Amerikonai turi įprotį daryti vestuvių repeticiją. Sąžiningai pasakius, net nesigilinau kam visa tai. Ar jie bijo pamiršt per vestuves kas su kuo tuokiasi ir kas kieno tėvai, neatsakysiu. Galiu pasakyti tik kodėl pas mus Lietuvoje tokių repeticijų nebūna, ir ši idėja kažin ar prigytų. Mūsiškiai taip „užsirepetuotų“, kad atšvęstu ir vestuves.
Na, bet panašios repeticijos reikėjo mums su kompanija. Aišku ne vestuvių, bet cepelinų gamybos. Visgi pasižadėta vasario 4d. pagaminti 100 vienetų cepelinų. Tad darbas rimtas, o kadangi ir kompanija rimta, tai verdame ne tradiciškai, o griliuje…
Griliuje gaminti cepelinai ( 100 vnt.) 🙂 Procesas užtruks, bet verta 🙂
Nėra fainiau, kaip gaminti maistą didelėje kompanijoje. Vien kol skuti bulves išgirsti tiek naujų anekdotų, kad visų įsiminti net neįmanoma…
Šiam reikalui turime 15kg bulvių, iš jų 5kg išverdame, virdami įberiame druskikės.
Likusius du trečdalius sutarkuojame, nuspaudžiame skystį į atskirą talpą. Ištirpiname vitaminą C (koks 30g.) mažame kiekyje vandens, sumaišome su nuspaustomis bulvėmis (priešingu atveju tarkė pajuoduos). Dedame druskos. Susisluoksniavusį krakmolą ( jis nusėda puodo dugne) supilame į tarkę.
Kiaulieną sumalame mėsmale, dedame druskos bei pipiro pagal skonį. Supjaustę 3 galvas svogūno, supilame grietinėlę (500 ml) ir susmulkiname turinį blenderiu. Sumaišome su faršu. Rankomis suformuojame pailgus faršo gabaliukus.
Abi bulvių rūšis sumaišome į vieną masę. Tada – vėl anekdotai ir cepelinų formavimas.
Nuspaustą skystį nuo tarkių pilame į ketaus indą, papildomai įpilami keli puodeliai vandens. Užvirus vandeniui, cepelinus verdame 15-20 min. Grilius 150C. Tą patį turinį naudojame visiems virimams.
Supjaustę rūkytus lašinius griežinėliais, griliname kol jie apskrus. Tada dedame cepelinus į lėkštes ir puošiame juos grietine bei spirgučiais.
Skanaus!!!
#Proflameexpert #Cepelinai #sefasantratu