Pica – tai patiekalas bene populiariausias visame pasaulyje, kuris neturi savo sezono, tiek žiemą, tiek vasarą, dieną ar vakarą, visuomet puikus pasirinkimas saves palepinimui. Ir šįkart mūsų meniu – gardžioji vegetariška pica.
Daugiausiai laiko trunkantis procesas – picos pado tešlos gamyba, tad jeigu norite penktadienio vakarą leisti su pica rankose, žiūrint filma, tai rekomenduočiau tešlą užmaišyti jau ketvirtadienio vakarą.
Nustebsite sužinoję, kad tobulam picos padui tereikia vos kelių ingredientų. Pilame į dubenį kambario temperatūros vandenį, ištirpiname šlapias mieles ir druską. Druską rekomenduočiau naudoti joduotą. Kai viskas pilnai ištirpsta, beriame miltus ir maišome taip, kad neliktų gumuliukų. Džiugi žinia tiems, kurie turi maišykles, na o tiems, kurie neturi, teks pamankštinti rankeles. Kai tešla be gumuliukų ir pasidaro vientisa, uždengiame maistine plėvele ir leidžiame pailsėti apie 15-20 min. Vėliau suporcijuojame po maždaug 230 g ir formuojame vadinamus picos “bublikus”. Paprasčiau tariant, suformuojame apvalius picos tešlos rutuliukus, dedame juos į skardą, palikdami po 10 cm tarpelį vienas nuo kito, kad nesuliptų, kai tešla iškils ir paliekame kambario temperatūroje 8-ioms valandoms. Tik po to, kai tešla iškyla, galima dėti į šaldytuvą.
Pica be sūsio? Nemanau, sūris yra neatsiejama picos dalis, tad ir šiai picai pagaminti naudosime net kelių rūšių skirtingus sūrius. Pirmiausia pradėkime nuo varškės sūrio “Paneer” paruošimo. Šis sūris pasižymi lengvai rūgščiu skoniu, tad bus puikus akcentas. Imame indą, dedame sūrį, šiek tiek apšlakstome aliejumi ir beriame “Delicia’s GARLIC PEPPER” prieskonius. Tą patį padarome ir su vyšniniais pomidoriukais, pilame šiek tiek aliejaus, gausiai pabarstome “Delicia’s VEGGIE” prieskoniais, išmaišome ir kartu su sūriu dedame į gerai įkaitintą orkaitę ar keraminę kepsninę. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 5 min.
Kol kepa sūris, pradėkime picos pado formavimą. Pasibarstome ant stalo miltų, kad neliptų tešla, imame vieną bubliką ir sukamaisiais rankų judesiais, pirštais išformuojame apvalų picos padą apie 32 cm skersmens. Labai svarbu neminkyti tešlos, su ja reikia elgtis itin atsargiai. Išformuotą padą dedame į specialią picos skardą.
Išimame “Paneer” sūrį ir pomidoriukus iš orkaitės ar kepsninės ir leidžiame šiek tiek pravėsti. Per tą laiką, picos padą, gausiai sutepame klasikiniu pomidorų padažu, dedame supjaustytus mėlynojo svogūno griežinėlius, mini “Mozzarella” rutuliukus ir gausiai apibarstome “Cheddar” sūriu. Pravėsusį varškės sūrį traiškome pirštais ir barstome ant pado. Sudėliojame keptus vyšninius pomidoriukus, šiek tiek pabarstome “Delicia’s GARLIC PEPPER” prieskoniais ir dedame šviežius burokėlių lapelius. Kai viskas sudėliota, belieka tik iškepti, kas yra trumpiausiai trunkantis etapas šio patiekalo gamyboje, tačiau pats svarbiausias. Būtinai įsitikinkite, kad orkaitė ar kepsninė yra įkaitusi (400 laipsnių) ir tik pasiekus tokią temperatūrą, dėkite kepti tik 4 min.
Baigus kepti – išimame, supjaustome tradiciškai į aštuonias lygias dalis ir mėgaujamės itališkais skoniais savo namuose. Viva la pizza! Skanaus!
P.s. dėkingas “Šefas ant ratų” ir “Proflame Lietuva” komandoms taip puikiai įgyvendinusioms recepto idėją.
Patiekalui pagaminti reikės:
Pomidorų padažas 70 g
Miltai “00” tipo 10 g
“Paneer” sūris 50 g
Mėlynas svogūnas 25 g
Vyšniniai pomidorai 60 g
Mini “Mozzarella” sūris 60 g
“Cheddar” tarkuotas sūris 100 g
Prieskoniai gamybai:
Delicia’s VEGGIE 3 g
Picos tešlos gamybai reikės:
Itališki miltai “00” tipo 850 g
Geriamas vanduo 500 g
Šlapios mielės 6 g
Stambi druska 25 g
Papuošimui:
Burokėlių lapeliai