Riebuskatinas.lt
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
Riebuskatinas.lt
Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus

Griliuje keptos antienos filė marinuota prieskoninėmis žolelėmis, pateikiama su keptomis, karamelizuotomis kriaušių puselėmis, įdarytomis pelėsiniu sūriu

2023-06-20
Karšti
0 0
Griliuje keptos antienos filė marinuota prieskoninėmis žolelėmis, pateikiama su keptomis, karamelizuotomis kriaušių puselėmis, įdarytomis pelėsiniu sūriu
Pasidalink FacebookPasidalink TelegramSiųsk drauguiPasidalink Linkedin

Patiekalą kepiau „Proflame Lietuva”  kamado tipo kepsninėje, bet pateiksiu galimus ir kitus gaminimo būdus. Anties filė pabandymui paėmiau iš „Kitchen me” siūlomos produkcijos. Nežinau ar tai perteiks nuotraukos, bet rezultatas gavosi pasakiškas.

Patiekalui reikalingi produktai:

2 puselės antienos krūtinėlės

2- 3 šakelės šviežio čiobrelio

Nubraukto pusė a. š. himalajų druskos

Nubraukto pusė a.š. maltų penkių rūšių pipirų

2 v. š. cukranendrių cukraus

50g mėlynojo pelėsinio sūro

2 kriaušės

1 persimonas

¼ pakelio sviesto

1 skiltelė česnako

Paruošimas:

Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus čiobrelius, himalajų druską, penkių rūšių pipirus, smulkintą česnaką, temperuotą (lydytą) sviestą.

Antienos krūtinėlės odoje padarykite istrižines įpjovas tam, kad kepant krūtinėlė neprarastų formos ir tolygiai iškeptų bei išsimarinuotų.

Pasiruoštu marinatu įtrinkite antienos filė ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.

Kriaušes perpjauname pusiau, išskaptuojame vidų, pabarstome ruduoju cukranendrių cukrumi ir įdedame po gabaliuką mėlynojo pelėsinio sūrio.

Persimoną supjaustome skiltelėmis, kepant pabarstome cukranendrių cukrumi ir himalajų druska.

Griliuje: pasimarinavusius kepsnius ir kriaušes bei persimonus kepkite 6-7 minutes 200 laipsnių temperatūroje. Kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą kepsniams.

Orkaitėje: Kepant orkaitėje antienos filė kepkite 250 laipsnių temperatūroje apie 10-12 min.

Keptuvėje: kepant keptuvėje kepkite ant didžiausios kaitros kiekvieną puse po 2 minutes, tuomet įpilkite stiklinę vandens ir uždengę dangtį dar pakepkite ant silpnos ugnies 6-7 min.

Iškeptą antienos filė, kriaušes dedame į lėkštę ir padekoruojame šviežiomis spanguolėmis ir žaliais rukolos lapeliais. Prie šio patiekalo labai tinka raudonojo vyno – čiobrelių padažas.

Skanaus


 

Gal patiks?

Bandos ant kopūsto lapo
Karšti

Bandos ant kopūsto lapo

2025-03-10
Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai
Karšti

Receptas, kuris dar niekad nenuvylė – burnoje tirpstantys kibinai

2025-03-06
Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius
Karšti

Viena svarbi detalė norint išvirti skaniai žirnius

2025-03-06
  • Apie Riebų katiną
  • Svetainės taisyklės
  • Privatumo politika
  • Susisiekime

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Rezultatų nėra
Rodyti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Apžvalgos
  • Įdomybės
    • Verta žinoti
    • Laisvalaikis
    • Gyvenimiškos istorijos
    • Rašo skaitytojai
    • Maitinimas Lietuvos ligoninėse, mokyklose, darželiuose
    • Ką slepia produkto pakuotė ?
    • Kam mest, o gal nepastebės ir išpirks ?
  • Receptai
    • Visi receptai
    • Užkandžiai
    • Salotos
    • Sriubos
    • Karšti
    • Desertai
    • Pica
    • Vaistažolės
  • Prasčiausias LT patiekalas
    • Prasčiausias patiekalas 2024
    • Prasčiausias patiekalas 2023
    • Prasčiausias patiekalas 2022
    • Prasčiausias patiekalas 2021
    • Prasčiausias patiekalas 2018
    • Prasčiausias patiekalas 2017
  • Pavaišink senjorus cepelinais

© 2023 Riebus katinas | Visos teisės saugomos