Nieko nėra geriau ir mieliau nei vaikų pagamintas maistas.
Jau vakare užsukęs į virtuvę ir matydamas tiek ant žemės, tiek ant stalviršio likusių miltų likučius žinojau, kad ryte vaikai gamins picą. Nes iš vakaro tam reikalui visada užmaišome tešlą.
Tai, kad ryt virtuvė po jų gamybinio proceso atrodys dar „švaresnė” manęs negąsdino, o džiugino. Nes berniukai mokantys gaminti maistą panoms labiau patinka, nei mokantys šokti.
Vaikai prašė neatskleisti magiškos tešlos recepto, tad pažadėjau, kad juo pasidalinsiu tik su Riebaus katino puslapio sekėjais.
Tad trims vidutinėms picoms, arba orkaitės skardos dydžio kvadratinei picai pasigaminti padą mums reikės:
– 140ml. alaus,
– 210ml. vandens,
– 14g. cukraus,
– 5g. druskos,
– 642g. miltų.
Tešlą geriausia užmaišyti iš vakaro. Laikyti šaldytuve.
Na ir kitą dieną prasidėjo virtuvėje gamybos procesas. Kol ruošėsi picą, vaikai tradiciškai įkaitino orkaitę iki 230C, kurioje taip pat įkaito ir skarda, ant kurios vėliau uždėjo paruoštą picą.
Iškočioję picos padą norima forma, jį patepė pomidorų padažu. Tada apibarstė tarkuotu kietuoju sūriu, ant viršaus uždėjo stambiai pjaustytos mocarelos, uždėjo pjaustyto svogūno,pievagrybių, tada sudėjo rūkytą dešrą.
Pirma pica kepė apie 30min., tada ištraukę ant viršaus sudėjo šaltai rūkytą kiaulienos kumpį, ir dar 2-3min. atgal į orkaitę.
Kumpį galima dėti ir picai iškepus, bet maniškiai mėgsta kai jis kiek paskrunda.
Nors gamybos procese nedalyvavau, bet gavau nuo vaikų pylos, kad pirkdamas produktus picai pamiršau baziliko nupirkt.
Tad norėdamas išpirkti kaltę pasižadėjau sutvarkyti virtuvę…
O šiaip, jei vaikai mėgsta gaminti, nebijokite leisti vaikams eksperimentuoti virtuvėje. Tai daug geresnis užsiėmimas, nei kompiuterinių žaidimų žaidimas.