Reikės:
10g birios želatinos
200g grietinėlės (35%)
300g aguonpienio
280g aguonų
60g cukraus
Vanilės ekstrakto (truputi arba nebūtinai)
Ruošiame aguonpienį:
1.Aguonas (250g ) praplauname šaltu vandeniu.
2.Užpilame šiltu virintu vandeniu ir laikome bent kelias valandas (galima ir per naktį ).
3.Nupilame vandenį. Aguonas perdedame į kokteilinę ar virtuvinį kombainą, užpilame 1l karšto
vandens ir labai gerai sutriname. Perkošiame per sietelį ar marlę. Supilame i puodą.
Aguonų pienas paruoštas.
Panakota:
1.Išsibrinkiname želatiną šaltame vandenyje (apsidraudimui, galima želatinos dėti šiek tiek daugiau).
2.Į puodą su aguonpieniu supilame grietinėlę, cukrų, aguonas 30g (bet tikrai nebūtina, pagal norą),
vanilės ekstraktą ir užviriname.
3.Masei užvirus, puodą nukeliame nuo viryklęs, sudedame želatiną ir labai gerai išmaišome .
4.Pilstome į indelius, stiklines. Padedame vėsiai, kai atvės perkeliame į šaldytuvą kol sustings.
5.Viršų galima puošti pagal fantaziją. Dėti mėgiamos tyrės, ar spanguolių žele.
Aš skaninau: vienas didesnis mangas (mangą supjaustom kubeliais ir susmulkiname blenderio
pagalba iki vientisos masės), išbrinkitos želatinos, rudojo cukraus pagal skonį ir apelsinų sulčių, tada
viska sudėjau į puodą ir pakaitinau trumpai kol viskas susijungia. Apelsinų sulčių galima pilti daugiau
arba mažiau pagal norimą konsistenciją. Atvėsus pilame ant panakotų ir leidžiame bent kelias
valandas sustingti. Skanaus!
Skaitytojos siųstas receptas, konkursui “Šventinis patiekalas”
Recepto autorė: Laura Grubliauskienė