Išskirtinis patiekalas, kuris nepaliks nei vieno abejingo tiek išraiškingu skoniu tiek dar nematytu patiekimu. Abejoju, kad yra tekę jums valgyti tokį patiekalą, kurio patiekimo indą vėliau… suvalgysite. Patiekalo gaminimo eiliškumas priklauso nuo jūsų pačių, tačiau mūsų rekomendacija tokia:
Pirmiausia, pradedame nuo pitos tešlos gaminimo. Imame švarų indą, beriame mieles, žiupsnelį druskos, cukraus ir sumaišome su alyvuogių aliejumi. Lėtai pilame šiltą vandenį ir po truputį beriame miltus. Viską švelniai maišome. Kai nebelieka gumuliukų pradedame minkyti tešlą. Minkome tol, kol ji pasidarys elastinga ir nelips prie rankų ar stalo paviršiaus. Baigus minkyti, dedame tešlą į dubenį, uždengiame ir paliekame kambario temperatūroje, kol padvigubės ir iškils.
Sveikinu, atlikote itin sudėtingą šio patiekalo gamybos žingsnį, tad ta proga dabar kviečiu pasidaryti kavos ar kito mėgiamo savo gėrimo ir apdovanoti keliomis minutėmis poilsio. Na arba išbarstytų miltų nuo stalviršio valymui, juk visvien, kad ir kaip norėjome to išvengti, tačiau jų pribiro visur…
Sekantis žingsnis – vištienos marinavimas. Supjaustome vištienos file gražiais, lygiais 2 cm dydžio kubeliais, dedame į švarų indą, beriame “Delicia’s KEBAB” prieskonius ir apšlakstome šiek tiek aliejumi. Švelniai išmasažuojame vištienos kubelius ir paliekame marinuotis kambario temperatūroje apie 30 min. Prieskonius beriame pagal skonį, tačiau kuo ilgiau marinuosime, tuo išraiškingesnis skonis bus.
Kadangi turime laiko, kol baigs kilti tešla ir pasimarinuos vištiena, tad galime pasiruošti traškias šviežių kopūstų salotas. Susmulkiname juostelėmis baltąjį, raudonąjį kopūstą ir papriką, dedame į indą. Atskirame indelyje pasigaminame padažą, kurį pilsime ant kopūstų. Padažui beriame du valgomuosius šaukštus “Delicia’s CHIMICHURRI” žolelių, žiupsnelį druskos bei pipirų, spaudžiame pusę laimo citrinos sulčių ir pilame gerus kelis šaukštus aliejaus (apie 15 ml). Baigtą ruošti padažą pilame ant kopūstų, gerai išmaišome ir leidžiame pastovėti.
Baigus ruošti salotas ir vištieną marinavimui, pitos tešla jau turėtų būti tinkama tolimesnei kelionei, tad atleiskite, bet ir vėl teks išsimiltuoti rankeles.
Kai tešla iškyla, padalijame ją į dalis po maždaug 60 g. Suformuojame apvalius, vienodo dydžio rutuliukus. Paėmę tešlos rutuliuką šiek tiek pabarstome miltais, kad neliptų prie rankų ir rankų pirštais tempiame tešlą į šonus, kol gausis paplotėlis maždaug 15 cm skersmens. Elgiamės taip, kaip garantuoju, kiekvienas esate matęs kaip yra formuojamas picos padas. Jeigu nepavyksta rankomis išformuoti, galite iškočioti su kočėlu. Kai baigiame formuoti pitos paplotėlius, imame metalinį dubenėlį, apverčiame, patepame aliejumi ir atsargiai uždedame paplotėlį. Dubenėlį su paplotėliu dedame į gerai įkaitusią kepsninę ar orkaitę (180 laipsnių) ir kepame tol, kol paplotėlis pagels ir švelniai apskrus. Kai pita pagelsta ir apskrunda, išimkite dubenėlį, paplotėlį apverskite ir leiskite dar kelias minutes paskrusti vidui. Kai vidus apskrunda, išimame ir leidžiame paplotėliui atvėsti bei sulaukti turinio, kuriuo bus neužilgo užpildytas.
Pitai vėstant, grįžtame prie vištienos, kadangi ji jau tikrai bus puikiai išsimarinavus. Imame rozmarino šakeles ir sukarpome jas, kad būtų maždaug 11 cm ilgio. Rozmarino spygliukus pašaliname, paliekame tik kuokštelį viršūnėlėje. Ant rozmarino šakelių veriame vištienos kubelius ir dedame kepti į gerai įkaitusią kepsninę ar orkaitę (180 laipsnių) ir kepame apie 10 min, kol iškeps ir švelniai apskrus. Rozmarino šakelės suteiks ne tik išskirtinį vaizdą, bet ir puikų aromatą.
Kol kopūstai marinuojasi, o vištiena dar skrunda, imame lėkštę, beriame saują kedro riešutų ir karamelizatoriaus pagalba šiek tiek juos paskrudiname. Deginti riešutai bus puikus akcentas.
Salotos pagamintos, pita atvėsus, vištiena jau apskrudus, tad dabar liko lengviausias darbas, viską gražiai sukomponuoti. Imame atvėsusį pitos paplotėlį, į vidų dedame kopūstų salotas, ant viršaus dedame vištienos iešmelius ir pabarstome degintais kedro riešutais. Vuolia!
Skanaus!
P.s. dėkingas „Šefas ant ratų” ir „Proflame Lietuva” komandoms taip puikiai įgyvendinusioms recepto idėją.
Patiekalui pagaminti reikės:
Vištienos file 200 g, šviežio rozmarino 2 šakelių, “Delicia’s KEBAB” prieskonių 5 g, aliejaus 20 g.
Pitos gamybai reikės:
Miltų 250 g., vandens 125 ml., cukraus 20 g., alyvuogių aliejaus 15 ml., sausų mielių 7 g., druskos 2 g.
Kopūstų salotoms pagaminti reikės:
Raudonojo kopūsto, baltojo kopūsto, “Delicia’s CHIMICHURRI” prieskonių 5 g., laimo citrina ½
Papuošimui:
Kedro riešutų saujelė.