tą minutę šmėstelėjo galvoje, – mane atpažino. Nes klientai prie gretimų staliukų panašių komplimentų nesulaukė. O dar atneštas didelis arbatinis su arbata galutinai mane išmušė iš pusiausvyros.
Gal taip ir būčiau paskendęs apmąstymuose, jei kažkas iš mūsų kompanijos nebūtų pasakęs, jog tai veikiausiai šefo dovanėlė švenčiančiam gimtadienį.
Tad skanaudamas desertus aš ne tik džiaugiausi šio restorano svetingumu, bet ir tuo, kad jau kelinti metai iš eilės jis sugeba išlaikyta aukštai iškeltą kartelę. Tad eilinį kartą „Pepper Grey“ – 5/5.